Ухвала
від 21.02.2022 по справі 751/1102/22
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/1102/22

Провадження №1-кс/751/378/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2022 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

за участю слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку

В С Т А Н О В И В :

Слідчий відділу слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим прокурором відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яка в цілому належить на праві власності ОСОБА_5 .

Клопотання обґрунтовано тим, що у провадженні відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022270000000010 від 05.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні встановлено факт привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем групою осіб - службовими особами відділу освіти Городнянської міської ради Чернігівської області та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» в ході виконання будівельних робіт, а саме капітального ремонту харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А, в м. Городня Чернігівської області.

Ухвалою слідчого судді Новозаводського суду міста Чернігова надано слідчим тимчасовий доступ до оригіналів документів ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» (код ЄДРПОУ 41310760) з можливістю їх вилучення.

08.02.2022 року виконавчому директору ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» ОСОБА_6 вручена копія ухвали слідчого судді Новозаводського районного суду міста Чернігова про тимчасовий доступ до речей та документів, проте ОСОБА_6 відмовився надати тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення, що перелічені в ухвалі слідчого судді.

Відповідно до витягу (виписки) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відносно ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» (код ЄДРПОУ 41310760) місцезнаходження юридичної особи змінено на: Україна, 15815, Чернігівська область, Чернігівський район, село Старик, вулиця Придніпровська, будинок 36, керівником являється ОСОБА_7 , представником являється ОСОБА_6 та засновником являється ОСОБА_5 .

До СУ ГУНП в Чернігівській області надійшов рапорт з Управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області ДСР Національної поліції України з якого вбачається, що посадові особи ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» під час проведення досудового розслідування змінили юридичну адресу, а саме: Чернігівська обл., Чернігівський р-н., с. Старик, вул. Придніпровська, буд. 36, однак документи по взаємовідносинам Городнянської міської ради (код ЄДРПОУ 42050022) та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» (код ЄДРПОУ 41310760) за договором підряду № 20 на виконання робіт з капітального ремонту харчоблоку та актової зали заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А в м. Городня Чернігівської області можуть на час досудового розслідування знаходитись за фактичним місцем мешкання засновника ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» та засновника і керівника ТОВ «ІНЕКС ІСТЕЙТ» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Заявником для проведення державної реєстрації «Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу» юридична особа ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» являється ОСОБА_5 .

Відповідно до наявних матеріалів кримінального провадження документи щодо виконання будівельних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А в м. Городня Чернігівської області», відповідно договору підряду № 20 від 04.10.2021, укладеного між відділом освіти Городнянської міської ради та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», а також інші документи щодо виконання будівельних робіт по вищезазначеному об`єкту, які зберегли на собі сліди злочину, або можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження можуть зберігатись за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на обставини викладені у клопотанні та долучені до нього документи.

Заслухавши слідчого, вивчивши матеріалами даної справи, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку що клопотання про дозвіл на проведення обшуку, підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Судом встановлено, що у відділі розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022270000000010 від 05.01.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Із рапорту заступника начальника 3 відділу УСР в Чернігівській області ОСОБА_8 слідує, що у ході здійснення службової діяльності встановлено факти, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами відділу освіти Городнянської міської ради та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» в ході виконання будівельних робіт, а саме капітального ремонту харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А, в м. Городня Чернігівської області.

04.10.2021 року між відділом освіти Городнянської міської ради та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» укладено договір підряду № 2- про закупівлю робіт за державні кошти «Капітальний ремонт харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А, в м. Городня Чернігівської області».

Ухвалою слідчого судді Новозаводського районного суду міста Чернігова від 18.01.2022 року надано слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області тимчасовий доступ до оригіналів документів ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», Україна, 14000, Чернігівська область, місто Чернігів, вулиця Кирпоноса, будинок 7, з можливістю їх вилучення.

Відповідно до протоколу допиту свідка ОСОБА_6 від 08.02.2022 року, працюючого на посаді начальника юридичного відділу ТОВ «ІНЕКС ІСТЕЙТ» та за сумісництвом виконавчим директором ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», останньому 08.02.2022 року вручена ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ від 18.01.2022 року, проте надати документи не мають можливості, оскільки юридична і фактична адреса ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» 17.01.2022 року змінилася на адресу: Чернігівська область, Чернігівський район, с. Старик, вул. Придніпровська, буд. 36.

Із рапорту старшого оперуповноваженого СР в Чернігівській області ОСОБА_9 від 17.02.2022 року слідує, що в ході виконання доручення старшого слідчого в ОВС відділу СУ ГУНП в Чернігівській області в рамках кримінального провадження № 42022270000000010 від 05.01.2022 додатково встановлено, що посадові особи ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» під час проведення досудового розслідування змінили юридичну адресу , а саме: Чернігівська область, Чернігівський район, с. Старик, вул. Придніпровська, буд. 36, однак документи по взаємовідносинам Городнянської міської ради та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» за договором підряду № 20 знаходяться за фактичним місцем знаходження ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» та юридичною адресою ТОВ «ІНЕКС ІСТЕЙТ», що знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 7.

Також зазначені документи можуть на час досудового розслідування знаходитися за місцем мешкання виконавчого директора ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_2 та власника ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», власника та керівника ТОВ «ІНЕКС ІСТЕЙТ» ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходження юридичної особи ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» - 15815, Чернігівська область, Чернігівський район, с. Старик, вул. Придніпровська, буд. 36, засновником юридичної особи являється ОСОБА_5 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходження юридичної особи ТОВ «ІНЕКС ІСТЕЙТ» - Україна, 14000, Чернігівська область, місто Чернігів, вулиця Кирпоноса, будинок 7, квартира 23, 24, засновником юридичної особи являється ОСОБА_5 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, квартира, загальною площею 100,7 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 та нежитлове приміщення, паркувальне машиномісце АДРЕСА_3 на праві приватної власності належить ОСОБА_5 .

Враховуюче викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, відшукання знарядь кримінальних правопорушень або майна, яке здобуто у результаті їх вчинення, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що у даному приміщенні можуть знаходитись речі та документи, які мають значення для досудового розслідування, тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 234-236 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчим СУ ГУНП в Чернігівській області, які здійснюють досудове розслідування та прокурорам відділу Чернігівської обласної прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 42022270000000010 від 05.01.2022 року дозвіл на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , яка в цілому належить на праві власності ОСОБА_5 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме: документів щодо виконання будівельних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації в опорному закладі освіти КЗ «Городнянський ліцей № 2», що розташований за адресою: вул. Троїцька, 2А в м. Городня Чернігівської області», відповідно договору підряду № 20 від 04.10.2021, укладеного між відділом освіти Городнянської міської ради та ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», а саме: договорів на виконання вищезазначених будівельних робіт, з всіма додатками до них, додаткових угод до даних договорів з всіма додатками до них, тендерної документації, проектно-кошторисної документації, локальних кошторисів, дефектних актів, актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в та КБ-3, платіжних доручень, щодо авансових платежів та оплати робіт згідно договору та актів виконаних робіт, матеріальних звітів по списанню матеріалів щодо виконаних робіт, товарно-матеріальних цінностей з первинними документами щодо придбання матеріалів, робіт, послуг (накладні, акти прийому-передачі), оборотно-сальдових відомостей, виписок по рахункам щодо відображення в бухгалтерському обліку робіт, довідок по взаєморозрахунках, договірних цін, актів на виконання додаткових та прихованих робіт, декларацій про початок та завершення виконання будівельних робіт, сертифікатів відповідності, якості, про походження на обладнання (товар), чернеток, блокнотів та зошитів із відомостями про взаємовідносини з відділом освіти Городнянської міської ради Чернігівської області, щодо виконання будівельних робіт по вищезазначеному об`єкту, наказів (розпоряджень) про призначення відповідальних осіб за здійснення технічного нагляду під час будівництва вказаного об`єкту, документації, яка підтверджує здійснення технічного нагляду, а саме здійснення перевірок виконаних робіт та використаних матеріалів і їх відповідність до даних, внесених до актів приймання виконаних будівельних робіт по вказаним об`єктам, кваліфікаційний сертифікат інженера по технічному нагляду, наказів (розпоряджень) про призначення на посаду керівника ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», код ЄДРПОУ 41310760, ОСОБА_7 , її посадових обов`язків, наказів (розпоряджень) про призначення на посаду представника ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», код ЄДРПОУ 41310760, ОСОБА_6 , його посадових обов`язків журналів реєстрації вхідної/вихідної кореспонденції за період 01.07.2021-17.02.2022 років, загальних журналів робіт, журналів вихідного контролю якості матеріалів, конструкцій та виробів, документів, які містять вільні зразки підписів та рукописного тексту керівника ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», код ЄДРПОУ 41310760, ОСОБА_7 , документів, які містять вільні зразки підписів та рукописного тексту представника ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», код ЄДРПОУ 41310760, ОСОБА_6 , документів, які містять вільні зразки відтисків печатки ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», код ЄДРПОУ 41310760 та інших документів, які вказують на виконання будівельних робіт, послуг чи придбання матеріалів ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ» (код ЄДРПОУ 41310760), у зв`язку з виконанням вищезазначених будівельних робіт, а також інших документів щодо виконання будівельних робіт по вищезазначеному об`єкту, які зберегли на собі сліди злочину, або можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню протягом двадцяти днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 22 лютого 2022 року

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено23.02.2023
Номер документу103496236
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —751/1102/22

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні