Ухвала
від 20.02.2022 по справі 311/350/22
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження 2/311/733/2022

Справа № 311/350/22

21.02.2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

21 лютого 2022 року м. Василівка

Суддя Василівського районного суду Запорізької області Сидоренко Ю.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (проживає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Підприємства зіноземними інвестиціями у формі Приватного акціонерного товариства «Запорізький залізорудний комбінат» (місцезнаходження: Веселівське шосе 7 км с.Мала Білозерка Василівського району Запорізької області, ЄДРПОУ 00191218), про відшкодування моральної шкоди, завданої працівнику внаслідок ушкодження його здоров`я, -

В С Т А Н О В И В :

25 січня 2022року до Василівського районногосуду Запорізькоїобласті надійшов позов ОСОБА_1 до Підприємства з іноземними інвестиціями у формі Приватного акціонерного товариства «Запорізький залізорудний комбінат», про відшкодування моральної шкоди, завданої працівнику внаслідок ушкодження його здоров`я, в якому позивач ОСОБА_1 просить: стягнути з Підприємства з іноземними інвестиціями у формі Приватного акціонерного товариства «Запорізький залізорудний комбінат» на користь ОСОБА_1 214 500,00 (двісті чотирнадцять тисяч п`ятсот) гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок ушкодження його здоров`я без нарахування та утримання податку з доходів фізичних осіб та інших зборів та платежів.

31 січня 2022 року на запит Василівського районного суду Запорізької області отримані судом відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про те, що відповідач по справі - Підприємства з іноземними інвестиціями у формі Приватного акціонерного товариства «Запорізький залізорудний комбінат» (код ЄДРПОУ-00191218) на час здійснення запиту - зареєстровано та в процесі припинення не перебуває.

Оглянувши зміст позовної заяви та додані до позову документи, вважаю, що позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Справа підсудна Василівському районному суду Запорізької області, тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі та призначення підготовчого судового засідання.

Враховуючи, що ч.4 ст.19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, передбачено загальне позовне провадження, тому вважаю за необхідне провести розгляд зазначеної справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання, з викликом (повідомленням) сторін та осіб, які беруть участь у справі.

Отже, дана справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження, відповідно до вимог ч.3 ст.274 ЦПК України.

Приймаючи до уваги вищевикладене та керуючись ст.ст. 187, 259-261 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі № 311/350/22 за позовом ОСОБА_1 до Підприємства з іноземними інвестиціями у формі Приватного акціонерного товариства «Запорізький залізорудний комбінат», про відшкодування моральної шкоди, завданої працівнику внаслідок ушкодження його здоров`я.

Розгляд цивільної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судовезасідання в Василівському районному суді Запорізької області на 13годин 00 хвилин 04 квітня 2022 року у приміщенні зали судових засідань Василівського районного суду Запорізької області за адресою: Запорізька область м.Василівка вул.Державна, буд.2.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та інших осіб, які беруть участь у справ та викликати їх в судове засідання.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всіх письмових та електронних доказів, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України,одночасно з надісланням (наданням) відзиву до судунадіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Направити сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу та третій особі також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду через Василівський районний суд Запорізької області протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

У відповідності до п.п.15.5) п.п.15 п.1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК Українив новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя

Василівського районного суду

Запорізької області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення20.02.2022
Оприлюднено23.02.2022

Судовий реєстр по справі —311/350/22

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні