Ухвала
від 21.02.2022 по справі 185/10836/21
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/10836/21

Провадження № 2/185/1301/22

У Х В А Л А

21 лютого 2022 року м.Павлоград

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Перекопського М.М.,

за участю секретаря судового засідання Антощенка В.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Троїцької сільської ради , ОСОБА_2 , третя особа: Друга Павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку,

встановив:

В провадженні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області знаходиться зазначена цивільна справа.

В судове засідання сторони не з`явились.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Позивач просить визнати за нею право власності на земельну ділянку за адресою: АДРЕСА_1 . В обґрунтування своїх доводів надала копію державного акта про право власності на земелю за адресою: АДРЕСА_1 , та зазначила, що була зміна адреси земельної ділянки.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на будинок за адресою : АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_3 .

За таких обставин, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі ОСОБА_3 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки рішення у справі може вплинути на його права або обов`язки.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою повного та всебічного встановлення обставин справи та правильного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати з нотаріальної контори копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_4 .

Крім того, суд вважає за необхідне витребувати з Троїцької сільської ради відомості щодо впорядкування адрес відносно адрес: АДРЕСА_1 та 2.

Керуючись ст.ст. 197,200,260 ЦПК України, суд -

постановив:

Залучити ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Троїцької сільської ради , ОСОБА_2 Друга Павлоградська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, ОСОБА_3 , про визнання права власності в порядку спадкування за законом на земельну ділянку.

Зобов`язати Другу павлоградську державну нотаріальну контору Дніпропетровської області надати суду не пізніше п`яти днів з дня отримання ухвали суду копію спадкової справи, заведеної після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Зобов`язати Троїцьку сільську раду (Україна, 51491, Дніпропетровська обл., Павлоградський р-н, село Троїцьке, вул. Миру, будинок 1) надати суду не пізніше п`яти днів з дня отримання ухвали суду інформацію щодо змін адрес: АДРЕСА_1 та 2.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя М. М. Перекопський

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено22.02.2022
Номер документу103440628
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —185/10836/21

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Перекопський М. М.

Ухвала від 22.06.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Перекопський М. М.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Перекопський М. М.

Ухвала від 24.12.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Перекопський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні