Ухвала
від 15.02.2022 по справі 629/5228/21
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/5228/21

Провадження № 2/629/121/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.02.2022 року м. Лозова

Лозівський міськрайонний суд Харківської області в складі: головуючого судді - Мицик С.А., за участю секретаря судового засідання - Заводяної О.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Комунального підприємства Теплоенерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться вищезазначена справа.

До суду від представника КП Теплоенерго надійшло клопотання про заміну відповідача ОСОБА_1 на ОСОБА_2 . В обґрунтування клопотання зазначено, що згідно Договору дарування нежилого приміщення, вбудованого, посвідченого приватним нотаріусом Лозівського міського нотаріального округу Харківської області Степанчук Н.О. 02.02.2019, зареєстрованого в реєстрі за №286, новим власником приміщення стала ОСОБА_2 .

Відповідно до частин першої, третьої статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Статтею 175 ЦПК України встановлено, що, викладаючи зміст позовної заяви, саме позивач визначає коло відповідачів, до яких він заявляє позовні вимоги.

Згідно ч. 2, ч.4 ст.51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Клопотання- задовольнити.

Замінити у цивільній справі за позовом Комунального підприємства Теплоенерго до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, відповідача - ОСОБА_1 на ОСОБА_2 (місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ).

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Призначити відкрите судове засідання о 08 годині 15 хвилин на 17 березня 2022 року.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет : http://court.gov.ua/fair/sud2025/.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.А. Мицик

Дата ухвалення рішення15.02.2022
Оприлюднено18.02.2022
Номер документу103337045
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —629/5228/21

Рішення від 26.09.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

ЯКИМЕНКО Л. Г.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

МИЦИК С. А.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

МИЦИК С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні