Ухвала
від 17.02.2022 по справі 360/6960/21
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 лютого 2022 року СєвєродонецькСправа № 360/6960/21

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді: Ірметової О.В.,

за участю

секретаря судового засідання: Попової Н.І.,

розглянув у підготовчому засіданні клопотання Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про залучення до участі у справі третьої особи та клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Монтаженерго України" про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача, у справі за позовом Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівель,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівель.

До Луганського окружного адміністративного суду від Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостіних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Монтаженерго України", оскільки на думку позивача, результати розгляду справи можуть вплинути на права, свободи, інретеси або обов`язки, адже на теперішній час між позивачем та Товариством укладено договір № 71 від 03.09.2021 на проведення робіт, який виконується (а.с.53).

Також до Луганського окружного адміністративного суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Монтаженерго України" надійшла заява про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача, яке обгрунтовано тим, що на момент звернення Товариства до суду з даною заявою, роботи, передбьачені договором № 71 від 03.09.2021 завершуються, Товариство понесло витрати на виконання вказаного договору підряду у повному обсязі. За таких обставин Товариство вважає, що рішення у справі вплине на права та обов`язки Товариства а.с. (102-105).

Розглядаючи подані клопотання по суті, суд враховує наступне.

Частиною 2 статті 49 КАС України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як вбачається зі змісту клопотань підставою для залучення та допуску до участі у справі в якості тертьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Монтаженерго України" є укланання договору № 71 від 03.09.2021 на проведення підрядних робіт та його виконання.

Проте, заявниками не доведено, яким саме чином рішення у справі № 360/6960/21 може вплинути на права, інтереси та обов`язки ТОВ "Монтаженерго України".

Суд зауважує, що нормами Цивільного кодексу України чітко визначені права та обов`язки учасників договору підряду, а тому такі права та обов`язки захищені нормами законодавства України.

Таким чином, оскільки наведені заявниками мотиви та доводи не є достатніми для висновку, що оскаржуване рішення суду першої інстанції безпосередньо вплине на індивідуально виражені права, свободи, інтереси або обов`язки ТОВ "Монтаженерго України", суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про залучення до участі у справі третьої особи та клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Монтаженерго України" про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача.

Керуючись статтями 49, 241, 243, 248, 256, 293, 294, 295 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про залучення до участі у справі третьої особи та клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Монтаженерго України" про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача, у справі за позовом Управління житлово-комунального господарства Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівель - відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяО.В. Ірметова

Дата ухвалення рішення17.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103417473
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/6960/21

Рішення від 20.11.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 13.07.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 20.04.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 06.04.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 21.03.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 16.03.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 13.03.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 17.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 17.02.2022

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні