Ухвала
від 21.02.2022 по справі 751/1104/22
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа №751/1104/22

Провадження №1-кс/751/380/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2022 року м. Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42022270000000010 від 05.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання зазначає, що у провадженні СУ ГУНП в Чернігівській області знаходиться кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні встановлено факт привласнення майном шляхом зловживання службовим становищем групою осіб - службовими особами відділу освіти Городнянської міської ради Чернігівської області та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» в ході виконання будівельних робіт, а саме капітального ремонту харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А, в м. Городня Чернігівської області. Відповідно до витягу (виписки) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відносно ТОВ «ІНЕКС ІСТЕЙТ» (код ЄДРПОУ 42706238), місцезнаходження юридичної особи: Україна, 14000, Чернігівська область, Чернігівський район, місто Чернігів, вулиця Кирпоноса, будинок 7, квартира 23, 24, керівником та засновником являється ОСОБА_4 , представником являється ОСОБА_5 .

До СУ ГУНП в Чернігівській області надійшов рапорт з Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Національної поліції України, з якого вбачається, що посадові особи ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» під час проведення досудового розслідування змінили юридичну адресу, а саме: Чернігівська обл., Чернігівський р-н., с. Старик, вул. Придніпровська, буд. 36, однак документи по взаємовідносинам Городнянської міської ради (код ЄДРПОУ 42050022) та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» (код ЄДРПОУ 41310760) за договором підряду № 20 на виконання робіт з капітального ремонту харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А в м. Городня Чернігівської області, знаходяться за фактичним місцем знаходження ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 7, що являється юридичною адресою ТОВ «ІНЕКС ІСТЕЙТ».

На основі вищевказаних доказів слідство прийшло до висновку, що в квартирі за адресою: АДРЕСА_1 можуть зберігатися докази кримінального правопорушення.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на обставини викладені у ньому та долучені до нього документи, просив клопотання задовольнити.

Вислухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя встановив наступне.

В провадженні СУ ГУНП у Чернігівській області знаходиться кримінальне провадження за № 42022270000000010 від 05.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Згідно ч.1 ст.234 КПК обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Частина 3 статті 234 КПК визначає обсяг інформації, що має бути надана слідчому судді для того, щоб він мав можливість прийняти зважене рішення щодо надання дозволу на проникнення до володіння.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридична адреса Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНЕКС РЕАЛ»: Чернігівська область, Чернігівський район, село Старик, вул. Придніпровська, будинок 3б.

Будь-яких належних та допустимих доказів на підтвердження того, що ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» було змінено юридичну адресу та при цьому попередньо вказане товариство здійснювало свою діяльність за адресою обшуку, слідчому судді не надано.

Крім того, згідно рапорту з Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Національної поліції України вбачається, що фактичним місцем знаходження ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» є адреса: м. Чернігів. вул. Кирпоноса, 7.

В той же час будинок за вказаною адресою є багатоквартирним. Крім цього, пов`язана із ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», за твердженням слідчого, особа - ОСОБА_4 є власником декількох квартир у згаданому будинку.

Жодних конкретних доказів, які б давали слідчому судді обґрунтовані підстави поза розумним сумнівом вважати, що відшукуванні документи знаходяться саме за зазначеною у клопотанні адресою, слідчим не надано, у зв`язку з чим слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233-236 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу103447621
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні за № 42022270000000010 від 05.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —751/1104/22

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Карапута О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні