Ухвала
від 21.02.2022 по справі 7/405
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

21.02.2022Справа № 7/405 Господарський суд міста Києва у складі судді Спичака О.М. розглянувши

скаргу Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерська брама"

на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)

у справі №7/405

За позовом Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго (Київської міської державної адміністрації)

до Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерська брама"

про стягнення 5 143 599,85 грн.

Без повідомлення (виклику) сторін.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд Господарського суду міста Києва передані позовні вимоги Акціонерної енергопостачальної організації Київенерго в особі структурного відокремленого підрозділу Енергозбут Київенерго до Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерська Брама Печерської районної у м. Києві ради про стягнення 5 143 599,85 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 10.06.09 порушено провадження у справі №7/405.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.04.2017 було затверджено мирову угоду та припинено провадження у справі.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 10.09.2019 було здійснено заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) Публічного акціонерного товариства Київенерго на його правонаступника Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго (Київської міської державної адміністрації) в частині стягнення 1.669.478,80 грн боргу, 79.585,45 грн - 3% річних, 312,50 грн судових витрат.

18.02.2022 боржником було подано скаргу на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції в якій скаржник просить суд:

- визнати дії державного виконавця Печерського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві Шевченко М. Р. неправомірними в частині накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на розрахункових рахунках комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва Печерська брама , які необхідні та призначені для оплати праці та здійснення нарахувань на заробітну плату працівників комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва Печерська брама .

- зняти арешт з коштів комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва Печерська брама (код ЄДРПОУ: 34239762), що знаходяться на рахунку НОМЕР_1 відкритому в ПАТ БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ , у розмірі 15 326 грн. 77 коп. щомісячних витрат для оплати заробітної плати, єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, військового збору, податків та інших платежів всіх рівнів до бюджету.

- зняти арешт з коштів комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва Печерська брама (код ЄДРПОУ: 34239762), що знаходяться на рахунку НОМЕР_1 відкритому в ПАТ БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ , у розмірі 45465 грн. 80 коп. витрат для оплати заробітної плати, єдиного соціального внеску, податку з доходів фізичних осіб, військового збору, податків та інших платежів всіх рівнії до бюджету за період з жовтня по грудень 2021 року.

У скарзі на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції боржником було заявлено клопотання про поновлення строку для її подання.

В обґрунтування клопотання заявник посилається на те, що постанову про відкриття провадження комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва Печерська брама поштою не отримувало, тому про наявність виконавчого провадження № 64549189 підприємству відомо не було.

22.12.2021 Заявником направлено запит до Печерського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у місті Києві з проханням видати постанову, якою накладено арешт на рахунок відкритий в ПАТ БАНК УКРАЇНСЬКИЙ КАПІТАЛ комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва Печерська брама .

В зв`язку з пандемією Covid-19, запроваджено на території України з березня 2020 року прийом громадян Печерським районним відділом державної виконавчої служби міста Києва Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) не ведеться.

Згідно зі ст. 339 Господарського процесуального кодексу України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

Відповідно до ч. 2 ст. 341 Господарського процесуального кодексу України пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом. Дослідивши вищезазначене клопотання, суд визнає причини пропуску строку для подання скарги поважними.

З огляду на вищезазначене, суд вважає за доцільне призначити до розгляду скаргу на дії державної виконавчої служби.

Керуючись ст. ст. 234, 339, 341, 342 Господарського процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотання Комунального підприємства по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерська брама" про поновлення пропущеного строку для подання скарги на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

2. Поновити Комунальному підприємству по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва "Печерська брама" строк для подання скарги на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

3. Розгляд скарги призначити на 16.03.22 о 15:40 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 13 .

5 Повідомити стягувача, боржника, а також Повідомити Печерський районний відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції про призначення судового засідання для розгляду скарги.

6. Зобов`язати Печерський районний відділ державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції надати суду копії матеріалів виконавчого провадження № 64549189.

7. Запропонувати стягувачу та Печерському районному відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції подати заперечення проти скарги, з наданням доказів на підтвердження заперечень.

8. Усі заяви, клопотання, заперечення подати до суду в строк до 16.03.2022 з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених статтею 170 Господарського процесуального кодексу України .

7. Повідомити учасників справи, що інформація по справі, яка розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/.

8. Згідно ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання. Дана ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Спичак

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено22.02.2022
Номер документу103465154
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 5 143 599,85 грн. Без повідомлення (виклику) сторін

Судовий реєстр по справі —7/405

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 07.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 10.05.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 05.04.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 29.09.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 29.09.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 16.09.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

Ухвала від 06.08.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Ганна Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні