Ухвала
від 22.02.2022 по справі 127/4873/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/4873/22

Провадження № 1-кс/127/2099/22

У Х В А Л А

Іменем України

22 лютого 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницького області в складі

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання: ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого: ОСОБА_3

розглянувши в судовому засіданні в м. Вінниці в залі суду клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про проведення обшуку, в якому просила надати дозвіл на проведення обшуку за адресою місця реєстрації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення документів, які підтверджують фінансово-господарські операції філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця» з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» відповідно до договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, а саме: договорів з відповідними додатками та додатковими угодами, укладені з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; видаткових накладних та/ або актів прийому передачі та інших первинних документів, що стосуються фінансово-господарських відносин з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; технічних документів на даний вид послуг (паспорти, складені креслення, копії сертифікатів відповідності, сертифікатів якості, декларацій постачальника про відповідність, інструкції з експлуатації та інших документів); податкових накладних, виписок банку, касових ордерів видаткових, прибуткових, відвантажувальних відомостей, оборотно-сальдових відомостей, кореспонденції рахунків і субрахунків, на яких відображено оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, карток рахунків; товарно-транспортних документів, складських документів щодо оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, книг обліку розрахункових операцій та інших документів, а також інших документів, які стосуються виконання договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, в тому числі чорнових записів, технічних носіїв електронної інформації, комп`ютерів, ноутбуків за допомогою яких виготовлялись підроблені документи, банківських карток.

Клопотання мотивовано тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021020000001203 від 06.10.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Встановлено, що посадові особи філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця», ЄРДПОУ 41264153, адреса: м. Вінниця, вул. станція Вінниця, 10, за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ «Локотехсервіс» (код ЄДРПОУ 43584664, м. Харків, вул. Рибалко, буд. 27 кв. 16), в порушення вимог ЗУ «Про публічні закупівлі», з метою особистого збагачення організовано протиправний механізм виведення та привласнення коштів державного бюджету, які виділяються на послуги щодо модернізації рухомого складу філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця», чим нанесли шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах.

Так, в ході проведення тендерних торгів із закупівель послуг «Модернізації автомотрис та машин для монтажу контактної мережі АДМскм» UA-2020-08-11-007166-а (пропозиція становить 2,979 млн. грн. з ПДВ) та UA-2021-05-31-000717-b (пропозиція становить 2,9 млн. грн. з ПДВ) з метою забезпечення перемоги підконтрольній комерційній структур посадовими особами акціонерного товариства опубліковано на сайті «Прозорро» проектно-кошторисну документацію, технічні завдання до закупівель із відсутністю ряду показників, що унеможливлювало формування якісної цінової пропозиції іншими потенційними учасниками тендеру.

При цьому, переможцем вище вказаних закупівель стало ТОВ «Локотехсервіс» із якою посадовими особами філії укладено договори № ЕРТ-20032/ю від 20.10.2020 та ЕРТ-21015/ю від 07.07.2021.

Встановлено, що ТОВ «Локотехсервіс» має окремі ознаки фіктивності, а саме юридичну реєстрацію у житловій квартирі, відсутність кваліфікованих працівників, відсутність виробничого та транспортного дорогоцінного обладнання, відсутні необхідні ліцензії, атестатів, сертифікатів та дозволів на виконання робіт з спеціалізованим рухомим складом, а саме: сертифіката на нове формування колісних пар дрезини ДГКу, атестата на нове формування колісних пар дрезини ДГКу, атестата виробництва на право технічного обслуговування та ремонту (дизелів, компресорів, гідропередач, ремонт та формування колісних пар, ремонт та формування колісних пар у обсязі повного опосвідчення, нове формування колісних пар дрезин ДГКу, виконання повної ревізії букс спеціального самохідного рухомого складу та ревізії другого обсягу підшипникових вузлів ТРС і МВРС), атестата виробництва (з модернізації, середнього, капітального та капітального та капітально-відновлювального ремонту спеціального самохідного рухомого складу), сертифіката СУЯ (система управління якості), свідоцтво про інспектування).

У документації учасника конкурсних торгів публічної закупівлі (UA-2021-05-31-000717-b) ТОВ «Локотехсеріс» в довідці «Про наявність працівників» (№03 від 14.06.2021) зазначено про наявність працівників відповідної кваліфікації у кількості 10 - ти осіб. Однак, відповідно до отриманих даних податкових органів, у ІІ кварталі 2021 року підприємством сплачено ЄСВ лише за 4-х працівників по трудовому договору, а наймані працівники по цимвільно-правовим угодам відсутні.

При цьому, відповідно до реєстрів податкових накладних ТОВ «Локотехсервіс» не здійснює закупку обов`язково необхідних комплектуючих, які потрібні для надання послуг по модернізації АДМскм відповідно до договору № ЕРТ-20032/ю, а саме: КПП ЯМЗ-236Н (2019-2020 р.в.), компресора ВВ 0,8/8 720 (2019-2020 р.в.), пусконалагоджування приладу безпеку руху АЛС-МП (2019-2020 р.в.), кардані вали, елементи колісної букси, коробка відбору потужності, електропневматичні вентелі, скло-пакет та інше. Роботи щодо модернізації спеціального рухомого складу виконано власними силами філії за наказом керівництва філії, а отриману неправомірну вигоду підрядником обготівковано шляхом проведення безтоварних господарських операцій на рахунки фіктивних СГД та в подальшому розподілено між учасниками протиправного механізму.

В ході аналізу фінансово-господарських операції ТОВ «Локотехсервіс» (код ЄДРПОУ 43584664, м. Харків, вул. Рибалко, буд. 27 та кв. 16) встановлено, що отримані кошти від філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця» (код ЄРДПОУ 41264153, м. Вінниця, вул. станція Вінниця, 10) обготівковано через банківську установу Публічного Акціонерного Товариства Акціонерний Банк «УКРГАЗБАНК», що свідчить про ознаки фіктивності ТОВ «Локотехсервіс» (код ЄДРПОУ 43584664, м. Харків, вул. Рибалко, буд. 27 та кв. 16), укладення правочинів, як не передбачають настання будь-яких наслідків.

За наявною інформацією, директор ТОВ «Локотехсервіс» - ОСОБА_5 фактичного відношення діяльності ТОВ не має, а займається перевезеннями пасажирів (таксі) у м. Харків. Інженером ТОВ «Локотехсервіс» являється ОСОБА_6 .

Зазначені протиправні дії реалізовані за участю ОСОБА_7 (бувшого директора філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця»), який перебуваючи на посаді директора Департаменту електрифікації та електропостачання АТ «Українська залізниця», використовуючи всупереч інтересам служби власні повноваження, пролобіював призначення на керівні посади у філію «Енергоремтранс» довірених йому осіб, з числа директора філії ОСОБА_8 та його Першого заступника ОСОБА_9 . В подальшому, останні діючи за попередньою змовою з службовими особами комерційної структури забезпечували підконтрольному суб`єкту господарської діяльності отримання перемоги в ході проведення публічних закупівель за бюджетні кошти АТ «Українська залізниця».

В ході проведення НСРД у вказаному кримінальному провадженні було встановлено, що ОСОБА_6 за допомоги електронного месенджера «Telegram» обмінюється інформацією з особою «Костя Рымарськая», де встановелно, що останній надає документи (тендерна документація, паспорта та інші документи), які в подальшому ОСОБА_6 будуть використані, як шаблон під час використання та редагування документів програмним забезмечення «Фотошоп».

Крім того встановлено, що ОСОБА_6 за допомоги електронного месенджера «Telegram» обмінюється файлами та інформацією з особою « ОСОБА_10 », який зазначений у месенджері «Telegram» як «Фотошоп». Відповідно до зазначеного листування встановлено, що ОСОБА_4 надає послуги по редагуванню зображення сканованих документів, а саме розміщення печаток, підпису та зміну тексту у первинних документах. В подальшому за послуги редагування ОСОБА_6 перераховує кошти на банківську карту ОСОБА_4 .

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, у ході розслідування необхідно відшукати документи, які підтверджують фінансово-господарські операції філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця» з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» відповідно до договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, а саме: договори з відповідними додатками та додатковими угодами, укладені з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; видаткові накладні та/ або акт прийому передачі та інші первині документи, що стосуються фінансово-господарських відносин з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; технічні документи на даний вид послуг (паспорти, складені креслення, копії сертифікатів відповідності, сертифікат якості, декларація постачальника про відповідність, інструкції з експлуатації та інші документи); податкові накладні, виписки банку, касові ордера видаткові, прибуткові, відвантажувальні відомості, оборотно-сальдові відомості, кореспонденція рахунків і субрахуніків, на яких відображено оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, картки рахунків; товаро-транспортні документи, складські документи щодо оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, книг обліку розрахункових операцій та інші документи, а також інших документів, які стосуються виконання договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, в тому числі банківські картки, чорнові записи, технічні носії електронної інформації, комп`ютери, ноутбуки за допомогою яких виготовлялись підроблені документи.

В результаті проведення слідчих (розшукових) дій отримано відомості про те що вказані документи можуть зберігатися за адресою місця реєстрації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки №296091306 від 24.01.2022 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, встановлено, що квартира, розташована за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_11 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримала, за викладених в ньому обставин, просила клопотання задовольнити.

Відповідно до частини четвертої статті 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався за фіксації процесу технічними засобами.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з огляду та таке.

Статтею 30 Конституції України кожному гарантується недоторканність житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до статті 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції.

Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до частини першої статті 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

В той же час, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук - це слідча дія, що являє собою процесуальне примусове обстеження приміщень, місцевості, окремих осіб з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Фактичною підставою для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети. До них, зокрема, можна віднести достатні відомості про те, що знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі й цінності), здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, що мають значення для розкриття правопорушення чи забезпечення цивільного позову, відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. (ч. 2 ст. 234 КПК)

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12021020000001203 від 06.10.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З витягу з ЄРДР №12021020000001203 від 06.10.2021 вбачається, що посадові особи філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця», ЄРДПОУ 41264153, адреса: м. Вінниця, вул. станція Вінниця, 10, за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ «Локотехсервіс» (код ЄДРПОУ 43584664, м. Харків, вул. Рибалко, буд. 27 кв. 16), в порушення вимог ЗУ «Про публічні закупівлі», з метою особистого збагачення організовано протиправний механізм виведення та привласнення коштів державного бюджету, які виділяються на послуги щодо модернізації рухомого складу філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця», чим нанесли шкоду державним інтересам в особливо великих розмірах.

Обґрунтовуючи клопотання слідчим зазначається, що в ході проведення тендерних торгів із закупівель послуг «Модернізації автомотрис та машин для монтажу контактної мережі АДМскм» UA-2020-08-11-007166-а (пропозиція становить 2,979 млн. грн. з ПДВ) та UA-2021-05-31-000717-b (пропозиція становить 2,9 млн. грн. з ПДВ) з метою забезпечення перемоги підконтрольній комерційній структур посадовими особами акціонерного товариства опубліковано на сайті «Прозорро» проектно-кошторисну документацію, технічні завдання до закупівель із відсутністю ряду показників, що унеможливлювало формування якісної цінової пропозиції іншими потенційними учасниками тендеру.

При цьому, переможцем вище вказаних закупівель стало ТОВ «Локотехсервіс» із якою посадовими особами філії укладено договори № ЕРТ-20032/ю від 20.10.2020 та ЕРТ-21015/ю від 07.07.2021.

Встановлено, що ТОВ «Локотехсервіс» має окремі ознаки фіктивності, а саме юридичну реєстрацію у житловій квартирі, відсутність кваліфікованих працівників, відсутність виробничого та транспортного дорогоцінного обладнання, відсутні необхідні ліцензії, атестатів, сертифікатів та дозволів на виконання робіт з спеціалізованим рухомим складом, а саме: сертифіката на нове формування колісних пар дрезини ДГКу, атестата на нове формування колісних пар дрезини ДГКу, атестата виробництва на право технічного обслуговування та ремонту (дизелів, компресорів, гідропередач, ремонт та формування колісних пар, ремонт та формування колісних пар у обсязі повного опосвідчення, нове формування колісних пар дрезин ДГКу, виконання повної ревізії букс спеціального самохідного рухомого складу та ревізії другого обсягу підшипникових вузлів ТРС і МВРС), атестата виробництва (з модернізації, середнього, капітального та капітального та капітально-відновлювального ремонту спеціального самохідного рухомого складу), сертифіката СУЯ (система управління якості), свідоцтво про інспектування).

У документації учасника конкурсних торгів публічної закупівлі (UA-2021-05-31-000717-b) ТОВ «Локотехсеріс» в довідці «Про наявність працівників» (№03 від 14.06.2021) зазначено про наявність працівників відповідної кваліфікації у кількості 10 - ти осіб. Однак, відповідно до отриманих даних податкових органів, у ІІ кварталі 2021 року підприємством сплачено ЄСВ лише за 4-х працівників по трудовому договору, а наймані працівники по цимвільно-правовим угодам відсутні.

При цьому, відповідно до реєстрів податкових накладних ТОВ «Локотехсервіс» не здійснює закупку обов`язково необхідних комплектуючих, які потрібні для надання послуг по модернізації АДМскм відповідно до договору № ЕРТ-20032/ю, а саме: КПП ЯМЗ-236Н (2019-2020 р.в.), компресора ВВ 0,8/8 720 (2019-2020 р.в.), пусконалагоджування приладу безпеку руху АЛС-МП (2019-2020 р.в.), кардані вали, елементи колісної букси, коробка відбору потужності, електропневматичні вентелі, скло-пакет та інше. Роботи щодо модернізації спеціального рухомого складу виконано власними силами філії за наказом керівництва філії, а отриману неправомірну вигоду підрядником обготівковано шляхом проведення безтоварних господарських операцій на рахунки фіктивних СГД та в подальшому розподілено між учасниками протиправного механізму.

В ході аналізу фінансово-господарських операції ТОВ «Локотехсервіс» (код ЄДРПОУ 43584664, м. Харків, вул. Рибалко, буд. 27 та кв. 16) встановлено, що отримані кошти від філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця» (код ЄРДПОУ 41264153, м. Вінниця, вул. станція Вінниця, 10) обготівковано через банківську установу Публічного Акціонерного Товариства Акціонерний Банк «УКРГАЗБАНК», що свідчить про ознаки фіктивності ТОВ «Локотехсервіс» (код ЄДРПОУ 43584664, м. Харків, вул. Рибалко, буд. 27 та кв. 16), укладення правочинів, як не передбачають настання будь-яких наслідків.

За наявною інформацією, директор ТОВ «Локотехсервіс» - ОСОБА_5 фактичного відношення діяльності ТОВ не має, а займається перевезеннями пасажирів (таксі) у м. Харків. Інженером ТОВ «Локотехсервіс» являється ОСОБА_6 .

Зазначені протиправні дії реалізовані за участю ОСОБА_7 (бувшого директора філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця»), який перебуваючи на посаді директора Департаменту електрифікації та електропостачання АТ «Українська залізниця», використовуючи всупереч інтересам служби власні повноваження, пролобіював призначення на керівні посади у філію «Енергоремтранс» довірених йому осіб, з числа директора філії ОСОБА_8 та його Першого заступника ОСОБА_9 . В подальшому, останні діючи за попередньою змовою з службовими особами комерційної структури забезпечували підконтрольному суб`єкту господарської діяльності отримання перемоги в ході проведення публічних закупівель за бюджетні кошти АТ «Українська залізниця».

В ході проведення НСРД у вказаному кримінальному провадженні було встановлено, що ОСОБА_6 за допомоги електронного месенджера «Telegram» обмінюється інформацією з особою «Костя Рымарськая», де встановелно, що останній надає документи (тендерна документація, паспорта та інші документи), які в подальшому ОСОБА_6 будуть використані, як шаблон під час використання та редагування документів програмним забезмечення «Фотошоп».

Крім того встановлено, що ОСОБА_6 за допомоги електронного месенджера «Telegram» обмінюється файлами та інформацією з особою « ОСОБА_10 », який зазначений у месенджері «Telegram» як «Фотошоп». Відповідно до зазначеного листування встановлено, що ОСОБА_4 надає послуги по редагуванню зображення сканованих документів, а саме розміщення печаток, підпису та зміну тексту у первинних документах. В подальшому за послуги редагування ОСОБА_6 перераховує кошти на банківську карту ОСОБА_4 .

Поряд з цим, як пояснив в судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 причетність ОСОБА_11 до кримінального провадження, а саме виготовлення (підробку) необхідних для участі у тендерних закупівлях документів, підтверджується матеріалами негласних слідчих (розшукових) дій (НСРД), які були проведені в межах кримінального провадження №12021020000001203 від 06.10.2021.

Як уже зазначалося, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №296091306 від 24.01.2022 вбачається що право власності за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_11 .

Разом з тим як пояснив в судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 проживання ОСОБА_11 за адресою: АДРЕСА_1 , підтверджується матеріалами негласних слідчих (розшукових) дій (НСРД), які були проведені в межах кримінального провадження №12021020000001203 від 06.10.2021 відносно громадянина ОСОБА_4 .

З огляду на вищевикладене слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що за адресою місця реєстрації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ОСОБА_11 , можуть зберігатися документи, які підтверджують фінансово-господарські операції філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця» з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» відповідно до договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, а саме: договори з відповідними додатками та додатковими угодами, укладені з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; видаткові накладні та/ або акт прийому передачі та інші первині документи, що стосуються фінансово-господарських відносин з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; технічні документи на даний вид послуг (паспорти, складені креслення, копії сертифікатів відповідності, сертифікат якості, декларація постачальника про відповідність, інструкції з експлуатації та інші документи); податкові накладні, виписки банку, касові ордера видаткові, прибуткові, відвантажувальні відомості, оборотно-сальдові відомості, кореспонденція рахунків і субрахуніків, на яких відображено оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, картки рахунків; товаро-транспортні документи, складські документи щодо оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, книг обліку розрахункових операцій та інші документи, а також інших документів, які стосуються виконання договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, в тому числі банківські картки, чорнові записи, технічні носії електронної інформації, комп`ютери, ноутбуки за допомогою яких виготовлялись підроблені документи.

Таким чином, зважаючи на необхідність всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, слідчий суддя вважає клопотання про обшук обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та слідчим, які діють у складі групи слідчих у кримінальному провадженні №12021020000001203 від 06.10.2021, на проведення обшуку за адресою місця реєстрації ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві власності належить ОСОБА_11 , з метою відшукання та вилучення документів, які підтверджують фінансово-господарські операції філії «Енергоремтранс» АТ «Українська залізниця» з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» відповідно до договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, а саме: договорів з відповідними додатками та додатковими угодами, укладені з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; видаткових накладних та/ або актів прийому передачі та інших первинних документів, що стосуються фінансово-господарських відносин з ТОВ «ЛОКОТЕХСЕРВІС» з АТ «Українська залізниця»; технічних документів на даний вид послуг (паспорти, складені креслення, копії сертифікатів відповідності, сертифікатів якості, декларацій постачальника про відповідність, інструкції з експлуатації та інших документів); податкових накладних, виписок банку, касових ордерів видаткових, прибуткових, відвантажувальних відомостей, оборотно-сальдових відомостей, кореспонденції рахунків і субрахунків, на яких відображено оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, карток рахунків; товарно-транспортних документів, складських документів щодо оприбуткування і списання товарно-матеріальних цінностей, книг обліку розрахункових операцій та інших документів, а також інших документів, які стосуються виконання договору №ЕРТ -20032/Ю від 20.10.2020 та №ЕРТ -21015/Ю від 07.07.2021, в тому числі банківських карток, чорнових записів, технічних носіїв електронної інформації, комп`ютерів, ноутбуків за допомогою яких виготовлялись підроблені документи.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення22.02.2022
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу103524057
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/4873/22

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні