Ухвала
від 21.02.2022 по справі 903/1066/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

22 лютого 2022 року Справа № 903/1066/21 за позовом: Волинської обласної ради

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Комунальне підприємство «Санаторій матері і дитини «Пролісок», Волинська область, Луцький район, с.Грем`яче

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Державний реєстратор Луцької районної державної адміністрації Волинської області, м.Луцьк

до відповідача: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях

про визнання права власності на нерухоме майно

Суддя Шум М. С.

Секрета с/з Вижовець М. О.

Представники сторін:

від позивача: Хороша С. В., представник

третя особа: КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок», Кузьменко О. О., представник

від відповідача: Бойко Ю. А., представник

встановив Волинська обласна рада в позовній заяві від 24.12.2021 №2360/48/221 до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях просить суд:

- визнати за територіальними громадами сіл, селищ, міст Волинської області в особі Волинської обласної ради право власності на наступні будівлі, що знаходяться на території Комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» за адресою Волинська область, Луцький район, с.Грем`яче, вул. Грушевського, 100: автогаражі (автозаправка), госкорпус, овочесховище, котельня, трансформаторна підстанція;

- зобов`язати державного реєстратора Луцької районної державної адміністрації Волинської області вчинити дії з реєстрації права власності за територіальною громадою сіл, селищ, міст Волинської області в особі Волинської обласної ради у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і виготовити правовстановлюючі документи на зазначені приміщення.

Ухвалою суду від 04.01.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, справу постановлено розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 25.01.2021, запропоновано позивачу не пізніше ніж у 10-ти денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду обґрунтовану заяву про залучення до участі у справі Комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача та Державного реєстратора Луцької районної державної адміністрації Волинської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача; запропоновано відповідачу не пізніше ніж у 15-ти денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому статтею 178 ГПК України.

Ухвалою суду від 25.01.2022 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Комунальне підприємство «Санаторій матері і дитини «Пролісок» (с. Грем`яче, Луцький район, Волинська область, код ЄДРПОУ 20140252), залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Державного реєстратора Луцької районної державної адміністрації Волинської області (вул. Ковельська, 53, м.Луцьк), розгляд справи в підготовчому судовому засіданні відкладено на 22.02.2022.

01.02.2022 на адресу суду надійшли пояснення третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» від 28.01.2022. Третя особа позовні вимоги підтримує повністю з підстав, викладених у позовній заяві.

15.02.2022 на адресу суду надійшли пояснення третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» від 14.02.2022. Третя особа зазначає, що відповідач вважає, що спірне майно державним, одночасно, не маючи жодного документа на підтвердження приналежності автогаражів, госпкорпусу, овочесховища, котельні, трансформаторної підстанції КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» до державної власності.

Докази надіслання пояснень та додаткових пояснень сторонам справи надано суду. Суд протокольною ухвалою від 22.02.2022 приймає та долучає пояснення та додаткові пояснення до матеріалів справи.

18.02.2022 на адресу суду надійшло клопотання відповідача Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях від 02.02.2022 №14-21-00539 про продовження процесуального строку для подання відзиву по справі та одночасно відзив на позовну заяву від 02.02.2022 №14-21-00540.

Пропуск строку відповідач пояснює тим, що підготовка документів та представництво інтересів Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях по судових справах, які розглядаються на території Волинської області здійснюється працівниками сектору претензійно-позовної роботи у Волинській області, який територіально знаходиться у місті Луцьку, що мало наслідком необхідність пересилання документів по справі та пропуск процесуального строку.

Відповідно до ст. 119 ГПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подані заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк.

Враховуючи викладене, ст. 119 ГПК України суд протокольною ухвалою від 22.02.2022 задовольняє клопотання відповідача частково, та поновлює (проте не продовжує) для Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях процесуальний строк для подання відзиву по справі, суд приймає та долучає відзив до матеріалів справи.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях у відзиві позов просить залишити без задоволення, зазначає, що в документах КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» не надано документ, що підтверджує перехід державної власності у комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах або спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст вищевказаних об`єктів нерухомого майна.

16.02.2022 на адресу суду надійшла відповідь на відзив від Волинської обласної ради від 14.02.2022 №192/48/2-22. Позивач стверджує, що у справі має місце спір про право, а саме визначення власника майна Федерації профспілок Волинської області. Не визнаючи за Федерацією профспілок Волинської області права власності на нерухоме майно Спільного підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» і як похідного власності КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» на спірні приміщення, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях вважає це майно державним, не маючи при цьому жодного документа на підтвердження такої обставини.

Докази надіслання відповіді на відзив іншим учасникам справи надано суду. Суд протокольною ухвалою від 22.02.2022 приймає та долучає відповідь на відзив до матеріалі справи.

22.02.2022 на електронну адресу суду надійшли пояснення Луцької районної державної адміністрації про те, що у головного спеціаліста державного реєстратора Луцької РДА Горбач Н. П. відсутній доступ для здійснення державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень відтак виконання рішення суду у разі його задоволення буде неможливим.

В судовому засіданні представник КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» зазначила, що пояснення Луцької районної державної адміністрації не отримали. Одночасно, просила розгляд справи в підготовчому засіданні відкласти.

Інші представники сторін щодо відкладення розгляду справи в підготовчому провадженні не заперечували.

Відповідно до ст. 177 ГПК України завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Статтею 183 ГПК передбачено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засідання.

Частиною 3 ст.177 ГПК України передбачено, що для належної підготовки справи для розгляду по суті строк підготовчого засідання може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Суд в порядку ст. 177 продовжує строк підготовчого провадження у справі на 30 днів до 01.03.2022.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1, 2, 4, 162, 164, 172, 177, 183, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів до 04.04.2022.

2. Розгляд справи в підготовчому судовому засіданні відкласти на "15" березня 2022 р. на 10:00 год.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Волинської області (м.Луцьк, пр. Волі, 54а) в залі судових засідань №210.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 22.02.2022

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено24.02.2022
Номер документу103484822
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —903/1066/21

Рішення від 18.04.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 14.03.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 20.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 25.01.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 04.01.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні