Ухвала
від 15.02.2022 по справі 229/521/22
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2-о/229/46/2022

Єдиний унікальний номер 229/521/22

У Х В А Л А

15 лютого 2022 р. Дружківський міський суд Донецької області у складі:

головуючого судді: Гонтар А.Л.,

присяжних: Фареник С.О.,

Хитьов А.А.,

за участю секретаря судового засідання: Тиченко О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Комунальної установи "Дружківський дитячий будинок", заінтересована особа Орган опіки та піклування Дружківської міської ради про визнання особи недієздатною ,

ВСТАНОВИВ:

28 січня 2022 року заявник звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати недієздатною особою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку с. Старомайорське Великоновосільківського району Донецької області Україна , що мешкає КУ ДДБІ: АДРЕСА_1 .

В судове засідання заявник не з`явилася. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином. Надала суду заяву про розгляд справи у її відсутність.

Представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування Дружківської міської ради в судове засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином та своєчасно, проте надала заяву про розгляд справи без її участі.

Суд прийняв рішення про розгляд справи у відсутність осіб, які не з`явилися.

З огляду на це, на підставі ст.247 ЦПК України, суд вважає за можливе розглядати справу у відсутності сторін, без фіксації судового процесу, на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до вимог ч.1 ст.103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно зі ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Пунктом 5 частини 1 статті 252 ЦПК України встановлено, що суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Розглянувши матеріали заяви, суд вважає, що для вирішення питання про психічний стан ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідні спеціальні познання в галузі медицини. Тому по справі необхідно призначити судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст.ст. 103, 252, 260, 261, 298 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

призначити по цивільній справі за заявою Комунальної установи "Дружківський дитячий будинок", заінтересована особа Орган опіки та піклування Дружківської міської ради про визнання особи недієздатною , судово-психіатричну експертизу.

На вирішення експертів поставити такі запитання:

- Чи страждає ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будь-якою душевною хворобою? Якщо так, то якою?

- Чи не позбавляє це захворювання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , можливості усвідомлювати свої дії або керувати ними?

- Чи можливо визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною?

Проведення експертизи доручити експертам КЛПУ "Обласна психіатрична лікарня м. Слов`янська", що знаходиться за адресою: вул. Нарвська, 16 м. Слов`янськ Донецькій області, 84115.

Експертам для вивчення надати всі матеріали справи, медичні документи.

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

На час проведення експертизи зупинити провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Цивільним процесуальним кодексом України.

Ухвала може бути оскаржена виключно в частині зупинення провадження по справі в апеляційному порядку до Донецького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: А.Л. Гонтар

Присяжні: С.О.Фареник

А.А. Хитьов

Дата ухвалення рішення15.02.2022
Оприлюднено17.02.2022
Номер документу103304282
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —229/521/22

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні