Рішення
від 18.02.2022 по справі 916/3849/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"18" лютого 2022 р.м. Одеса Справа № 916/3849/21

Господарський суд Одеської області у складі судді Мостепаненко Ю.І., розглянувши матеріали (вх. № 3975/21)

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Фіто-Лек" (61125, м.Харків, вул.Катерининська, буд.46, код ЄДРПОУ 21194014)

до відповідача комунального підприємства "Лікарняна аптека" (67600, Одеська область, м.Біляївка (пн.), вул. Московська, буд.32, код ЄДРПОУ 32184853)

про стягнення 15 450,48 грн .

ВСТАНОВИВ:

15.12.2021р. товариство з обмеженою відповідальністю "Фіто-Лек" звернувся до Господарського суду Одеської області з позовною заявою до комунального підприємства "Лікарняна аптека", в якій просить суд стягнути з відповідача 15 450,48 грн. заборгованості, у тому числі: 11 879,52 грн. - основної заборгованості, 2 375,90 грн. - штрафу та 1 195,06 грн. - процентів річних, а також витрат по сплаті судового збору.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем умов укладеного між сторонами договору №47 від 19.04.2021р. в частині повної та своєчасної оплати за отриманий товар.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 20.12.2021р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 916/3849/21 за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи у порядку письмового провадження.

Вказаною ухвалою суду запропоновано сторонам надати у відповідні строки заяви по суті спору, а також роз`яснено сторонам можливість звернення до суду з клопотанням про призначення проведення розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у строки, визначені ч.7 ст. 252 ГПК України.

Ухвала Господарського суду Одеської області про відкриття провадження у справі від 20.12.2021р. була надіслана позивачу на визначену у позовній заяві електронну адресу - fitolek@fitolek.com, що підтверджується довідкою про доставку електронного листа до електронного кабінету ТОВ "Фіто-Лек"від 21.12.2021р.

Відповідачу - КП "Лікарняна аптека" ухвала суду про відкриття провадження у справі від 20.12.2021р. була надіслана в межах строку, встановленого Господарським процесуальним кодексом України, на його юридичну адресу: 67600, Одеська область, м. Біляївка (пн.), вул. Московська, буд.32, яка зазначена у витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань №501399989085, сформованого судом, та отримана останнім 30.12.2021р., про що свідчить наявне в матеріалах справи поштове повідомлення про вручення поштового відправлення (вх.№283/22 від 06.01.2022р.).

Згідно з ч.5, 7 ст.252 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Клопотань про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін від учасників справи до суду не надходило.

Відповідно до пунктів 3 та 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи, і на які вона посилається, як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Зі змісту ч.1 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України вбачається, що свої заперечення проти позову відповідач може викласти у відзиві на позовну заяву.

Відповідно ч.8 та ч.9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі. Відповідач своїм процесуальним правом на подання відзиву не скористався, жодних заперечень проти позову не надав, з огляду на що, суд вважає за можливе відповідно до ч.9 ст.165 ГПК України розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

Згідно положень ст. 248 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

У відповідності до ч. 4 ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, у разі неявки всіх учасників справи у судове засідання, яким завершується розгляд справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення.

Розглянувши матеріали справи та проаналізувавши надані докази, суд дійшов наступних висновків та встановив таке.

19.04.2021р. між товариством з обмеженою відповідальністю "Фіто-Лек" (постачальник) та комунальним підприємством "Лікарняна аптека" (покупець) було укладено договір поставки №47, відповідно до п. 1.1 якого постачальник зобов`язався передати (поставити) у власність покупцю протягом дії договору товар в асортименті і кількості, вказаній в накладних, які є невід`ємною частиною договору, а покупець зобов`язався прийняти цей товар і своєчасно здійснити його оплату на умовах, визначених даним договором.

Відповідно до п.1.2-1.2.2 договору, предметом поставки є лікарські засоби, супутні товари, які мають право придбавати та продавати аптечні заклади та їх структурні підрозділи (згідно Переліку , затвердженому наказом МОЗ України).

Поставка товару здійснюється за взаємною згодою сторін. Накладні є документом, який замінює специфікацію і протокол узгодження цін, і є невід`ємною частиною договору (п. 1.3-1.4 договору).

Згідно п.2.1 договору, кількість і асортимент товару узгоджується сторонами і зазначається у видатковій накладній на кожну поставку.

Загальна сума договору складає суму вартості товарів згідно видаткових накладних, які є невід`ємною частиною даного договору і відвантажених протягом дії даного договору (п. 3.4 договору).

Відповідно до п.3.5 договору, розрахунки на товар здійснюються по сумам, вказаним у видаткових накладних, шляхом відстрочення платежу протягом 20 (двадцяти) календарних днів з моменту отримання товару Покупцем. Датою поставки вважається дата отримання товару Покупцем, про що Покупцем робиться відмітка у видатковій накладній. Якщо дата отримання товару не вказана Покупцем у видатковій накладній, датою отримання товару вважається дата виписки видаткової накладної.

Згідно п. 5.7 договору, товар вважається переданим у власність покупця по кількості і асортименту після підписання уповноваженими особами постачальника і покупця видаткових накладних, оформлених належним чином. При отриманні товару уповноважена особа зобов`язана надати належним чином оформлену довіреність. У випадку, якщо немає можливості оформити довіреність на отримання товару, покупець підтверджує факт отримання товару шляхом поставлення печатки юридичної особи або фізичної особи на видатковій накладній Постачальника.

Відповідно до п. 7.2. договору, за прострочення платежу обумовленого в п. 3.5. даного договору, покупець сплачує постачальнику штраф у розмірі 20% від вартості одержаного товару, за яким допущено прострочення платежу, а також суму боргу з урахуванням індексу інфляції, згідно ст. 625 ЦК України за весь час прострочення та 18% річних від простроченої суми.

Договір набирає чинності з моменту підписання його обома сторонами і обміну копіями документів, завірених мокрими печатками, вказаних в п.12.4 і діє до 31.12.2025 р., а щодо зобов`язань за договором - до їх виконання. (п. 10.1. договору).

На виконання умов договору поставки № 47 від 19.04.2021р. ТОВ "Фіто-Лек" було поставлено відповідачу товар - лікарські засоби - на загальну суму 50 815,83 грн. При цьому, відповідачем було частково повернуто товар на загальну суму - 13 245,11 грн. та частково сплачено вартість отриманого товару в сумі 25 691,18 грн.

Несплата відповідачем заборгованості за договором поставки № 47 від 19.04.2021р. і стала підставою для звернення до суду позивача із даним позовом, в якому, окрім стягнення основної заборгованості в розмірі 11 879,52 грн., позивач просить стягнути з відповідача також 2 375,90 грн. - штрафу та 1 1195,06 грн. - 18 % річних.

Дослідивши матеріали справи, проаналізувавши наявні у справі докази у сукупності та давши їм відповідну правову оцінку, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст. 175 Господарського кодексу України, майново-господарськими визнаються цивільно-правові зобов`язання, що виникають між учасниками господарських відносин при здійсненні господарської діяльності, в силу яких зобов`язана сторона повинна вчинити певну господарську дію на користь другої сторони або утриматися від певної дії, а управнена сторона має право вимагати від зобов`язаної сторони виконання її обов`язку. Зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

У відповідності до ст. 509 Цивільного кодексу України, зобов`язання є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від вчинення певної дії (негативне зобов`язання), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 Цивільного кодексу України.

Положеннями п.1 ч.2 ст.11 Цивільного кодексу України передбачено, що однією із підстав виникнення цивільних прав та обов`язків є договір, а в силу вимог ч. 1 ст. 629 Цивільного кодексу України, договір є обов`язковим для виконання сторонами.

У відповідності до ст. 626 Цивільного кодексу України, договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Відповідно до ст. 628 Цивільного кодексу України, зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Як встановлено матеріалами справи, 19.04.2021р. між товариством з обмеженою відповідальністю "Фіто-Лек" (постачальник) та комунальним підприємством "Лікарняна аптека" (покупець) було укладено договір поставки №47, відповідно до п. 1.1 якого постачальник зобов`язався передати (поставити) у власність покупцю протягом дії договору в асортименті і кількості, вказаній в накладних, які є невід`ємною частиною договору, а покупець зобов`язався прийняти цей товар і своєчасно здійснити його оплату на умовах, визначених даним договором.

Отже, між сторонами виникли зобов`язання, які за своєю правовою природою є правовідносинами, що випливають із договору поставки.

У відповідності до статті 265 Господарського кодексу України, за договором поставки одна сторона - постачальник зобов`язується передати (поставити) у зумовлені строки (строк) другій стороні - покупцеві товар (товари), а покупець зобов`язується прийняти вказаний товар (товари) і сплатити за нього певну грошову суму. До відносин поставки, не врегульованих цим Кодексом, застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України про договір купівлі-продажу. Аналогічні положення щодо договору поставки містяться і у ч.ч. 1, 2 ст. 712 Цивільного кодексу України.

Відповідно до ч.1 ст.712 ЦК України, за договором поставки продавець (постачальник), який здійснює підприємницьку діяльність, зобов`язується передати у встановлений строк (строки) товар у власність покупця для використання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях, не пов`язаних з особистим, сімейним, домашнім або іншим подібним використанням, а покупець зобов`язується прийняти товар і сплатити за нього певну грошову суму.

Водночас, вимогами ч.2 ст.712 ЦК України передбачено, що до договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін, а в силу вимог ч.1 ст. 692 ЦК України, покупець зобов`язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару.

Загальна сума договору складає суму вартості товарів згідно видаткових накладних, які є невід`ємною частиною даного договору і відвантажених протягом дії даного договору (п. 3.4 договору).

Як встановлено матеріалами справи, на виконання умов договору поставки №47 20.04.2021р. ТОВ "Фіто-Лек" було поставлено відповідачу товару - лікарські засоби на загальну суму 50 815,83 грн., що підтверджується підписаними з обох сторін та скріпленими печатками останніх видатковими накладними, а саме: №100049552/1 від 20.04.2021р. на суму 654,55 грн., №100049552/2 від 20.04.2021р. на суму 518,74 грн., № 100049494/1 від 20.04.2021р. на суму 21 624,65 грн., №100049494/2 від 20.04.2021р. на суму 3 743,12 грн., №100049494/3 від 20.04.2021р. на суму 196,25 грн., № 100049530/1 від 20.04.2021р. на суму 17 725,16 грн., №100049530/2 від 20.04.2021р. на суму 1 543,48 грн., №100049530/3 від 20.04.2021р. на суму 2 257,11 грн., № 100049737/1 від 20.04.2021р. на суму 1 991,05 грн.,№100049737/2 від 20.04.2021р. на суму 561,72 грн.

Разом з тим, відповідачем було здійснено часткове повернення ТОВ "Фіто-Лек" товару - лікарських засобів на загальну суму 13 245,11 грн., що підтверджується наданими позивачем зворотними накладними, а саме: № ЦБ-1 від 25.05.2021р. на суму 28,90 грн. - в межах видаткової накладної №ХА-0049494/3 від 20.04.2021р.; № ЦБ-3 від 25.05.2021р. на суму 204,02 грн. - в межах видаткової накладної №ХА-0049530/2 від 20.04.2021р.;№ ЦБ-4 від 25.05.2021р. на суму 1 081,62 грн., - в межах видаткової накладної №ХА-0049530/3 від 20.04.2021р.; № ЦБ-5 від 25.05.2021р. на суму 744 грн. - в межах видаткової накладної №ХА-0049494/2 від 20.04.2021р.;№ ЦБ-6 від 25.05.2021р. на суму 5 227,13 грн. - в межах видаткової накладної №ХА-0049530/1 від 20.04.2021р.; №ЦБ-7 від 25.05.2021р. на суму 398,07 грн. - в межах видаткової накладної №ХА-0049552/1 від 20.04.2021р.№ ЦБ-8 від 25.05.2021р. на суму 1 377,07 грн. - в межах видаткової накладної №ХА-0049737/1 від 20.04.2021р. № ЦБ-2 від 26.05.2021р. на суму 4 184,30 грн. -в межах видаткової накладної №ХА-0049494/1 від 20.04.2021р.

Згідно п. 3.5 договору, розрахунки на товар здійснюються по сумам, вказаним у видаткових накладних, шляхом відстрочення платежу протягом 20 (двадцяти) календарних днів з моменту отримання товару покупцем.

У відповідності до ст. 610 Цивільного кодексу України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Положеннями ст. 530 Цивільного кодексу України встановлено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 692 Цивільного кодексу України, покупець зобов`язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару. Покупець зобов`язаний сплатити продавцеві повну ціну переданого товару.

На виконання умов договору поставки №47 від 19.04.2021р. відповідач за отриманий товар розрахувався частково на загальну суму 25 691,18 грн., а саме: 13.05.2021р. у сумі 1 739,73 грн., із призначенням платежу "оплата за медикам. зг.вид.накл. №100049494/3 та №100049494/2 від 20.04.2021р."; 17.05.2021р. у сумі 7 080,69 грн., із призначенням платежу: "оплата за медикам зг.вид.накл. №100049552/2, №100049494/2, №100049530/23 та №100049737/2 від 20.04.2021р.; 20.05.2021р. у сумі 2 645,60 грн., із призначенням платежу "оплата за медикам зг.вид.накл. №100049552/2, №10004952/1, №100049737/1 та №100049737/2 від 20.04.2021р."; 27.05.2021р. у сумі 2 725,16 грн., із призначенням платежу: "часткова оплата за медикам зг.вид.накл. №100049530/1 від 20.04.2021р.; 01.06.2021р. у сумі 1 500 грн., із призначенням платежу: "часткова оплата за медикам зг.вид.накл. №100049530/1 від 20.04.2021р.; 04.06.2021р. у сумі 3 500 грн., із призначенням платежу: "часткова оплата за медикам зг.вид.накл. №100049530/1 від 20.04.2021р.; 09.06.2021р. у сумі 3 500 грн., із призначенням платежу: "часткова оплата за медикам зг.вид.накл. №100049530/1 від 20.04.2021р.; 14.06.2021р. у сумі 3 000 грн., із призначенням платежу: "часткова оплата за медикам зг.вид.накл. №100049530/1 від 20.04.2021р., що підтверджується наданими позивачем банківськими виписками АТ Кредобанк .

Так, позивачем заявлено позовні вимоги про стягнення з відповідача 11 879, 52 грн. основної заборгованості.

При цьому, здійснивши перевірку розрахунку позивача основної заборгованості, судом встановлено, що заборгованість відповідача за отриманий товар 11 879 ,54 грн. (50 815,83 грн. (загальна сума поставки товару) - 13 245,11 грн. (сума повернення товару) - 25 691,18 грн. (сума оплат)).

Наявність вказаної заборгованості відповідач не спростував, докази, які б підтверджували факт повної сплати за отриманий товар в матеріалах справи відсутні.

Проте, враховуючи, що у суду відсутні повноваження щодо збільшення позовних вимог, а таке право належить виключно позивачу, суд, не виходячи за межі позовних вимог, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення позовних вимог ТОВ "Фіто-Лек" в частині стягнення з КП "Лікарняна аптека" суми основного боргу у розмірі 11 879,52 грн.

Щодо заявлених позивачем вимог про стягнення штрафу та 18 % річних, суд зазначає наступне.

Відповідно до статті 611 ЦК України, у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, сплата неустойки.

Стаття 549 ЦК України визначає неустойку (штраф, пеню) як грошову суму або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення ним зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання. Штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов`язання.

Статтею 230 ГК України визначено, що штрафними санкціями визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми, які учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі неналежного виконання господарського зобов`язання. Цією ж статтею визначено види штрафних санкцій - неустойка, штраф, пеня.

Відповідно до п. 7.2. договору, сторони встановили, що за прострочення платежу обумовленого в п. 3.5. даного договору, покупець сплачує постачальнику штраф у розмірі 20% від вартості одержаного товару, за яким допущено прострочення платежу

Суд, перевіривши розрахунок позивача щодо стягнення з КП "Лікарняна аптека" штрафу в розмірі 2 375,90 грн., вважає його вірним, обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 625 ЦК України, боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом

Згідно п. 7.2. договору, сторони встановили, що за прострочення платежу обумовленого в п. 3.5. даного договору, покупець сплачує постачальнику, зокрема, 18% річних від простроченої суми.

Відповідно до ст.253 Цивільного кодексу України, перебіг строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якої пов`язано його початок.

Згідно ч.5 ст.254 Цивільного кодексу України, якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, що визначений відповідно до закону у місці вчинення певної дії, днем закінчення строку є перший за ним робочий день.

Так, судом встановлено, що відповідно п.3.5 договору, КП "Лікарняна аптека" повинен був здійснити оплату за отриманий товар, згідно видаткових накладних від 20.04.2021р. до - 11.05.2021р. включно (із врахуванням, при цьому, того, що 10.05.2021р. - святковий/неробочий день).

При перевірці розрахунку 18% річних в сумі 1 195,06 грн., здійсненого позивачем за загальний період з 11.05.2021р. по 30.11.2021р., судом встановлено його помилковість, з огляду на неправильне визначення початкової дати виникнення у відповідача заборгованості, з огляду на що, судом, за допомогою системи "Ліга-Закон", окремо за кожною видатковою накладною, з урахуванням здійснених відповідачем повернень товару, оплат, та кінцевої дати нарахування, визначеної позивачем, здійснено власний розрахунок, за період з 12.05.2021р. по 30.11.2021р., відповідно до якого сума 18% річних складає 1 189,25 грн.

З огляду на зазначене, вимоги позивача в частині стягнення з КП "Лікарняна аптека" суми 18% річних підлягають частковому задоволенню у розмірі 1 189,25 грн.

Відповідно до ст. 74 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Згідно ст. 86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Враховуючи вищевикладене, оцінивши докази у справі в їх сукупності, законодавство, що регулює спірні правовідносини, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають частковому задоволенню із стягненням з відповідача 11 879,52 грн. - основної заборгованості, 2 375,90 грн. - штрафу, та 1 189,25 грн. - 18% річних.

На підставі ст. 129 Господарського процесуального кодексу України, у зв`язку із частковим задоволенням позовних вимог, судові витраті щодо сплати судового збору, покладаються на сторін пропорційно розміру задоволених вимог.

Керуючись ст.ст. 129, 232, 233, 236-238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з комунального підприємства "Лікарняна аптека" (67600, Одеська область, м.Біляївка (пн.), вул. Московська, буд.32, код ЄДРПОУ 32184853) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Фіто-Лек" (61125, м. Харків, вул. Катерининська, буд.46, код ЄДРПОУ 21194014) 11 879 (одинадцять тисяч вісімсот сімдесят дев`ять) грн. 52 коп. - основної заборгованості, 2 375 (дві тисячі триста сімдесят п`ять) грн. 30 коп. - штрафу, 1 189 (одну тисячу сто вісімдесят дев`ять) грн. 25 грн. - 18% річних та 2 269 (дві тисячі двісті шістдесят дев`ять) грн. 15 коп. - витрат по сплаті судового збору.

3. В решті позову відмовити.

Рішення суду набирає законної сили в порядку ст. 241 ГПК України та може бути оскаржено до Південно-західного апеляційного господарського суду в порядку ст.256 ГПК України.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Суддя Ю.І.Мостепаненко

Повний текст рішення складено 18 лютого 2022 р.

Суддя Ю.І. Мостепаненко

Дата ухвалення рішення18.02.2022
Оприлюднено21.02.2022

Судовий реєстр по справі —916/3849/21

Рішення від 18.02.2022

Господарське

Господарський суд Одеської області

Мостепаненко Ю.І.

Ухвала від 20.12.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Мостепаненко Ю.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні