Ухвала
від 22.02.2022 по справі 645/982/22
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/982/22

Провадження № 2-о/645/52/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

23 лютого 2022 року м. Харків

Суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова Бабкова Т.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , про оголошення фізичної особи померлою, заінтересована особа: Індустріально-Немишлянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східнолго міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), адреса місцезнаходження: 61123, м. Харків, вул. Валентинівська, 31,

в с т а н о в и в:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до Фрунзенського районного суду м. Харкова із заявою, в якій просить оголосити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлим.

Дослідивши зміст заяви та доданих до неї документів суддею було встановлено, що заява підсудна Фрунзенському районному суду м. Харкова та подана із додержанням вимогст. 318 ЦПК України.

Згідно п.3 ч. 2ст. 293 ЦПК Українисуд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою.

Підстави для залишення заяви без руху, відмови у її прийнятті або повернення заяви, встановлені ЦПК Українивідсутні.

Частиною 3 ст.294ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

З метою підготовки справи до розгляду, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає необхідним призначити підготовче судове засідання.

Керуючись ст.ст.187,293-294,315,318 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Відкрити окреме провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про оголошення фізичної особи померлою, заінтересована особа: Індустріально-Немишлянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Харкові Східнолго міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити відкрите судове засідання у справі, яке відбудеться 13 квітня 2022 року о 14 годині 00 хвилин, в приміщенніФрунзенського районного суду м. Харкова, що розташований за адресою: м. Харків, бул. Б. Хмельницького, 32/38, за участю двох присяжних Першиної Т.М. та Бисової С.М., визначених за результатами автоматизованого розподілу справи.

Сторонам направити копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересованій особі направити копію ухвали разом з копією заяви і копіями доданих до заяви документів, роз`яснивши, що після одержання копії ухвали про відкриття провадження у справі і заяви, вона має право подати суду до 13квітня 2022року письмовий відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення.

Заявник має право надати відповідь на відзив, а інші учасники справи письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/sud2033/.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана в частині порушення правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги до апеляційного суду Харківської області через Фрунзенський районний суд м. Харкова протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи,якому повнуухвалу суду небули врученіу деньїї складення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Роз`яснити, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Повідомити учасників справи процесуальну можливість під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) участі в судовому засіданнів режимі відеоконференції, у тому числіпоза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобівта на можливістьподати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо)на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку,вчинити інші процесуальні дії в електронній форміз використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Фрунзенський районний суд м. Харкова.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.02.2022
Оприлюднено24.02.2022
Номер документу103523067
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —645/982/22

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Бабкова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні