Ухвала
від 20.01.2022 по справі 640/22208/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

20 січня 2022 року м. Київ № 640/22208/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Чудак О.М., за участю секретаря судового засідання Лисун А.А., представника відповідача Гайдая В.М., у відсутність представників позивача, розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження питання про привід свідка у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю НЗ Торг до Головного управління Державної податкової служби у місті Києві про скасування податкових повідомлень-рішень,

установив:

27.12.2018 Товариство з обмеженою відповідальністю НЗ Торг звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою до Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві про скасування податкових повідомлень-рішень від 04.10.2018 №5012615147 та №5022615147.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.02.2019 позовну заяву Товариства прийнято до розгляду та у справі відкрито провадження.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 01.06.2021 задоволено клопотання представника відповідала про допит свідків та призначено судове засідання.

Враховуючи, що повістки про виклик, адресовані свідкам, поверталися до суду без вручення адресатам, ухвалами Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.06.2021 та 21.10.2021 застосовано привід.

Так, положеннями частини першої статті 144 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) визначено, що заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Відповідно до положень статті 148 КАС України до належно викликаних особи, особисту участь якої визнано судом обов`язковою, свідка, які без поважних причин не прибули у судове засідання або не повідомили причини неприбуття, може бути застосовано привід до суду через органи Національної поліції України з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення.

Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання (перебування), роботи, служби чи навчання, підстави застосування приводу, коли і куди ця особа повинна бути доставлена, кому доручається здійснення приводу.

Ухвала про привід до суду передається для виконання до органу Національної поліції України за місцем провадження у справі або за місцем проживання (перебування), роботи, служби чи навчання особи, яку належить привести.

У разі неможливості здійснення приводу особа, яка виконує ухвалу про привід до суду, через керівника органу Національної поліції України негайно повертає її суду з письмовим поясненням причин невиконання.

На виконання ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 21.10.2021 Відділом поліції №3 (м. Селидове) Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області подано матеріали приводу щодо свідків ОСОБА_1 та ОСОБА_2 . Так, повідомлено, що виконати привід ОСОБА_2 не виявилося можливим, оскільки за відомою адресою дана особа не зареєстрована, ніколи не проживала і не проживає наразі, місцезнаходження її невідоме.

Від ОСОБА_1 подано заяву, адресовану судді Окружного адміністративного суду міста Києва, у якій вона просить розглядати судове засідання у справі №640/22208/18 без її участі, у зв`язку з неможливістю приїхати до суду за станом здоров`я. Про дату та час проведення засідання повідомлена належним чином. Показання які давала раніше підтримує в повному обсязі.

Розглянувши дані матеріали, судом зазначено, що в межах заявлених Товариством з обмеженою відповідальністю НЗ Торг вимог та підстав позову Окружним адміністративним судом міста Києва визнано обґрунтованим клопотання представника відповідача щодо виклику свідків та необхідним для повного встановлення обставин та правильного вирішення справи заслухати їх пояснення.

При цьому, відповідно до частини третьої статті 65 КАС України свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

За відмову свідка від давання показань без поважних причин у суді, передбачена відповідальність частиною першою статті 385 Кримінального кодексу України у вигляді штрафу від п`ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

Відтак, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 02.12.2021 оголошено перерву в судовому засіданні, здійснено привід свідка ОСОБА_1 та вдруге здійснення приводу покладено на Відділ поліції №3 (м. Селидове) Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області.

При цьому повідомлено як свідка, так і орган національної поліції про можливість допиту свідка в режимі відеоконференції з найбільш територіально наближеним судом до місця проживання особи, а також про необхідність повідомлення про такий намір суд для вжиття відповідних заходів.

Належним чином засвідчена копія ухвали суду отримана адресатом 14.12.2021, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення. Однак, станом на 20.01.2022 вимоги ухвали не виконані, причини невиконання не повідомлені.

Окрім того, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.06.2021 здійснено привід в наступне судове засідання свідка ОСОБА_3 . Здійснення приводу покладено на Дніпровське управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві.

На виконання вимог ухвали суду управлінням поліції надіслано матеріали виконання приводу, згідно яких свідок відповідає на телефонні дзвінки та наразі прибути в засідання не може у зв`язку із перебуванням на лікуванні.

На судове засідання 21.10.2021 ОСОБА_3 отримала повістку нарочно, однак не прибула і причини неприбуття не повідомила.

Після судового засідання 02.12.2021 секретарем здійснено телефонний дзвінок свідку та повідомлено про виклик її на 20.01.2022. ОСОБА_3 зазначила про прийнятність для неї цієї дати і намір прибути.

Однак в подальшому здійснити телефонний зв`язок із свідком не виявилося можливим. Вона в засідання не прибула, причини неявки не повідомила.

На підставі викладеного, керуючись статтями 144, 145, 148, 248 КАС України,

ухвалив:

Оголосити перерву у розгляді справи №640/22208/18 до 24 лютого 2022 року о 10:00 год. в залі судового засідання №2 Окружного адміністративного суду міста Києва, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корпус 1.

Здійснити привід свідка ОСОБА_1 директора ТОВ МАЛАВІ (код 39861589), яка проживає АДРЕСА_1 , моб. тел. НОМЕР_1 , у наступне судове засідання.

Втретє здійснення приводу покласти на Відділ поліції №3 (м. Селидове) Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області.

Повідомити Відділу поліції №3 (м. Селидове) Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області та ОСОБА_1 про можливість допиту свідка в режимі відеоконференції з найбільш територіально наближеним судом до місця проживання особи, а також про необхідність повідомлення про такий намір суд для вжиття відповідних заходів.

У разі неможливості здійснення приводу, особі, яка виконує ухвалу про привід до суду, через керівника органу Національної поліції України негайно повернути її суду з письмовим поясненням причин невиконання.

Належним чином засвідчену копію ухвали надіслати ОСОБА_1 на адресу, зазначену у поданих Відділом поліції матеріалах.

Здійснити привід свідка ОСОБА_3 , директора за перевіряємий період ТОВ Кортест-Плюс (код 39710362), яка проживає АДРЕСА_2 , моб. тел. НОМЕР_2 , у наступне судове засідання.

Здійснення приводу покласти на Дніпровське управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві.

У разі неможливості здійснення приводу, особі, яка виконує ухвалу про привід до суду, через керівника органу Національної поліції України негайно повернути її суду з письмовим поясненням причин невиконання.

Ухвала набирає законної сили відповідно до частини першої статті 256 КАС України негайно після проголошення та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 20.01.2022.

Суддя О.М. Чудак

Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено22.02.2022
Номер документу103398023
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —640/22208/18

Ухвала від 22.06.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 20.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 02.12.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 21.10.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 30.06.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 01.06.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 01.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 07.02.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Чудак О.М.

Ухвала від 18.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні