Ухвала
від 21.02.2022 по справі 712/1786/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/1786/22

Провадження №2/712/1495/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 лютого 2022 року м. Черкаси

Суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Троян Т.Є., розглянувши клопотання про звільнення від сплати судового збору, яке подане адвокатом Тараненком М.О. у цивільній справі за позовом адвоката Тараненка М.О., який діє в інтересах ОСОБА_1 , до КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» про визнання наказу протиправним, -

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Тараненко М.О., який дієв інтересах ОСОБА_1 ,звернувся до суду із позовом до КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» про визнання наказу протиправним.

Разом з позовною заявою до суду надійшло клопотання адвоката позивача про звільнення ОСОБА_1 від сплати судового збору у зв`язку із скрутним матеріальним становищем, оскільки у зв`язку з відстороненням від роботи вона позбавлена в отриманні заробітної плати, яка є єдиним доходом позивачки.

Відповідно дост. 136 ЦПК України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більш як до ухвалення судового рішення у справі. З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати.

Згідно роз`яснень, що містяться в п. 29 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ «Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах» від 17 жовтня 2014 року № 10, єдиною підставою для відстрочення або розстрочення сплати судового збору є врахування судом майнового стану сторони, тобто фізичної або юридичної особи. Клопотання про відстрочення або розстрочення сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати може бути викладене в заяві чи скарзі, які подаються до суду, або окремим документом. Особа, яка заявляє відповідне клопотання, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджає сплаті нею судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

На обґрунтування звільнення від сплати судового збору, позивач надала копію Наказу № 13-ОС від 31.01.2022 року про відсторонення від роботи.

З матеріалів справи вбачається, що підстави наведені адвокатом позивача для звільнення від сплати судового збору є поважними, а тому суд вважає за можливе задовольнити клопотання та звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Керуючисьст. 136 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання адвоката Тараненка М.О., який діє в інтересах ОСОБА_1 , задовольнити.

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору за подачу позовної заяви до КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» про визнання наказу протиправним.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Соснівського

районного суду м. Черкаси Т.Є. Троян

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено24.02.2022
Номер документу103489712
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання наказу протиправним

Судовий реєстр по справі —712/1786/22

Рішення від 23.05.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Троян Т. Є.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Троян Т. Є.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Троян Т. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні