Ухвала
від 19.04.2005 по справі 2-699/2005
ГЕНІЧЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 2-699/2005

УХВАЛА

19 квітня 2005 року Генічеський районний суд Херсонської області в складі:

головуючого судді Постола В.С.

при секретарі Міщеряковій О.О.

за участю адвоката Полякова Д.К.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Генічеську справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про вирішення земельного спору,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом, зазначивши, що у вересні 2003 року між нею та відповідачами виник спір відносно користування проїздом між їх будинками. Просить суд визнати спірний проїзд - проїздом загального користування.

Справа розглядалась неодноразово. Рішенням апеляційного суду Херсонської області від 16.02.2005 року вирішено, що позовні вимоги щодо скасування рішення Генічеської міської ради № 208 від 25.11.2005 року необгрунтовані і задоволенню не підлягають, а позов в частині визнання проїзду - земельною ділянкою загального користування, - направлено на новий судовий розгляд.

В судовому засіданні сторони прийшли до мирової угоди, на підставі якої позивачка ОСОБА_1 визнає, що спірна земельна ділянка є частиною земельної ділянки в АДРЕСА_1 , землекористувачами якої є відповідачі, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в свою чергу визнають за ОСОБА_1 встановлене ст. 98 Земельного Кодексу України право земельного сервітуту на проїзд до воріт її присадибної ділянку в АДРЕСА_1 , що виходить на зазначений проїзд з метою господарського обслуговування цієї ділянки і розташованих на ній будівель, крім того право проходу та проїзду на велосипеді, право проїзду на транспортному засобі по наявному шляху, право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, звуку, трубопроводів, інших лінійних комунікацій, право прокладати на свою земельну ділянку водопровід, право відводу води зі своєї земельної ділянки на сусідню або через сусідню земельну ділянку, право встановлення будівельних риштувань та складування будівельних матеріалів з метою ремонту будівель та споруд та інші земельні сервітути.

Сторони ознайомлені з наслідками укладання мирової угоди і погоджуються з ними.

Оскільки умови мирової угоди відповідають інтересам сторін і не порушують прав інших осіб, тому мирова угода може бути затверджена судом.

Керуючись ст. 179 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про вирішення земельного спору, згідно якої позивачка ОСОБА_1 визнає, що проїзд шириною 4,45 м. і довжиною 34,5 м. є частиною земельної ділянки в АДРЕСА_1 , землекористувачами якої є відповідачі ОСОБА_2 і ОСОБА_3 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в свою чергу визнають за ОСОБА_1 встановлене ст. 98 Земельного Кодексу України право земельного сервітуту на проїзд до воріт її присадибної ділянки в АДРЕСА_1 , що виходить на зазначений проїзд з метою господарського обслуговування цієї ділянки і розташованих на ній будівель, крім того право проходу та проїзду на велосипеді, право проїзду на транспортному засобі по наявному шляху, право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, звуку, трубопроводів, інших лінійних комунікацій, право прокладати на свою земельну ділянку водопровід, право відводу води зі своєї земельної ділянки на сусідню або через сусідню земельну ділянку, право встановлення будівельних риштувань та складування будівельних матеріалів з метою ремонту будівель та споруд та інші земельні сервітути.

Провадження по справі закрити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Херсонської області через Генічеський районний суд протягом п`ятнадцяти.

Суддя Генічеського районного суду В.С.Постол

Дата ухвалення рішення19.04.2005
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103434342
СудочинствоЦивільне
Сутьвирішення земельного спору

Судовий реєстр по справі —2-699/2005

Ухвала від 19.04.2005

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Постол В. С.

Ухвала від 20.08.2009

Цивільне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні