Ухвала
від 16.02.2022 по справі 167/1007/21
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/1007/21

Номер провадження 2/167/67/22

У Х В А Л А

16 лютого 2022 року місто Рожище

Рожищенський районний суд Волинської області у складі:

головуючого судді Н.В. Шептицької,

з участю секретаря судового засідання О.В. Давидюк,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2 , директор Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, Рожищенська міська рада Луцького району Волинської області, Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час відсторонення,

в с т а н о в и в:

17.12.2021 року позивач звернулася в суд з позовом до відповідача про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час відсторонення.

Ухвалою судді Рожищенського районного суду Волинської області від 17.12.2021 року позовна заява прийнята до розгляду; відкрито спрощене провадження; залучено до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2 , директора Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області і Рожищенську міську раду Луцького району Волинської області; витребувано від Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області матеріали особової справи ОСОБА_1 і Статут КЗПО Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області і зобов`язати надати суду вказані матеріали до 10.01.2022 року включно; витребувати від Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області інформацію щодо того, який орган (відділ, структура тощо) Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області здійснює фінансове забезпечення, формує кошторис ( бюджет тощо), здійснює нарахування та виплату заробітної плати працівникам Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області та зобов`язано надати дану інформацію суду до 10.01.2022 року включно; розгляд справи призначено на 13.01.2022 року.

28.12.2021 року директор Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області надав суду матеріали особової справи ОСОБА_1 і Статут КЗПО Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області ( ас 20-80). Відзиву на позовну заяву не подали.

Ухвалою Рожищенського районного суду Волинської області від 13.01.2022 року розгляд справи було відкладено на 28.01.2022 року ( ас 84-85).

25.01.2022 року Рожищенська міська рада Луцького району Волинської області подала суду рішення Рожищенської міської ради від 27.01.2021 року № 4/27, рішення Рожищенської міської ради від 26.03.2021 року № 6/19, Положення про гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, затверджене рішенням Рожищенської міської ради від 18.08.2021 року № 10/18. Пояснення на позовну заяву не подали.

Ухвалою Рожищенського районного суду Волинської області від 28.01.2022 року до участі у справі залучено, як третю особу, яка не заявляє самостійний вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області ( ас 133-135), яка була надіслана судом учасникам справи 31.01.2022 року ( ас 136, 137) і отримана Гуманітарним відділом Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області 07.02.2022 року.

16.02.2022 року Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області подав суду та іншим учасникам справи пояснення на позовну заяву, в якому просять відмовити у задоволенні позовних вимог ОСОБА_3 за їх безпідстаністю та необгрунтованістю. Пояснення на позовну заяву подані в межах 10-денного строку з дня одержання копії ухвали суду від 28.01.2022 року, зокрема надіслані позивачу 16.02.2022 року, що підтверджується поштовою квитанцією.

У відповідності до вимог частини 2 статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали, надані 16.02.2022 року Гуманітарним відділом Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно частини 1 статті 279 ЦПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Згідно частини 3 статті 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно частин 1, 2 статті 210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Згідно статті 275 ЦПК України, суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи вищенаведене у сукупності, з метою забезпечення процесуальних прав позивача, а саме: знати про суть і зміст Пояснення на позовну заяву, який 16.02.2022 року подав Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, і який об`єктивно не міг бути отриманий позивачем до розгляду справи по суті; право подати свої пояснення щодо вказаних Пояснень на позовну заяву та докази на підтвердження цих пояснень, суд доходить висновку, що дана обставина є винятковим випадком і для належного розгляду справи по суті, ураховуючи розумний баланс інтересів учасників справи на розгляд справи в межах процесуальних строків та право учасників справи знати про правову позицію кожного з учасників справи, слід продовжити розгляд справи по суті не більше ніж на тридцять днів з дня постановлення даної ухвали.

Крім того, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно частини 5 статті 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

При відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_3 суд постановив розгляд справи здійснювати у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Враховуючи ту обставну, що відповідач Відзиву на позовну заяву не подав, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті, суд доходить висновку, що розгляд даної справи слід здійснювати у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням ( викликом) сторін.

Крім того, суд вважає за необхідне витребувати у позивача оригінал Міжнародного свідоцтва про вакцинацію/профілактику від 19.11.2021 року, копія якого долучена позивачем до позовної заяви ( ас 11), для безпосереднього дослідження даного документа у судовому засіданні, згідно частини 6 статті 95 ЦПК України.

Крім того, суд вважає за необхідне витребувати у сторін оригінали та копії листків непрацездатності ОСОБА_3 за №№: 1376403-2002502156-1, 1376403-2002609499-1, 1376403-2002776238-1, а також лист непрацездатності ОСОБА_3 за період з 30.08.2021 року по 08.09.2021 року.

Крім того, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача належним чином завірену копію письмового попередження ОСОБА_3 про необхідність проходження нею повного курсу профілактичного щеплення від гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Враховуючи вищенаведене у сукупності, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи, на підставі пункту 3 частини 2 статті 198, пунктів 4, 5 частини 2 статті 223 ЦПК України.

Згідно частини 9 статті 223 ЦПК України, про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Керуючись частиною 3 статті 189, пунктами 3 частини 2 статті 198, частинами 1, 2 статті 210, пунктами 4, 5 частини 2, частиною 9 статті 223, статтею 275, частинами 1, 5 статті 279 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Продовжити розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2 , директор Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, Рожищенська міська рада Луцького району Волинської області, Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час відсторонення - до 16 березня 2022 року включно.

Витребувати у позивача ОСОБА_1 оригінал Міжнароджного свідоцтва про вакцинацію/профілактику від 19.11.2021 року і зобов`язати надати його суду до 11.03.2022 року включно.

Витребувати від відповідача - Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області і позивача ОСОБА_1 - оригінали та копії ( відповідно) листків непрацездатності ОСОБА_3 за №№: 1376403-2002502156-1, 1376403-2002609499-1, 1376403-2002776238-1, а також лист непрацездатності ОСОБА_3 за період з 30.08.2021 року по 08.09.2021 року, і зобов`язати надати їх суду до 11.03.2022 року включно.

Витребувати від відповідача - Комунального закладу позашкільної освіти Рожищенський будинок дитячої творчості Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області - належним чином завірену копію письмового попередження ОСОБА_3 про необхідність проходження нею повного курсу профілактичного щеплення від гострої респіраторної хвороби COVID - 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і зобов`язати надати його суду до 11.03.2022 року включно.

Розгляд справи слід здійснювати у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням ( викликом) сторін.

Розгляд справи відкласти на 14.03.2022 року на 13 год 00 хвилин.

У судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://rg.vl.court.gov.ua/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Н.В. Шептицька

Дата ухвалення рішення16.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103360426
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —167/1007/21

Рішення від 13.03.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Рішення від 13.03.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Шептицька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні