Ухвала
від 28.12.2021 по справі 755/21797/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/21797/21

Провадження №: 1-кп/755/1777/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"28" грудня 2021 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , отримавши обвинувальний акт по кримінальному провадженню, внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12021105040004365 від 11.12.2021 року відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,у вчиненнікримінального проступку,передбаченого ч.2ст.15,ч.1ст.185КК України,

в с т а н о в и в :

У провадження суду надійшов обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні разом з клопотанням прокурора про його розгляд в порядку спрощеного провадження.

Відповідно до ст. 35 КПК України, автоматизованою системою документообігу суду, з урахуванням положень ст. ст. 75, 76 КПК України, визначено головуючого суддю ОСОБА_1 та передано провадження 28 грудня 2021 року.

Суд, дослідивши отримані матеріали вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до розгляду, у порядку ст.ст. 381, 382 КПК, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 302 КПК встановивши під час досудового розслідування, що підозрювана беззаперечно визнала свою винуватість, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини і згодна з розглядом обвинувального акта за його відсутності, а потерпіла особа не заперечуює проти такого розгляду, прокурор має право надіслати до суду обвинувальний акт, в якому зазначає клопотання про його розгляд у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні.

Слідчий, дізнавач, прокурор зобов`язаний роз`яснити підозрюваному, потерпілому, представнику юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, зміст встановлених досудовим розслідуванням обставин, а також те, що у разі надання згоди на розгляд обвинувального акта у спрощеному порядку вони будуть позбавлені права оскаржувати вирок в апеляційному порядку з підстав розгляду провадження за відсутності учасників судового провадження, недослідження доказів у судовому засіданні або з метою оспорити встановлені досудовим розслідуванням обставини. Крім того, слідчий, дізнавач, прокурор зобов`язаний впевнитися у добровільності згоди підозрюваного, потерпілого та представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні.

До обвинувальногоакта зклопотанням пройого розгляду спрощеномупровадженні повиннібути додані: 1) письмова заява підозрюваного, складена в присутності захисника, щодо беззаперечного визнання своєї винуватості, згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження згідно з частиною другою цієїстатті тазгоди зрозглядом обвинувальногоакта успрощеному провадженні; 2) письмова заява потерпілого, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, щодо згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження згідно з частиною другою цієїстатті тазгоди зрозглядом обвинувальногоакта успрощеному провадженні; 3) матеріали досудового розслідування, у тому числі документи, які засвідчують беззаперечне визнання підозрюваним своєї винуватості.

Судом встановлено, що у цьому кримінальному провадженні вимоги ст. 302 КПК дотримано.

Згідно із ст. 381 КПК після отримання обвинувального акта щодо вчинення кримінального проступку суд у п`ятиденний строк, а у разі затримання особи - у порядку, передбаченому частиною четвертою статті 298-2 цього Кодексу, невідкладно призначає судовий розгляд.

Суд розглядаєобвинувальний актщодо вчиненнякримінального проступкубез проведеннясудового розглядув судовомузасіданні завідсутності учасниківсудового провадження,якщо обвинуваченийне оспорюєвстановлені підчас дізнанняобставини ізгоден зрозглядом обвинувальногоакта .

Спрощене провадження щодо кримінальних проступків здійснюється згідно із загальними правилами судового провадження, передбаченими цим Кодексом, з урахуванням положень цього параграфа.

Вивчивши даний обвинувальний акт та долучені до нього матеріали, суд вважає за можливе, відповідно до ст.ст. 381, 382 КПК України, розглянути обвинувальний акт щодо вчинення кримінального проступку без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, оскільки як видно із долучених до обвинувального акта матеріалів обвинувачений був представлений захисником, беззаперечно визнав свою винуватість, не оспорює встановлені досудовим розслідуванням обставини і згоден з розглядом обвинувального акта за його відсутності, йому відомі наслідки розгляду кримінального провадження у спрощеному провадженні, передбачені ч. 2 ст. 302 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 302, 371, 372, 381-382, КПК України, суд

п о с т а н о в и в :

після отримання обвинувального акта по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021105040004365 від 11.12.2021 року відносно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,у вчиненнікримінального проступку,передбаченого ч.2ст.15,ч.1ст.185КК України, призначити судовий розгляд в порядку спрощеного провадження.

Розгляд обвинувального акта здійснювати без проведення судового розгляду в судовому засіданні за відсутності учасників судового провадження, так як обвинувачений не оспорює встановлені під час дізнання обставини і згоден з розглядом обвинувального акта.

Спрощене провадження щодо кримінального проступку здійснювати згідно із загальними правилами судового провадження, передбаченими КПК, з урахуванням положень § 1. Спрощене провадження щодо кримінальних проступків Глава 30. Особливі порядки провадження в суді першої інстанції того ж Кодексу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення і підлягає негайному виконанню на всій території України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.12.2021
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу103445566
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/21797/21

Вирок від 28.12.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Дзюба О. А.

Вирок від 28.12.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Дзюба О. А.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Дзюба О. А.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Дзюба О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні