Ухвала
від 09.02.2022 по справі 200/1082/22
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

09 лютого 2022 року Справа №200/1082/22

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Крилова М.М., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) до Голови Скадовської міської ради Херсонської області Яковлєва Олександра Юрійовича (місцезнаходження: Херсонська область, м. Скадовськ, вул.. Гагаріна, б. 63; код ЄДРПОУ 04059935) про визнання дії протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

19 січня 2022 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Голови Скадовської міської ради Херсонської області Яковлєва Олександра Юрійовича про:

-визнання протиправними дії, що виявились у відмові надати інформацію про усі земельні ділянки комунальної власності та державної форми власності, у межах Скадовської міської ради, не наданих у користування, що можуть бути використані для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд;

-зобов`язання надати відповідно до ст.. 20 Закону України Про доступ до публічної інформації протягом п`яти робочих днів із дня набрання чинності рішенням суду інформації про усі земельні ділянки комунальної та державної форми власності, у межах Скадовської міської ради, не наданих у користування, що можуть бути використані для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 20 січня 2022 року позовну заяву залишено без руху, у зв`язку із поданням позову без дотримання вимог, встановлених статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

На виконання ухвали суду позивач усунув виявлені недоліки позовної заяви.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 159-161 Кодексу адміністративного судочинства України. Відсутні підстави, визначені статтями 169-170 Кодексу адміністративного судочинства України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників адміністративної справи, вирішив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження (у письмовому провадженні).

Відповідно до положень статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 2, 5, 12, 32, 77, 80, 121, 123, 126, 133, 160, 161, 171-176, 248, 251, 256, 257, 258, 261 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Голови Скадовської міської ради Херсонської області Яковлєва Олександра Юрійовича про визнання дії протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Розгляд справи провести суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Позивачу надати належним чином засвідчену копію паспорта громадянина України, РНОКПП.

Витребувати у відповідача належним чином засвідчені копії та докази:

- запит ОСОБА_1 від 18.12.2021 року;

- письмові пояснення, щодо підстав відмови у наданні інформації із додаванням відповідних доказів.

Сканкопії оригіналів вказаних доказів відповідач до 11 березня 2022 року має направити на електронну адресу суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua, а засвідчені у встановленому порядку копії цих документів направити на поштову адресу суду: 84112, Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1, корпус 2.

Відповідачу встановити строк для подання відзиву на позовну заяву протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до пункту 3 розділу VІ «Прикінцевих положень» Кодексу адміністративного судочинства України, суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки:http://court.gov.ua/).

Суддя М.М. Крилова

Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено18.02.2022
Номер документу103346768
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/1082/22

Рішення від 08.12.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 09.02.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні