Ухвала
від 16.02.2022 по справі 531/357/22
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/357/22

номер провадження 1-кс/531/187/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2022 року м. Карлівка

Слідчий суддя Карлівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Карлівка клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді Карлівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СВ ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене заступником керівника Решетилівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку житлового будинку з господарсько-побутовими спорудами ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення та виявлення і вилучення оригіналів документів складених з ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки, код ЄДРПОУ: 02546855, на протязі 2020-2022 років, а саме: угод, договорів та додатків до них, додаткових угод; видаткових накладних; податкових накладних; товаро-транспортних накладних; актів приймання - передачі виконаних робіт (надання послуг); актів приймання - передачі ТМЦ; довіреностей на отримання ТМЦ; оригіналів договорів про складське зберігання продукції; складських квитанцій; свідоцтв (подвійних складських свідоцтв), у тому числі погашених; письмових вимог про видачу товару; оригіналів документів для відпуску та переоформлення продукції, у тому числі; письмових звернень власника, доручень на право отримання продукції, наказів керівника зернового складу (форми №16), актів-розрахунків; актів приймання-передавання продукції; пропусків; матеріальних перепусток; оригіналів документів, що підтверджують оплату поставлення товару чи наданих послуг (квитанцій до прибуткового касового ордеру, банківських виписок); оригіналів документів, що засвідчують якість продукції, у тому числі: приймальних актів форми №14 (форми №15), карток аналізу продукції (форма №47); оригіналів документів щодо зважування вантажів, вагових журналів; журналів обліку в`їзду/виїзду автотранспорту; чорних записів; транспортних засобів, готівкових коштів, в тому числі в іноземній валюті, здобутих злочинним шляхом; банківських та пластикових карток для обслуговування карткових, депозитних та кредитних рахунків; юридично-правові документи; печаток, та штампів юридичних та фізичних осіб, кліше підписів фізичних осіб або відтиски, в тому числі суб`єктів підприємницької діяльності, задіяних в схемі.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що слідча група здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №420211720700000046 від 27 липня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що Державний професійно-технічний навчальний заклад «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки (далі ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки), код ЄДРПОУ: 02546855, адреса: 39200, м. Кобеляки, вул. Покровська, 52, має у користуванні державні землі с/г призначення загальною площею 226 га, які обробляє власною с/г технікою.

Аналізом матеріалів фінансово-господарської діяльності навчального закладу встановлено, що службовими особами на протязі 2020-2021 років, зловживаючи своїми службовим становищем, використовуючи державні землі с/г призначення загальною площею 226 га, шляхом штучного заниження показників врожайності у звітах поданих до органів статистики, подали неправдиві відомості щодо обсягів зібраного врожаю і вчинили вивезення на підконтрольні елеватори та складські приміщення частини врожаю без постановки зерна на складський облік та не відображення відповідних даних в бухгалтерському обліку зокрема:

-з 82 га посівних площ кукурудзи зібрано 102 т врожаю (врожайність 1,3 т/га, при цьому середня врожайність кукурудзи Кобеляцького району, відповідно довідки ГУ статистики у Полтавській області у 2020 році, становить 3,6 т/га);

-з 62 га посівних площ сої зібрано 28 т врожаю (врожайність менше 0,5 т/га, при цьому середня врожайність сої Кобеляцького району, відповідно довідки ГУ статистики у Полтавській області у 2020 році, становить 1,2 т/га);

-з 82 га посівних площ соняшника зібрано 89 т врожаю (врожайність близько 1 т/га, при цьому середня врожайність соняшника Кобеляцького району, відповідно довідки статистики у Полтавській області у 2020 році, становить 2,2 т/га).

З матеріалів виконання доручення оперативним підрозділом СБУ в Полтавській області встановлено, що вивезення та зберігання не облікованої с/г продукції ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки, здійснювала ОСОБА_5 , - Полтавська область, Полтавський район, м. Кобеляки, вул. Покровська, буд. 52 .

Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, житловий будинок з господарсько-побутовими будівлями за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_5 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та підлягають доказуванню, надання їм належної правової оцінки, проведення судових експертиз, забезпечення проведення досудового розслідування та запобігання зміни або знищення речей та документів, необхідно провести обшук житлового будинку з господарсько-побутовими спорудами ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення вище вказаних документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали, додані до клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку житлового будинку з господарсько-побутовими спорудами ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання та вилучення вище вказаних документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 236, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого СВ ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене заступником керівника Решетилівської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи та прокурорам, які здійснюють процесуальне керівництво по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №420211720700000046 від 27 липня 2021 року, на проведення обшуку житлового будинку з господарсько-побутовими спорудами ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення та виявлення і вилучення оригіналів документів складених з ДПТНЗ «Професійний аграрний ліцей» м. Кобеляки, код ЄДРПОУ: 02546855, на протязі 2020-2022 років, а саме: угод, договорів та додатків до них, додаткових угод; видаткових накладних; податкових накладних; товаро-транспортних накладних; актів приймання - передачі виконаних робіт (надання послуг); актів приймання - передачі ТМЦ; довіреностей на отримання ТМЦ; оригіналів договорів про складське зберігання продукції; складських квитанцій; свідоцтв (подвійних складських свідоцтв), у тому числі погашених; письмових вимог про видачу товару; оригіналів документів для відпуску та переоформлення продукції, у тому числі; письмових звернень власника, доручень на право отримання продукції, наказів керівника зернового складу (форми №16), актів-розрахунків; актів приймання-передавання продукції; пропусків; матеріальних перепусток; оригіналів документів, що підтверджують оплату поставлення товару чи наданих послуг (квитанцій до прибуткового касового ордеру, банківських виписок); оригіналів документів, що засвідчують якість продукції, у тому числі: приймальних актів форми №14 (форми №15), карток аналізу продукції (форма №47); оригіналів документів щодо зважування вантажів, вагових журналів; журналів обліку в`їзду/виїзду автотранспорту; чорних записів; транспортних засобів, готівкових коштів, в тому числі в іноземній валюті, здобутих злочинним шляхом; банківських та пластикових карток для обслуговування карткових, депозитних та кредитних рахунків; юридично-правові документи; печаток, та штампів юридичних та фізичних осіб, кліше підписів фізичних осіб або відтиски, в тому числі суб`єктів підприємницької діяльності, задіяних в схемі.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.02.2022
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу103321888
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —531/357/22

Ухвала від 16.02.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.02.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.02.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.02.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.02.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 16.02.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні