Ухвала
від 15.02.2022 по справі 182/926/22
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/926/22

Провадження № 2/0182/1668/2022

У Х В А Л А

Іменем України

15.02.2022 року м. Нікополь

Суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Багрова А.Г., розглянувши заяву ОСОБА_1 від імені та в інтересах якої діє адвокат Шашликов Денис Геннадійович про забезпечення позову,

В С Т А Н О В И Л А:

Адвокат Шашликов Д.Г., який діє від імені та в інтересах позивача ОСОБА_1 звернувся з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінпром Маркет , треті особи: Нікопольський міськрайонний відділ державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович про захист прав споживачів та визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Одночасно представник позивача подав заяву про вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення стягнення у виконавчому провадженні № 67415801, яке здійснюється Нікопольським міськрайонним відділом державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Остапенка Є.М. № 18873 від 09.10.2020 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ Фінпром Маркет заборгованості у розмірі 43621,50 грн.

Проаналізувавши доводи заяви про забезпечення позову, дослідивши додані до заяви та позову копії письмових матеріалів, суддя вважає, що заява про зупинення стягнення на підставі виконавчого документу обґрунтована належними, допустимими, достовірними та достатніми доказами.

Відповідно до ч.1,2 ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно з п.6 ч. 1 ст. 150 ЦПК України позов забезпечується зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку.

Розглянувши матеріали справи та позовні вимоги, суд погоджується з доводами позивача, що не вжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Як вбачається з матеріалів заяви, Нікопольським міськрайонним відділом державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) відкрито виконавче провадження № 67415801 з примусового виконання виконавчого напису № 18873, виданого 09.10.2020 року приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Є.М. на користь ТОВ Фінпром Маркет заборгованості у розмірі 43621,50 грн.

Позивач суму боргу не визнає та вважає, що виконавчий напис № 18873, виданого 09.10.2020 року вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Є.М. з порушеннями діючого законодавства.

Таким чином, до вирішення справи по суті в суді оскаржуваний виконавчий документ може бути виконаний у повному обсязі, що може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, внаслідок чого права та законні інтереси ОСОБА_1 будуть порушені.

З метою виконання обов`язку Держави щодо ефективного захисту та забезпечення відновлення порушених прав її громадян, суд вважає можливим задовольнити заяву про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення за виконавчим написом, вчиненим приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Є.М. 09.10.2020 року.

Підстав для обов`язкового застосування зустрічного забезпечення позову, передбачених ч. 3 ст. 154 ЦПК України, судом не встановлено.

Керуючись ст. ст. 151-153 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И Л А:

Заяву ОСОБА_1 від імені та в інтересах якої діє адвокат Шашликов Денис Геннадійович про забезпечення позову - задовольнити.

Зупинити стягнення на підставі виконавчого напису від 09.10.2020 року, що зареєстрований в реєстрі за № 18873 та вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Євгеном Михайловичем про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Фінпром Маркет заборгованості на загальну суму 43621,50 грн. - до вирішення цивільної справи по суті.

Копію ухвали направити для негайного виконання Нікопольську міськрайонному відділу державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), а також ОСОБА_1 , Товариству з обмеженою відповідальністю Фінпром Маркет , Приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Остапенку Євгену Михайловичу - для відома.

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Суд може скасувати заходи забезпечення позову за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Термін пред`явлення даної ухвали до виконання три роки.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвалу суду складено 15.02.2022 року.

Відомості про учасників справи:

позивач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ;

відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю Фінпром Маркет , код ЄДРПОУ 43311346, адреса: 08200, Київська область, м. Ірпінь, вул. Михайла Стельмаха, 9-А оф. 204;

третя особа : Нікопольський міськрайонний відділ державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), адреса: 53200, Дніпропетровська область, м.Нікополь, вул..Отаманська, 2;

третя особа : Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, номер свідоцтва 7921, адреса: 01001, м.Київ, вул.. Мала Житомирська, 6/5.

Суддя: А. Г. Багрова

Дата ухвалення рішення15.02.2022
Оприлюднено17.02.2022

Судовий реєстр по справі —182/926/22

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Рішення від 13.10.2022

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Багрова А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні