Рішення
від 23.11.2021 по справі 760/11805/19
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/11805/19

2/760/1423/21

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

23 листопада 2021 року Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Кушнір С.І.

за участю секретаря - Федоренко Д. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Обслуговуючого кооперативу Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач Обслуговуючий кооператив Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ в квітні 2019 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , в якому, з урахуванням заяви про зменшення позовних вимог, просить стягнути з відповідача заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги станом на 01.04.2019 з урахуванням індексу інфляції та 3% річних в розмірі 24869,50 грн. та витрати, понесені у зв`язку із розглядом справи.

Обґрунтовуючи підстави звернення до суду позивач Обслуговуюючий кооператив Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ посилається на наступне.

Так, Обслуговуючий Кооператив " Житловий Кооператив " Енергія ", (попередня назва - Обслуговуючий Кооператив "Житлово-будівельний Кооператив "Енергетик-9"), є обслуговуючим кооперативом, що здійснює обслуговування будинку за адресою: АДРЕСА_1 . Позивач уповноважений отримувати грошові кошти на оплату житлово-комунальних послуг та відповідно перераховувати їх організаціям, які ці послуги надають, за відсутності прямих договорів між власниками (наймачами) квартир та виробниками послуг.

Відповідач є власником квартири за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується Інформаційною довідкою КП Київське міське бюро технічної інвентаризації ББ-2018 № 95 від 06.12.2018.

Як власник та мешканець зазначеної квартири, відповідач споживала комунальні послуги.

Між позивачем та відповідачем встановилися зобов`язальні правовідносини з приводу надання та оплати житлово-комунальних послуг. При цьому, до моменту укладання прямого договору відповідача із організацією, що надає комунальні послуги, здійснення оплати за спожиті комунальні послуги здійснюється через позивача, який отримує кошти від споживачів та перераховує їх організаціям, що надають комунальні послуги.

Згідно відомостей, наданих КП ГІОЦ , за квартирою АДРЕСА_1 обліковується значна та тривала заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги.

Так, згідно Довідки про нарахування та сплату по особовому рахунку № НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ) за період з 01/01/2019 по 31/03/2019 від 01.04.2019, станом на дату видачі довідки має місце заборгованість в розмірі 16 699,74 грн.

Як вбачається з наданої довідки про нарахування та сплату по особовому рахунку № НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ) за період з 01.11.2014 по 31.03.2019, що видані КП ГІОЦ , Боржник не оплачує житлово-комунальні послуги з червня 2017 року. Останньою датою оплати послуг та підтвердження своїх зобов`язань Боржника є 15.05.2017 (сплачено 1038,04 грн., 795,80 грн. та 160,65 грн).

Наявність заборгованості та динаміка її несплати свідчить про неналежне виконання відповідачем зобов`язань, а тому порушує право позивача на одержання плати та надання послуг за утримання будинку та прибудинкової території в установлений законодавством строк.

Також, відповідач має заборгованість за споживання послуг з гарячого та холодного водопостачання.

Заяв з приводу неналежного надання житлово - комунальних послуг та про неотримання квитанцій на оплату житлово-комунальних послуг від відповідача не надходило.

Таким чином, позивач просить стягнути з відповідача заборгованість за житлово-комунальні послуги за період з 01.06.2017 р. по 01.04.2019 в розмірі 24 869, 50 грн., яка розрахована наступним чином:

1. заборгованість за споживання житлово-комунальних послуг погашено повність відповідачем після відкриття провадження, тому стягненню підлягає розмір інфляційних втрат в сумі 2 499,54 грн., та розмір 3% річних за користування коштами - 695,70 грн., разом - 3 195,24 грн.

2. за холодне водопостачання та водовідведення, суми яких нараховані відповідно до розпорядження про норми споживання, сума боргу за вказаний період становить 3 177,00 грн.

Крім того, позивач просить стягнути розмір інфляційних втрат - 1 361,15 грн., та розмір 3% річних - 116,83 грн.

Загальна сума заборгованості з урахуванням штрафних санкцій становить - 4 654,98 грн.

3. за гаряче водопостачання та водовідведення, суми яких нараховані відповідно до розпорядження про норми споживання, сума боргу за вказаний період становить 12 567,30 грн.

Крім того, позивач просить стягнути розмір інфляційних втрат 4 099,32 грн., та розмір 3% річних - 352,66 грн.

Загальна сума заборгованості з урахуванням штрафних санкцій становить 17 019,28 грн.

Разом з тим, відповідач ухиляється від виконання своїх обов`язків з оплати комунальних послуг. При цьому, позивач неодноразово звертався до відповідача з вимогами про сплату боргу , а також було розміщено оголошення про необхідність погашення заборгованості в під`їзді будинку.

Враховуючи наведене, позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги.

Ухвалою суду від 17.05.2019, відкрито спрощене позовне провадження в цивільній справі за позовом Обслуговуючого кооперативу Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги, та призначено судове засідання для розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. 17.03.2019 до суду від представника позивача надійшла заява, відповідно до якої представник Обслуговуюючого кооперативу Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ просить розгляд справи проводити за відсутності представника позивача, проти постановлення заочного рішення не заперечує.

Відповідач в судове засідання не з`явилася, про розгляд справи повідомлялася належним чином, про причини своєї неявки суд не повідомила, будь-яких клопотань, письмових пояснень/відзиву щодо заявлених позовних вимог від відповідача до суду не надійшло.

Згідно вимог ст. 280 ЦПК України, якщо відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання та не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; відповідач не подав відзив, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, якщо позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Виходячи з цього, суд, вважає за можливе ухвалити заочне рішення у справі на підставі наявних доказів, проти чого не заперечує представник позивача.

Так, дослідивши матеріали справи‚ суд вважає, що позов підлягає задоволенню в повному обсязі з таких підстав.

Кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу (ч. 1 ст. 16 ЦК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно з вимогами п.п. 1, 2, 3 ч. 1 ст. 264 ЦПК України, під час ухвалення рішення суд вирішує, чи мали місце обставини (факти), якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та якими доказами вони підтверджуються; чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи; які правовідносини сторін випливають із встановлених обставин.

Частиною 1 ст. 2 ЦПК України передбачено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

З матеріалів справи судом встановлено, що Обслуговуючий Кооператив " Житловий Кооператив " Енергія " (попередня назва - Обслуговуючий Кооператив "Житлово-будівельний Кооператив "Енергетик-9"), є обслуговуючим кооперативом, що здійснює обслуговування будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до статуту позивача, Закону України Про житлово-комунальні послуги , Житлового кодексу та Правил користування приміщеннями житлових будинків і прибудинкових територій, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України № 572 від 08 жовтня 1992 року, позивач уповноважений отримувати грошові кошти на оплату житлово-комунальних послуг та відповідно перераховувати їх організаціям, які ці послуги надають. Нарахування та сплата коштів відповідно до Розпорядження КМДА від 03.02.2011 р. №140 Про впорядкування нарахування плати за житлово-комунальні послуги в м. Києві здійснюється через застосування інформаційних потужностей КП Головний інформаційно-обчислювальний центр .

Встановлено, що ОСОБА_1 є власником квартири за адресою: АДРЕСА_1 , що підтверджується Інформаційною довідкою КП Київське міське бюро технічної інвентаризації ББ-2018 №95 від 06.12.2016.

Таким чином, між позивачем та відповідачем, як власником квартири, виникли відносини, що породжують цивільні права та обов`язки, оскільки позивач надає житлово-комунальні послуги та уповноважений на отримання плати за послуги, надані іншими організаціями відповідно до статуту та чинного законодавства, а Боржник користується послугами та споживає їх.

Відповідно до умов Договору № 1517-16 від 14.01.2016 р., укладеного між позивачем та Комунальним підприємством Головний інформаційно-обчислювальний центр (КП ГІОЦ ), щомісячне формування та друк рахунків по кожному особовому рахунку споживачів, оброблення та розподіл платежів від споживачів, а також інформаційно-технологічне супроводження програмно-апаратного комплексу в частині нарахування сплати за житлово-комунальні послуги та інші послуги і платежі на забезпечення статутної діяльності позивача здійснюється КП ГІОЦ .

Відповідно до зазначеного договору, всі функції з формування надсилання повідомлень про сплату за спожиті житлово-комунальні послуги, а також адміністрування та облік отриманих від мешканців платежів покладається на КП ГІОЦ , що є спеціалізованим комунальним підприємством м. Києва з цього питання.

Згідно відомостей, наданих КП ГІОЦ , за квартирою АДРЕСА_1 обліковується заборгованість за спожиті житлово- комунальні послуги.

Так, згідно Довідки про нарахування та сплату по особовому рахунку № НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ) за період з 01/01/2019 по 31/03/2019 від 01.04.2019, станом на дату видачі довідки мала місце заборгованість в розмірі 16 699,74 грн., яка була погашена відповідачем після відкриття провадження по спраі.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що відповідач має заборгованість за споживання послуг з гарячого та холодного водопостачання.

Так, яка вбачається з копії службової записки від 26.03.2019, відповідач не надає інформацію про показання лічильників з водопостачання у її квартирі . Також відповідач не допустила сантехника для зняття показань.

За таких обставин, позивачем нараховано суму спожитих послуг з гарячого та холодного водопостачання відповідно до Розпорядження № 579 від 16.06.2015 року Про затвердження нормативів питного водопостачання та норм споживання послуг з централізованого постачання холодної води, централізованого постачання гарячої води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у місті Києві, що зареєстроване у ГУ юстиції у м. Києві 07.07.2015 року. Використання зазначеного розпорядження встановлено Протоколом засідання правління від 26.04.2017 року та Протоколом засідання правління від 30.04.2017 року .

Як вбачається з розрахунку заборгованості, наданому суду, за холодне водопостачання та водовідведення, суми яких нараховані відповідно до розпорядження про норми споживання, сума боргу відповідача становить 3 177,00 грн., а за гаряче водопостачання та водовідведення, суми яких нараховані відповідно до розпорядження про норми споживання, сума боргу становить 12 567, 30грн.

При цьому, як вбачається з матеріалів справи, позивач неодноразово звертався до відповідача з вимогами про сплату боргу, що підтверджується листом від 25.03.2019, а також було розміщено оголошення про необхідність погашення заборгованості в під`їзді будинку.

Також вбачається, що 13.04.2017 р. Будинок №9 був відключений від гарячого водопостачання, що підтверджується Нарядом № 10 від 12.04.2017 р. про відключення, а знову гаряче водопостачання було відновлене лише 26.10.2017 року, що підтверджується Нарядом № 107 від 26.10.2017 року. Причиною відключення було зазначено наявність значного боргу.

Відповідно до положень ст. 12 ЦПК України, учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

За приписами ст. 322 ЦК України власник зобов`язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом. Статтею 360 ЦК України визначено, що співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної часткової власності зобов`язаний брати участь у витратах на управління, утримання та збереження спільного майна, у сплаті податків, зборів (обов`язкових платежів), а також нести відповідальність перед третіми особами за зобов`язаннями, пов`язаними із спільним майном.

За вимогами ст. 9 цього Закону України Про житлово-комунальні послуги споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 1 Закону житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та/або перебування осіб у житлових і нежитлових приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, що здійснюється на підставі відповідних договорів про надання житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону, предметом регулювання цього Закону є відносини, що виникають у процесі надання споживачам послуг з управління багатоквартирним будинком, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення та поводження з побутовими відходами, а також відносини, що виникають у процесі надання послуг з постачання та розподілу електричної енергії і природного газу споживачам у житлових, садибних, садових, дачних будинках.

Положеннями п. 2 ч. 1 ст. 5 визначено, що до житлово-комунальних послуг, належать: комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.

Згідно ч. 1 ст. 6 Закону України Про житлово-комунальні послуги , учасниками правовідносин у сфері надання житлово-комунальних послуг є: 1) споживачі (індивідуальні та колективні); 2) управитель; 3) виконавці комунальних послуг.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону, індивідуальний споживач зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами.

Відповідно до "Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення", які затверджені постановою Кабінету міністрів України від 21.07.2005 р. № 630, розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, якщо договором не встановлено інший строк. Система оплати послуг (щомісячна або авансова) та форма оплати послуг (готівкова або безготівкова) визначаються у договорі між споживачем і виконавцем (п. 18 Правил).

Згідно п. 20 Правил, плата за надані послуги вноситься споживачем відповідно до показань засобів обліку води і теплової енергії або затверджених нормативів (норм) споживання на підставі платіжного документа (розрахункової книжки, платіжної квитанції тощо) або відповідно до умов договору на встановлення засобів обліку.

Нарахування за послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, нарахування за надання послуг з централізованого опалення, постачання гарячої і холодної води та водовідведення здійснюється на підставі тарифів, затверджених розпорядженнями виконавчого органу КМР (КМДА).

Статтею 9 Закону України Про житлово-комунальні послуги визначено порядок оплати житлово-комунальних послуг.

Так, споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Споживач не звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним до укладення відповідного договору (ч. 1 ст. 9).

Згідно ч. 1 ст. 10 Закону, ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, крім випадків, коли відповідно до закону ціни (тарифи) є регульованими. У такому разі ціни (тарифи) встановлюються уповноваженими законом державними органами або органами місцевого самоврядування відповідно до закону.

Розрахунок суми заборгованості проводиться на підставі відповідних тарифів, затверджених нормативними актами Кабінету Міністрів України та Київської міської державної адміністрації, спеціалізованою комп`ютерною програмою Головного інформаційно- обчислювального центру [ГІОЦ), яка надає підсумкові нарахування до сплати, вказує розмір внесеного платежу та залишок сукупного боргу по поточних комунальних нарахуваннях. В роздруківці по нарахованих та сплачених сумах комунальних платежів за відповідний обліковий рік помісячно викладено підсумковий розрахунок боргу, нарахованих та сплачених сум.

Сторона позивача посилається на те, що виникнення цивільних прав та обов`язків підтверджується діями сторін: постачальник надає послуги, надсилає споживачу платіжні документи (рахунки) на оплату таких послуг, а споживач має здійснювати оплату виставлених рахунків.

Відповідно до п. п. 4, 17 Правил користування приміщеннями житлових будинків та прибудинковими територіями, затверджених постановою КМУ від 08 жовтня 1992 року № 572, власник житла та наймач квартири зобов`язаний за рахунок власних коштів оплачувати всі витрати, пов`язані з утриманням житлового будинку і закріпленої прибудинкової території. Власники та наймачі квартир зобов`язані вносити на відповідний рахунок власника будинку плату за обслуговування і ремонт будинку.

Згідно ст. 509 ЦК України зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Згідно ст. 525 ЦК України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ст. 526 ЦК України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог-відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Статтею 610 ЦК України визначено, що порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Відповідно до ч. 1 ст. 612 ЦК України боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором.

Зобов`язання виникають з підстав, встановлених ст. 11 ЦК України, відповідно до якої цивільні права та обов`язки виникають з дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також з дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією продовжують цивільні права та обов`язки.

Згідно ст. 625 ЦК України, боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання ним грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

З матеріалів справи вбачається, що від відповідача не надходило жодного звернення на адресу позивача з приводу неналежного надання житлово - комунальних послуг та про неотримання квитанцій на оплату житлово-комунальних послуг.

Згідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

У відповідності до положень ч. 1, 6 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Доказування не може ґрунтуватись на припущеннях.

З наданого до суду розрахунку заборгованості вбачається, що відповідачем погашено заборгованість за споживання житлово-комунальних послуг повністю, тому стягненню підлягає розмір інфляційних втрат в сумі 2 499,54 грн., та розмір 3% річних за користування коштами - 695,70 грн., разом - 3 195,24 грн.

За холодне водопостачання та водовідведення, сума боргу за період з 01.09.2014 по 01.03.2019 становить 3 177,00 грн., розмір інфляційних втрат - 1 361,15 грн., та розмір 3% річних - 116,83 грн. Загальна сума заборгованості становить - 4 654,98 грн.

За гаряче водопостачання та водовідведення, сума боргу за період з 01.09.2014 по 01.03.2019 становить 12 567,30 грн., розмір інфляційних втрат 4 099,32 грн., та розмір 3% річних - 352,66 грн. Загальна сума заборгованості становить - 17 019,28 грн.

Доказів неотримання чи несвоєчасного (або не в повному обсязі) отримання відповідачем житлово-комунальних послуг в спірний період, порядку нарахування вказаної вище заборгованості, відповідачем до суду надано не було.

Згідно зі ст. 179 ЖК України користування будинками (квартирами) державного і громадського житлового фонду, фонду житлово-будівельних кооперативів, а також приватного житлового фонду та їх утримання здійснюється з обов`язковим додержанням вимог Правил користування приміщеннями жилих будинків і при будинковими територіями, які затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до п. 7 Правил користування приміщеннями житлових будинків, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 572 від 08 жовтня 1992 року зі змінами внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 24 січня 2006 року № 45 власники квартир зобов`язані оплачувати надані житлово-комунальні послуги.

Відповідач в судове засідання не з`явилася, відзиву щодо заявлених позовних вимог, будь-яких пояснень/заперечень щодо розрахунку заборгованості та в спростування зазначеного позивачем, суду надано не було.

На підтвердження своїх доводів позивач надав суду розрахунок заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Враховуючи викладене, на основі повно та всебічно з`ясованих обставин, на які посилаються сторони, як на підставу своїх вимог та заперечень підтверджених доказами, перевірених в судовому засіданні, оцінивши їх належність, допустимість, а також достатність, взаємозв`язок у їх сукупності, встановивши правовідносини, які випливають із встановлених обставин та правові норми, які підлягають застосуванню до цих правовідносин, враховуючи також неналежне виконання відповідачем своїх обов`язків щодо сплати житлово-комунальних послуг, оцінивши наданий позивачем розрахунок боргу, суд вважає вимоги позивача доведеними, а тому позов в частині стягнення з відповідача заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги за період з 01.09.2014 по 01.04.2019 з урахуванням індексу інфляції та 3% річних в розмірі 24 869,50 грн. є обґрунтованим та підлягає задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 141 ЦПК України, судовий збір у розмірі 1 921,00 грн. підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

Керуючись Законом України Про житлово-комунальні послуги , ст.ст. 322, 509, 525, 526, 610, 611, 612, 625 ЦК України, ст.ст. 10, 12, 13, 76-81, 141, 258, 263-265, 273, 280, 284, 289, 354 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов Обслуговуючого кооперативу Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) на користь Обслуговуючого кооперативу Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ (місцезнаходження: м. Київ, вул. Митрополита Липківського, 9, код ЄДРПОУ 22907427) заборгованість за спожиті житлово-комунальні послуги за період з 01.09.2014 по 01.03.2019. з урахуванням індексу інфляції та 3% річних в розмірі 24 869 (двадцять чотири тисячі вісімсот шістдесят дев`ять) гривень 50 копійок.

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ) на користь Обслуговуючого кооперативу Житловий кооператив ЕНЕРГІЯ (місцезнаходження: м. Київ, вул. Митрополита Липківського, 9, код ЄДРПОУ 22907427) суму сплаченого судового збору в розмірі 1 921,00 грн.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом 30 днів з дня його проголошення.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Київського апеляційного суду через суд першої інстанції.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: С.І. Кушнір

Дата ухвалення рішення23.11.2021
Оприлюднено22.02.2022

Судовий реєстр по справі —760/11805/19

Рішення від 23.11.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Рішення від 23.11.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні