Ухвала
від 21.02.2022 по справі 352/288/22
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/288/22

Провадження № 2-з/352/11/22

У Х В А Л А

про забезпечення позову

21.02.2022 м. Івано-Франківськ

Суддя Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Струтинський Р.Р., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Саніго , треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна, приватний виконавець виконавчого округу Івано-Франківської області Кушнір Олег Вікторович, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення коштів, -

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення коштів.

Ухвалою суду від 21.02.2022 р. відкрито провадження у даній цивільній справі та призначено судове засідання у рамках розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Одночасно з позовною заявою позивач подав до суду заяву про забезпечення позову, яку обґрунтовував тим, що на підставі виконавчого напису приватного нотаріуса Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк О.В. приватним виконавцем виконавчого округу Івано-Франківської області Кушніром О.В. 23.07.2021 р. відкрито виконавче провадження № 66267321, а постановою від 29.07.2021 р. звернуто стягнення на заробітну плату, пенсію та інші доходи боржника, внаслідок чого стягнуто 757,60 грн. з його пенсійного рахунку. Невжиття заходів забезпечення позову істотно ускладнить і унеможливить виконання рішення суду та ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав та інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду. Просив зупинити стягнення за виконавчим написом приватного нотаріуса Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк О.В. від 17.05.2021 р., зареєстрованим у реєстрі за № 15177, про стягнення із ОСОБА_1 на користь ТОВ Саніго заборгованості в розмірі 21807,50 грн.

Дослідивши матеріали справи, приходжу до висновку про задоволення заяви про забезпечення позову, виходячи з наступного.

У відповідності з вимогами ч.2 ст.149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно п.6 ч.1 ст.150 ЦПК України одним із видів забезпечення позову є зупинення стягнення на підставі виконавчого документу, який оскаржується боржником у судовому порядку.

З огляду на те, що позивачем заявлено позов про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та стягнення коштів, наявні підстави для зупинення стягнення за оскаржуваним виконавчим написом у порядку п.6 ч.1 ст.150 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч.1 ст.157 ЦПК України ухвала суду про забезпечення позову є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Така ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Згідно ч.2 ст.157 ЦПК України примірник ухвали про забезпечення позову залежно від виду вжитих заходів одночасно з направленням заявнику направляється судом для негайного виконання всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також відповідним державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.

На підставі наведеного, керуючись ст. 149, 150, 153, 157, 260-261 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову задоволити.

Для забезпечення позову ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 , до ТОВ Саніго , місцезнаходження: м. Київ, вул. Пирогова,10-Г, офіс 14, код ЄДРПОУ 43604788, треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: приватний нотаріус Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олена Василівна, місцезнаходження: с. Білогородка, вул. Леніна, 33, Києво-Святошинського району Київської області, приватний виконавець виконавчого округу Івано-Франківської області Кушнір Олег Вікторович, місцезнаходження: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 4, офіс 2, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення коштів, зупинити стягнення за виконавчим написом приватного нотаріуса Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олени Василівни від 17.05.2021 р., зареєстрованим у реєстрі за № 15177, про стягнення із ОСОБА_1 на користь ТОВ Саніго грошових коштів у розмірі 21807,50 грн. (ВП № 66267321 приватного виконавця виконавчого округу Івано-Франківської області Кушніра О.В.).

Ухвалу направити до виконання приватному виконавцю виконавчого округу Івано-Франківської області Кушніру Олегу Вікторовичу.

Ухвала підлягає до негайного виконання. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Руслан СТРУТИНСЬКИЙ

Повна ухвала складена 21.02.2022 р.

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено22.02.2022
Номер документу103440959
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —352/288/22

Рішення від 07.06.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні