Ухвала
від 07.02.2022 по справі 160/27388/21
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 лютого 2022 року Справа № 160/27388/21

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Калугіної Н.Є., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) клопотання Закладу дошкільної освіти "Сонечко" Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області (ЗДО "Сонечко") про зупинення провадження у справі №160/27388/21 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до Закладу дошкільної освіти "Сонечко" Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області (ЗДО "Сонечко") про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкта, а саме: будівлі за адресою - Дніпропетровська область, Нікопольський район, Томаківська ТГ, село Високе, вулиця Центральна, будинок 36 Закладу дошкільної освіти "Сонечко" Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області (код 36730341), до повного усунення порушень, зазначених в Акті від 16.07.2021 №159;

- встановити у судовому рішенні спосіб і порядок його виконання шляхом зобов`язання зупинити експлуатацію об`єкта, а саме: будівлі за адресою - Дніпропетровська область, Нікопольський район, Томаківська ТГ, село Високе, вулиця Центральна, будинок 36 Закладу дошкільної освіти "Сонечко" Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області (код 36730341), до повного усунення порушень, зазначених в Акті від 16.07.2021 №159.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04.01.2022 заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про поновлення строку звернення до суду - задоволено.

Визнано поважними причини пропуску строку звернення до суду та поновлено Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області строк звернення до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закладу дошкільної освіти "Сонечко" Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 04.01.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене провадження в адміністративній справі.

Повідомлено сторін, що розгляд справи відбудеться без повідомлення (виклику) учасників справи у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

01.02.2022 через канцелярію суду від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву, згідно змісту якого останній просить зупинити провадження у справі.

В обґрунтування вказаного клопотання зазначає, що у зв`язку з освітнім колапсом, який може скластися у разі зупинення роботи ЗДО Сонечко та не охоплення необхідними

освітніми послугами, які отримують відвідувачі вищевказаного закладу, та важкою економічною ситуацією в Томаківськівській територіальній громаді, враховуючи певні процедури, слід зупинити провадження у справі на підставі п.4 ч.1 ст. 236 КАС України для надання часу для примирення сторін до 01.04.2022 року.

Суд, дослідивши матеріали справи та клопотання, що викладене у відзиві на позовну заяву, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1-3 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

Пунктом 4 частини першої статті 236 КАС України, передбачено право суду зупинити провадження в адміністративній справі у разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Зупинення провадження в адміністративній справі - це тимчасове припинення вчинення у справі будь-яких процесуальних дій у зв`язку з обставинами, що перешкоджають розглядові справи, до моменту, коли ці обставини перестануть існувати або будуть вчинені необхідні дії.

Аналіз викладених вище норм КАС України вказує, що для застосування процедури примирення необхідною умовою є згода обох сторін спору та подання відповідної заяви, тоді як матеріали адміністративної справи не містять клопотання позивача про надання йому часу для примирення.

З огляду на вказане, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання представника відповідача про зупинення провадження для примирення.

Крім того, за правилами п. 2 ч. 4 ст. 162 КАС України, до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Всупереч зазначеній нормі права відповідачем суду не надано доказів на підтвердження надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Відмова у задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі не позбавляє права на повторне звернення із заявою про зупинення для надання часу для примирення, поданої у відповідності до приписів КАС України.

Керуючись ст.ст.162, 190, 236, 241, 248,294 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання Закладу дошкільної освіти "Сонечко" Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області (ЗДО "Сонечко") про зупинення провадження у справі №160/27388/21- відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Є. Калугіна

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103379765
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/27388/21

Рішення від 18.04.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Калугіна Наталія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні