Ухвала
від 18.08.2021 по справі 991/5663/21
ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

Справа № 991/5663/21

Провадження 1-кс/991/5748/21

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2021 року м.Київ

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду ОСОБА_1 , за участі детектива ОСОБА_2 , розглянувши клопотання від 05.08.2021 Національного бюро Третього відділу детективів Четвертого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні № 52019000000001110 від 10.12.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

у с т а н о в и л а:

Детектив звернувся до Вищого антикорупційного суду з клопотанням, погодженим із уповноваженим прокурором, про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій (далі НСРД) відносно ОСОБА_3 , в якому зазначив, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №52019000000001110 від 10.12.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПАТ «Центренерго» та його відокремлених підрозділів протягом 2018 року під час організації та проведення процедур закупівель товарів, робіт та послуг, зловживаючи своїм службовим становищем, вчиняли дії, спрямовані на визначення переможцями торгів конкретних учасників. В подальшому з переможцями торгів укладались відповідні договори на закупівлі товарів, робіт та послуг за завищеними цінами.

Так, встановлено, що у березні-квітні 2018 року голова тендерного комітету Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» - начальник відділу підготовки та проведення закупівель ОСОБА_4 за вказівкою начальника відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» ОСОБА_5 в порушення ст.3, абз.2 ч.1 ст.11 Закону України «Про публічні закупівлі» організував проведення відкритих торгів на закупівлю Зміївською ТЕС ПАТ «Центренерго» робіт з капітального будівництва по проекту «Технічне переоснащення систем подачі, приготування та спалювання вугілля марки «А» та «П» з переведенням котлоагрегатів ст.№1, ст.№6 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» на використання вугілля марки «Г» і «ДГ», І та ІІ черги» з очікуваною вартістю 124,4 млн. гривень, заздалегідь визначивши їх переможця - ТОВ «Котлотурбопром» (ЄДРПОУ 25464226).

Досудовим розслідуванням також встановлено, що протягом 2018-2019 начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» ОСОБА_5 та заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Центренерго» ОСОБА_6 у змові із ОСОБА_3 вчинили наступні дії, спрямовані на розтрату коштів ПАТ «Центренерго» в інтересах підконтрольних ОСОБА_3 субєктів господарювання.

У травні 2018 року ОСОБА_5 в порушення вимог вищезазначених норм Закону України «Про публічні закупівлі» надав вказівки голові тендерного комітету Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» - начальнику відділу підготовки та проведення закупівель ОСОБА_4 щодо організації та проведення відкритих торгів на закупівлю робіт з «Капітального ремонту тепловозу ТЕМ2У-9289» у сумі 5,8 млн. гривень в інтересах заздалегідь визначеного переможця - ТОВ «ТК Альтера Груп» (ЄДРПОУ 41993166), фактичним бенефіціаром якого є ОСОБА_3 . Так, під час проведення процедури закупівлі в інтересах ТОВ «ТК Альтера Груп» до тендерної документації внесені зміни в частині кваліфікаційних вимог до учасників торгів, а саме замовником прибрано пункт про підтвердження учасниками технічної можливості виконання робіт з ремонту тепловозу. За результатами торгів переможцем визнано ТОВ «ТК Альтера Груп». Під час проведення торгів у складі своєї тендерної пропозиції ТОВ «ТК Альтера Груп» завантажено документи ПП «Екіпаж Плюс» (ЄДРПОУ 33965951), як субпідрядника, що має бути залучений до безпосереднього виконання робіт та який має необхідні дозволи, сертифікати і матеріально-технічну базу для виконання робіт з ремонту тепловозу. Однак ТОВ «ТК Альтера Груп» для безпосереднього виконання робіт з «Капітального ремонту тепловозу ТЕМ2У-9289» залучено ТОВ «Промремлокомотив» (ЄДРПОУ 40343218), яке в свою чергу також приймало участь у вищевказаних торгах та тендерна пропозиція якого була відхилена замовником згідно п.4 ч.1 ст.30 Закону України «Про публічні закупівлі», тобто як така, що не відповідає умовам тендерної документації. Встановлено, що ПАТ «Центренерго» за виконання робіт з «Капітального ремонту тепловозу ТЕМ2У-9289» перерахувало на адресу ТОВ «ТК Альтера Груп» грошові кошти у сумі 3,94 млн. гривень. За безпосереднє здійснення вказаних робіт ТОВ «Промремлокомотив» отримано від ТОВ «ТК Альтера Груп» грошові кошти у розмірі 540 тис. гривень. Під видом придбання нових запчастин для проведення капітального ремонту тепловозу ТОВ «ТК Альтера Груп» перерахувало 3,4 млн. гривень на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ «Сиваш Девелопмент» (ЄДРПОУ 42534455), ТОВ «Вест Ріал Естейт» (ЄДРПОУ 4303205), ТОВ «А-СТАТ» (ЄДРПОУ 42800531).

Також ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_3 організували постачання на адресу відокремлених підрозділів ПАТ «Центренерго» трубної та іншої продукції за завищеними цінами. Вказаний механізм полягав у наступному. Вищезазначені службові особи ПАТ «Центренерго» забезпечували перемоги у торгах заздалегідь визначеному переможцю - ТОВ Актан-Дніпро (ЄДРПОУ 41095565), фактичним бенефіціаром якого є ОСОБА_3 . Після перемоги у торгах між ПАТ «Центренерго» та ТОВ Актан-Дніпро укладались договори на закупівлю продукції за цінами, що перевищують ринкові у середньому на 30 відсотків та більше. В свою чергу ОСОБА_3 , заздалегідь домовившись із виробниками та безпосередніми імпортерами відповідної продукції, формально здійснював відпуск продукції на адресу відокремлених підрозділів ПАТ «Центренерго» через підконтрольне йому ТОВ Актан-Дніпро. Так, ТОВ Актан-Дніпро протягом 2018-2019 реалізувало на адресу ПАТ «Центренерго» відводи гнуті та іншу продукцію на суму 8,24 млн. гривень. При цьому продукція на ПАТ «Центренерго» фактично постачалась ТОВ «Стілс Україна» (ЄДРПОУ 39548960) та її вартість склала 5,19 млн. гривень. Також протягом 2018-2019 ТОВ Актан-Дніпро реалізувало на адресу ПАТ «Центренерго» труби на суму 1,5 млн. гривень. При цьому трубна продукція на ПАТ «Центренерго» фактично постачалась ТОВ «Євромет Груп» (ЄДРПОУ 41087601) та її вартість склала 713 тис. гривень. Також протягом 2018-2019 ТОВ Актан-Дніпро реалізувало на адресу ПАТ «Центренерго» труби на суму 7,3 млн. гривень. При цьому трубна продукція на ПАТ «Центренерго» фактично постачалась ТОВ «Ем Груп Україна» (ЄДРПОУ 39836678) та її вартість склала 5,5 млн. гривень.

Таким чином розмір розтрачених коштів ПАТ «Центренрго» шляхом постачання товарів на його адресу через ТОВ Актан-Дніпро склав 5,5 млн. гривень.

В ході досудового розслідування одержано інформацію щодо можливої причетності до скоєння вказаного правопорушення власника ТОВ «Актан-Дніпро» ЄДРПОУ 41095565 та ТОВ «ТК Альтера Груп» ЄДРПОУ 41993166 ОСОБА_3 , яка підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Таким чином, у період 2018-2019 років службові особи ПАТ «Центренерго» разом із представниками суб`єктів господарювання вчинили розтрату коштів ПАТ «Центренерго» в особливо великих розмірах на загальну суму 8,9 млн. грн. У діях службових осіб ПАТ «Центренерго» та суб`єктів господарювання вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Згідно ч. 4 ст. 12 КК України кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України, є тяжким злочином.

Отримати відомості про вищевказаний злочин та осіб, що причетні до його вчинення, шляхом проведення слідчих (розшукових) та процесуальних дій чи іншим шляхом неможливо, окрім як шляхом проведення негласних слідчих (розшукових) дій, так як вищевказаним особам відомі методи та заходи, що застосовуються під час досудового розслідування, а також вони здійснюють свою злочинну діяльність конспіративно. Також, проведення інших слідчих та процесуальних дій призведе до інформування осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, про факт проведення досудового розслідування, в результаті чого останні можуть вплинути на підлеглих осіб - свідків, які знаходяться в трудовій та іншій залежності, знищити документи, інші речі, що можуть бути доказами кримінального провадження, сховати грошові кошти, отриманні в результаті вчинення злочину.

З урахуванням викладеного, негласні слідчі (розшукові) дії необхідно проводити відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпропетровська Дніпропетровської області, який не є адвокатом чи депутатом, громадянина України, українця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , користується абонентськими номерами: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які первинно видані оператором мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПрАТ «Київстар» відповідно. Номери підтверджується матеріалами кримінального провадження.

З метою отримання та перевірки доказів вчинення тяжкого злочину службовими особами ПАТ «Центренерго» разом із представниками суб`єктів господарювання й інших невстановлених осіб, а також для отримання відомостей про їх зустрічі та розмови, з метою документування можливих подальших протиправних їх дій, враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що обмін інформацією між ОСОБА_3 та іншими співучасниками злочину може відбуватися під час спілкування з використанням належних йому абонентських телефонних номерів: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які первинно видані оператором мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПрАТ «Київстар» відповідно, необхідно провести відносно ОСОБА_3 негласну слідчу (розшукову) дію - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж (мереж, що забезпечують передавання знаків, сигналів, письмового тексту, зображень та звуків або повідомлень будь-якого виду між підключеними до неї телекомунікаційними мережами доступу). А саме: контроль за телефонними розмовами, що полягає в негласному проведенні із застосуванням відповідних технічних засобів, у тому числі встановлених на транспортних телекомунікаційних мережах, спостереження, відбору та фіксації змісту телефонних розмов, іншої інформації та сигналів (SMS, MMS, факсимільний зв`язок, модемний зв`язок тощо), які передаються телефонним каналом зв`язку, що контролюється; зняття інформації з каналів зв`язку, що полягає в негласному одержанні, перетворенні і фіксації із застосуванням технічних засобів, у тому числі встановлених на транспортних телекомунікаційних мережах, у відповідній формі різних видів сигналів, які передаються каналами зв`язку мережі Інтернет, інших мереж передачі даних, що контролюються («Whats App», «Viber», «Line», «Telegram», «CoverMe»).

Також установлено, що обмін інформацією, що може мати значення для кримінального провадження, між ОСОБА_3 та іншими причетними до вчинення злочину особами, може відбуватись шляхом спілкування за допомогою месенджерів «Whats App», «Viber», «Line», «Telegram», « CoverMe », аккаунт у яких зареєстрований за останнім з використанням абонентських телефонних номерів НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які первинно видані оператором мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПрАТ «Київстар» відповідно.

Таким чином, необхідно провести відносно ОСОБА_3 негласну слідчу (розшукову) дію - зняття інформації з електронних інформаційних систем (месенджерів «Whats App», «Viber», «Line», «Telegram», « CoverMe »), а саме пошук, виявлення і фіксація відомостей, що містяться в електронній інформаційній системі або їх частин, доступ до електронної інформаційної системи або її частини, а також отримання таких відомостей без відома її власника, володільця або утримувача.

Для встановлення місця перебування ОСОБА_3 та можливих місць зберігання документів та речей, що мають доказове значення у даному кримінальному провадженні, відносно неїього необхідно провести негласну слідчу (розшукову) дію - установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу, яка полягає в застосуванні технічних засобів для локалізації місцезнаходження радіоелектронного засобу, у тому числі мобільного терміналу систем зв`язку, та інших радіовипромінювальних пристроїв, активованих у мережах операторів рухомого (мобільного) зв`язку, без розкриття змісту повідомлень, що передаються по абонентським телефонним номерам НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які первинно видані оператором мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПрАТ «Київстар» відповідно, та належить ОСОБА_3 .

У органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що ОСОБА_3 може зустрічатися із особами, які мають відношення до вчинення кримінального правопорушення, що розслідється у кримінальному провадженні № 52019000000001110 від 10.12.2019, в публічно доступних та недоступних місцях, обговорює з ними злочинні плани, деталі вчинення кримінального правопорушення, приховання слідів вчинення злочину, знищення доказів тощо. Тому його розмови, інші звуки, рухи, дії, пов`язані з його діяльністю або місцем перебування тощо, можуть містити відомості, що мають значення для досудового розслідування. У зв`язку з цим, для пошуку, фіксації і перевірки під час досудового розслідування відомостей про поведінку особи або тих, з ким вона контактує у публічно доступних місцях, відносно ОСОБА_3 необхідно провести негласну слідчу (розшукову) дію - спостереження за особою, або тими, з ким ця особа контактує, що полягає у проведенні візуального спостереження з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження.

Проведення вищевказаних негласних слідчих (розшукових) дій дасть змогу встановити відомості, які мають значення для кримінального провадження (розмови, зустрічі, листування, спілкування іншим способом із особами, що можуть бути співучасниками вчинення злочину, а також з іншими особами щодо обставин вчинення злочину, інші звуки, рухи, дії тощо, виконані під час вчинення злочинів, злочинна поведінка), які самостійно, а також у сукупності із іншими доказами будуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину та викриття осіб, які його вчинили.

Негласні слідчі (розшукові) дії необхідно проводити строком не менше двох місяців, адже ОСОБА_3 разом зі співучасниками злочину у своїй злочинній діяльності може дотримуватися правил конспірації. Проведення негласних слідчих (розшукових) дій у менший термін може не дати можливості зафіксувати інформацію, що має суттєве значення для з`ясування обставин вчинення злочину.

В ході розгляду клопотання детектив його підтримав із підстав, що у ньому викладені, просив його задовольнити. Додатково пояснив, що на даний час ним не здобуто достатніх доказів для оголошення підозри фігурантам кримінального провадження. Щодо отримання дозволу на проведення НСРД у межах кримінального провадження відносно ОСОБА_3 , то за результатами досліджених документів, проведених НСРД у іншому провадженні, допиту свідків, встановлено його причетність до обставин кримінального правопорушення, яке є предметом досудового розслідування. Отримано дозвіл слідчого судді на використання результатів НСРД у кримінальному провадженні №52019000000001110 від 10.12.2019. На даний час отримано висновок експертизи, яким встановлено розмір збитків, продовжено досудове розслідування до 10.11.2021, та виникла необхідність у перевірці спрямованості умислу ОСОБА_3 , що можливо виключно за результатами аналізу змісту його спілкування, дій, вчинків, зафіксувати що можливо лише в ході проведення НСРД, так як на даний час кримінальне провадження знаходиться в активній стадії, здійснюється допит свідків, запланована реалізація обшуків.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення детектива, дослідивши матеріали кримінального провадження, слідча суддя дійшла висновку, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно ч. 3 ст. 248 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про дозвіл на проведення НСРД, якщо прокурор, слідчий доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) вчинений злочин відповідної тяжкості; 2) під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії можуть бути отримані докази, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину або встановлення осіб, які його вчинили.

Фабула зазначеного кримінального правопорушення у сукупності з дослідженими матеріалами кримінального провадження та поясненнями детектива дає підстави слідчому судді вважати обґрунтованими доводи про вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України, який за ст. 12 КК України класифіковано як особливо тяжкий злочин, який належить до підсудності Вищого антикорупційного суду.

Таким чином, у цьому кримінальному провадженні дотримана умова тяжкості кримінального правопорушення, що відповідно до ч. 2 ст. 246 та ч. 3 ст. 248 КПК України надає слідчому судді можливість вирішувати питання про дозвіл на проведення НСРД.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 246 КПК України у клопотанні про надання дозволу на проведення НСРД зазначаються, у тому числі, обставини, що дають підстави підозрювати особу у вчинені кримінального правопорушення.

Слідча суддя також вважає, що детективом надані достатні відомості, які дають підстави вважати, що до вчинення кримінального правопорушення за зазначених у клопотанні обставин може бути причетний власник ТОВ «Актан-Дніпро» та ТОВ «ТК Альтера Груп» ОСОБА_3 .

Про обґрунтованість даного клопотання, свідчать досліджені в судовому засіданні докази, у тому числі, витяг з ЄРДР, протоколи за результатами НСРД від 10.01.2019 відносно ОСОБА_6 та від 10.01.2019 відносно ОСОБА_5 , складені в межах іншого кримінального провадження, дозвіл на використання яких у кримінальному провадженні №52019000000001110 від 10.12.2019 надано ухвалою слідчого судді ВАКС від 08.02.2021; довідка Північно-східного офісу Держаудитслужби від 15.12.2020 за результатами проведення документальної перевірки при закупівлі труб та елементів трубопроводу за шістьма закупівлями, а також закупівлі Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» робіт з капітального ремонту тепловозу, у якому встановлено порушення Закону України «Про публічні закупівлі», які б мали наслідком відміну процедур закупівлі та інші порушення; висновок судово-економічної експертизи №4 від 30.06.2021, у якому по окремих об`єктах встановлено розмір збитків ПАТ«Центренерго» у виді втрати активів у загальному розмірі 5,5 млн. гривень; службові записки, які містять підписи від імені ОСОБА_5 щодо відповідності тендерної документації вимогам до предмету закупівлі; змістом протоколів допитів свідків - директора та засновника ТОВ «Ем Груп Україна», які здійснювали реальне постачання трубної продукції на ПАТ «Центренерго»- ОСОБА_7 від 07.07.2021 та ОСОБА_8 від 21.04.2021, які вказали на характер та зміст спілкування із ОСОБА_5 та ОСОБА_3 під час проведення тендерів та виконання угод, укладених із ТОВ Актан-Дніпро; членів тендерного комітету ОСОБА_9 від 15.04.2021, ОСОБА_10 від 15.04.2021 та інших, які пояснили, що розгляд тендерних пропозицій здійснювався на підставі висновків відділів ПАТ«Центренерго»; протоколі допиту свідка ОСОБА_11 від 15.04.2021 та інші матеріали провадження у їх сукупності. Також слідчою суддею досліджено документи, що підтверджують особу ОСОБА_3 , належність йому вказаних у клопотанні номерів мобільних телефонів.

З огляду на викладене, слідча суддя дійшла висновку, що детективом наведені достатні відомості, наявні в органу досудового розслідування, що стали підставою для єдиного висновку про необхідність надання дозволу на проведення комплексу НСРД, зазначенних у клопотанні, оскільки саме завдяки вказаним НСРД можуть бути отримані докази, які в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину та встановлення осіб, які його вчинили.

За встановлених слідчою суддею обставин, з огляду на неможливість отримання таких даних у інший законний спосіб, клопотання підлягає задоволенню строком на 2 місяці, оскільки такі заходи спрямовані на підтвердження або спростування факту причетності ОСОБА_3 до вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення, фіксування його умислу, встановлення можливої співучасті у вчиненні кримінального правопорушення інших осіб, а проведення гласних слідчих дій не дасть можливості у законний спосіб зафіксувати їх протиправні дії.

Керуючись ст. 30, 31 Конституції України, ст. 246-248, 263, 264, 268, 269, 372 КПК України, слідча суддя

п о с т а н о в и л а:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл детективам Національного бюро України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні № 52019000000001110 від 10.12.2019 на проведення негласних слідчих (розшукових) дій відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме:

- зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж по абонентським телефонним номерам: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які первинно видані оператором мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПрАТ «Київстар» відповідно, та належить ОСОБА_3 (мереж, що забезпечують передавання знаків, сигналів, письмового тексту, зображень та звуків або повідомлень будь-якого виду між підключеними до неї телекомунікаційними мережами доступу). А саме: контроль за телефонними розмовами, що полягає в негласному проведенні із застосуванням відповідних технічних засобів, у тому числі встановлених на транспортних телекомунікаційних мережах, спостереження, відбору та фіксації змісту телефонних розмов, іншої інформації та сигналів (SMS, MMS, факсимільний зв`язок, модемний зв`язок), які передаються телефонним каналом зв`язку, що контролюється; зняття інформації з каналів зв`язку, що полягає в негласному одержанні, перетворенні і фіксації із застосуванням технічних засобів, у тому числі встановлених на транспортних телекомунікаційних мережах, у відповідній формі різних видів сигналів, які передаються каналами зв`язку мережі Інтернет, інших мереж передачі даних, що контролюються («Whats App», «Viber», «Line», «Telegram», «CoverMe»);

- зняття інформації з електронних інформаційних систем (месенджерів «Whats App», «Viber», «Line», «Telegram», «CoverMe», аккаунт у яких зареєстрований за ОСОБА_3 , з використанням абонентських телефонних номерів: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які первинно видані оператором мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПрАТ «Київстар» відповідно, а саме пошук, виявлення і фіксація відомостей, що містяться в електронній інформаційній системі або їх частин, доступ до електронної інформаційної системи або її частини, а також отримання таких відомостей без відома її власника, володільця або утримувача;

- установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу, що полягає в застосуванні технічних засобів для локалізації місцезнаходження радіоелектронного засобу, у тому числі мобільного терміналу систем зв`язку, та інших радіовипромінювальних пристроїв, активованих у мережах операторів рухомого (мобільного) зв`язку, без розкриття змісту повідомлень, що передаються по абонентським телефонним номерам: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , які первинно видані оператором мобільного зв`язку ПрАТ «ВФ Україна» та ПрАТ «Київстар» відповідно та належать ОСОБА_3 ;

- спостереження за ОСОБА_3 , або тими з ким ця особа контактує, що полягатиме в проведенні у публічно доступних місцях візуального спостереження з використанням відеозапису, фотографування, спеціальних технічних засобів для спостереження.

Строк проведення негласних слідчих (розшукових) дій визначити в межах дії ухвали два місяці - до 18 жовтня 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

СудВищий антикорупційний суд
Дата ухвалення рішення18.08.2021
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу103274100
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення негласної слідчої дії

Судовий реєстр по справі —991/5663/21

Ухвала від 18.08.2021

Кримінальне

Вищий антикорупційний суд

Саландяк О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні