Постанова
від 08.07.2010 по справі 2а-15797/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Україна  

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 08 липня 2010 р.                                                                       справа № 2а-15797/10/0570

Приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови:  < година > 

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого                                                  судді  Козаченка А.В.

при секретарі                                                  Шалагіновій М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Донецьку адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Тельманівському районі Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Тельманівська райагротехніка» про стягнення заборгованості,  

В С Т А Н О В И В:

                                                                                                                                                

                Управління Пенсійного фонду України в Тельманівському районі Донецької області звернулося до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Тельманівська райагротехніка» про стягнення заборгованості.

В обґрунтування позову позивач зазначив, що відповідно до п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного Фонду України № 21-1, що відшкодуванню підлягають витрат Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до ч.2 Прикінцевих положень  Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в таких розмірах: для платників, зазначених у п.п.2.1.1 п.2.1 Інструкції № 21-1 – 100 % фактичних втрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абз.1 ч.2 зазначених Прикінцевих положень застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими та важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених КМ України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

УПФУ в Тельманівському районі Донецької області було виставлено відповідачу за період з листопада 2009 року по квітень 2010 року на загальну суму 8695,60 грн. на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №2 по працівниках підприємства.

Підприємство-боржник повинно було відшкодовувати УПФ до 25-го числа щомісяця зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, по працівниках підприємства, яким призначено пенсію.

До теперішнього часу сума заборгованості не сплачена.  

На підставі викладеного просив стягнути з відповідача заборгованість в сумі 8695,60 гривень.  

          Представник позивача у судове засідання не з’явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, надав суду клопотання про розгляд справи без його участі, а також зазначив, що на позовних вимогах наполягає.   

Представник відповідача у судове засідання не з’явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, своїх заперечень та заяв про відкладення розгляду справи до суду не надав.   

За таких підстав і відповідно до ст. 128 КАС України суд визнав можливим розглянути справу за відсутності представника позивача і представника відповідача та на підставі доказів наявних у матеріалах справи.      

          Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Так, судом встановлено, що відповідач є юридичною особою та знаходиться на обліку в УПФУ в Тельманівському районі Донецької області як платник витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Наданими позивачем документами (розрахунками фактичних витрат на виплату і доставку пенсій) стверджено факт витрат на виплату та доставку пенсій за період з листопада 2009 року по квітень 2010 року за Списком №2 в сумі 8695,60 грн.

Відповідно до вимог п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» №1058 від 09.07.2003р. та Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003р., передбачено порядок відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених КМ України (36-2003-п) та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через пенсійні та корпоративні фонди.

У відповідності до п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного Фонду України № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції за № 64/8663 від 16.01.2004р., закріплено, що відшкодуванню підлягають витрат Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до ч.2 Прикінцевих положень  Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в таких розмірах: для платників, зазначених у п.п.2.1.1 п.2.1 Інструкції № 21-1 – 100% фактичних втрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абз.1 ч.2 зазначених Прикінцевих положень застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими та важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених КМ України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Згідно п.п.6.8. п.6 вищевказаної Інструкції, підприємства зобов’язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду України в якому зареєстровані, зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Отже, Товариству з обмеженою відповідальністю «Тельманівська райагротехніка» виставлені розрахунки витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п.п.«б-з» ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», за період з листопада 2009 року по квітень 2010 року за Списком №2 в сумі 8695,60 грн., що підлягають відшкодуванню управлінню.   

          Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позовні вимоги позивача підлягають задоволенню в повному обсязі, так як він дійсно має право на відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій особам, у відповідача є заборгованість з таких витрат, що було достовірно встановлено в судовому засіданні.

          Відповідно до ст. 94 КАС України, якщо судове рішення ухвалено на користь сторони – суб’єкта владних повноважень, судовий збір з відповідача, який не є суб’єктом владних повноважень, не стягується.

          На підставі п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» N 1058-IV від 9 липня 2003 року, Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного Фонду України, зареєстрованої в Міністерстві юстиції за № 64/8663 від 16.01.2004р., керуючись ст.ст.11, 86, 94, 98, 112, 158, 159, 160, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України,

П О С Т А Н О В И В:

              Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Тельманівському районі Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Тельманівська райагротехніка» про стягнення заборгованості, задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Тельманівська райагротехніка» (87123, с. Гранітне Тельманівського району Донецької області, вул.Ворошилова, 5, ЄДРПОУ 03742995) на користь Управління Пенсійного фонду України в Тельманівському районі Донецької області (87100, смт. Тельманове Тельманівського району Донецької області, вул. Леніна, 154, ЄДРПОУ 21955677) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 за період з листопада 2009 року по квітень 2010 року в сумі 8695,60 грн.   

                  Постанова в повному обсязі складена 13.07.2010р.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі  - з дня складення в повному обсязі - до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

          Якщо   постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

          Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

          Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання зяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                      Козаченко А.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10355320
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15797/10/0570

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Ухвала від 23.06.2010

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні