Постанова
від 08.07.2010 по справі 2а-1735/10/2470
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



П О С Т А Н О В А

Іменем України

08 липня 2010 р. м. Чернівці Справа № 2а-1735/10/2470

14 год. 40 хв.

Чернівецький окружний а дміністративний суд в складі головуючого судді Огородник а А.П. при секретарі судового з асідання Закієвій А.В. роз глянув у відкритому судовому засіданні адміністративну с праву

за позовом Кельменец ького районного центру зайня тості < В особі(назва) >

до Товариства з обмеже ною відповідальністю "Іванів ецький колос"

про стягнення коштів в р озмірі 1255,89 грн.

за участю:

представникапозивача Дерев"янка Ю.В

відповідач: не з"явився

На підставі ч.3 ст.160 КАС Укр аїни в судовому засіданні 08.07.20 10р. проголошено вступну та рез олютивну частини постанови. Про час складення постанови у повному обсязі повідомлено після проголошення вступної та резолютивної частини пос танови в судовому засіданні з урахуванням вимог ч. 4 ст. 167 КА С України.

обставини справи: < Текс т >

Кельменецький районни й центр зайнятості звернувся до суду з адміністративним п озовом про стягнення коштів по прострочених страхових вн есках в розмірі 1255,89 грн. з Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Іванівецький колос" (с .Іванівці, Кельменецький рай он, Чернівецька область,60144, код ЄДРПОУ 32171870).

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач у строк, ви значений ч. 6 статті 20 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання" N 1058-IV від 9 липня 2003 року (дал і - Закон №1058), самостійно не спл атив у повному обсязі суму ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування, розмір яких в ідповідачем визначено самос тійно.

Представник позивача у суд овому засіданні позов підтр имав у повному обсязі.

Відповідач не з"явився, про причини не повідомив, запере чень не надав.

Судом направлялась ухвала про відкриття провадження у справі та повістка про викли к відповідача в судове засід ання за адресою, внесеною до в ідповідного державного реєс тру, що підтверджується підп исом відповідної службової о соби.

Відповідно до ч.8 ст.35 КАС Укр аїни суд вважає, що відповіда ч про час і місце судового зас ідання був повідомлений нале жним чином. У зв' язку з нез' явленням відповідача та нена данням витребуваних доказів справа вирішується на підст аві наявних у ній доказів, а не прибуття в судове засідання відповідача не є перешкодою для розгляду справи.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, суд,-

встановив:

Товариство з обмежено ю відповідальністю "Іванівец ький колос" (зареєстровано як суб"єкт господарювання Кель менецькою райдержадміністр ацією Чернівецької області 1 2.03.91р. свідоцтво № А00 357052 за юридич ною адресою: с. Іванівці, Кельм енецький район, Чернівецька область, 60144, код 32171870).

Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Іванівецьки й колос" є платником збору на о бов' язкове державне пенсій не страхування відповідно до ст. 1 Закону України “Про збір на обов' язкове державне пе нсійне страхування” N 400/97-ВР ві д 26 червня 1997 року (Далі -Закон №4 00) та ст. 14 Закону №1058. < Взятий на о блік як платник С.В. >

Відповідно до статті 1 Зако ну №1058 страхові внески - це ко шти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов' язкове державне пенсійне с трахування, сплачені згідно із законодавством, що діяло раніше; кошти, сплачені на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування відп овідно до цього Закону.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 19 Зако ну №1058 страхові внески до солі дарної системи нараховуютьс я: для роботодавця - на суми фа ктичних витрат на оплату пра ці (грошового забезпечення) п рацівників, що включають вит рати на виплату основної і до даткової заробітної плати та інших заохочувальних та ком пенсаційних виплат, у тому чи слі в натуральній формі, які в изначаються згідно з нормати вно-правовими актами, прийня тими відповідно до Закону Ук раїни “Про оплату праці”, вип лату винагород фізичним особ ам за виконання робіт (послуг ) за угодами цивільно-правово го характеру, що підлягають о бкладенню податком на доходи фізичних осіб, а також на суми оплати перших п'яти днів тимч асової непрацездатності, яка здійснюється за рахунок кош тів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатно сті.

Згідно ч. 6 ст. 20 Закону №1058 стр ахувальники зобов' язані сп лачувати страхові внески, на раховані за відповідний базо вий звітний період не пізніш е ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього пері оду. Базовим звітним періодо м є календарний місяць.

Порядок сплати внесків на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування пере дбачений також Інструкцією п ро порядок обчислення і спла ти страхувальниками та застр ахованими особами внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, за твердженою Постановою правл іння Пенсійного фонду Україн и від 19 грудня 2003 року № 21-1 (далі - І нструкція №21)

Відповідач у строк, визначе ний ч. 6 ст. 20 Закону №1058, самостій но не сплатив суму страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування, розмір яких відповід ачем визначено самостійно ві дповідно до поданих ним розр ахунків за 9 місяців 2010р. та за 201 0 рік.

Згідно із частинами 2, 3 ст. 106 З акону №1058 суми страхових внес ків, своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувал ьниками у строки, визначені с т. 20 цього Закону, в тому числі о бчислені територіальними ор ганами Пенсійного фонду у ви падках, передбачених ч. 3 ст. 20 ц ього Закону, вважаються прос троченою заборгованістю із с плати страхових внесків (дал і - недоїмка) і стягуються з на рахуванням пені та застосува нням фінансових санкцій. Тер иторіальні органи Пенсійног о фонду за формою і у строки, в изначені правлінням Пенсійн ого фонду, надсилають страху вальникам, які мають недоїмк у, вимогу про її сплату.

Станом на день розгляду спо ру за відповідачем обліковує ться заборгованість по страх ових внесках до Пенсійного ф онду України, за відповідні п еріоди, на суму 1255,89 грн.< Текст >

Даний факт не спростований відповідачем.

Як зазначено в ч. 3 ст. 106 зазна ченого Закону протягом десят и робочих днів із дня одержан ня вимоги про сплату недоїмк и страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмки та су ми фінансових санкцій. Страх увальник у разі незгоди з роз рахунком суми недоїмки, зазн аченої у вимозі про сплату не доїмки, узгоджує її з органам и Пенсійного фонду в порядку , встановленому правлінням П енсійного фонду, а в разі неуз годження вимоги із органами Пенсійного фонду, має право н а оскарження вимоги в судово му порядку.

Відповідно до абз. 8 ч. 3 ст. 106 За кону №1058 у разі, якщо страхувал ьник, який одержав вимогу тер иторіального органу Пенсійн ого фонду, про сплату недоїмк и і протягом десяти робочих д нів після її отримання не спл атив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосован ою до нього фінансовою санкц ією, включеною до вимоги, або н е узгодив вимогу з відповідн им органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судо вому порядку, а також у разі, я кщо страхувальник узгодив ви могу, але не сплатив узгоджен у суму недоїмки протягом дес яти робочих днів після отрим ання узгодженої вимоги, відп овідний орган Пенсійного фон ду звертається в установлено му законом порядку і подає ви могу про сплату недоїмки до в ідповідного підрозділу держ авної виконавчої служби. У за значених випадках орган Пенс ійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Згідно із ст. 67 Конституції У країни кожен зобов'язаний сп лачувати податки і збори в п орядку і розмірах, встановле них законом.

Враховуючи те, що Товариств о з обмеженою відповідальніс тю "Іванівецький колос" не оск аржувало вимоги про сплату б оргу,< про застосування фінан сових санкцій > і не сплатило внесків в повному розмірі, су д вважає позов обґрунтованим , позовні вимоги доведеними т а такими, що підлягають задов оленню а узгоджена сума забо ргованості підлягає стягнен ню.

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повнова жень, пов' язаних із залучен ням свідків та проведенням с удових експертиз, судові вит рати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають .

Керуючись ст.ст. 20, 106 Закону Ук раїни "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхув ання", ст. 1 Закону України "Про з бір на обов'язкове державне п енсійне страхування", ст.67, 124 Ко нституції України, ст.ст. 69-72, 94, 86, 158-163, 254 КАС України, суд,-

постановив:

1. Позовні вимоги задово льнити в повному обсязі.

2. Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю "Ів анівецький колос" (с.Іванівці , Кельменецький район, Чернів ецька область, 60144, код 32171870, < Відп овідач(рахунок) > < Відповідач (Назва банку) >) на користь Кель менецького районного центру зайнятості (вул. Довженка, 7, м.К ельменці, Чернівецька област ь,60100, код 23246229, рахунок 37177975900101 в УДК в Чернівецькій області) забор гованість по прострочених ст рахових внесках у розмірі 1255,89 грн.

Постанова відповідно до ст. 254 КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троків подання заяви про апе ляційне оскарження та апеляц ійної скарги, якщо вони не бул и подані у встановлені строк и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Відповідно до частини перш ої статті 185, частини першої-тр етьої, п' ятої статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, сторони які бе руть участь у справі, мають пр аво оскаржити в апеляційному порядку дану постанову повн істю або частково шляхом под ання заяви про апеляційне ос карження та апеляційної скар ги до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Чернівецький окружний ад міністративний суд.

Заява про апеляційне оскар ження даної постанови подаєт ься протягом десяти днів з дн я її проголошення, а в разі скл адання постанови у повному о бсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного с удочинства України, з дня її с кладання. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційн е оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я її подання.

Постанова складена у пов ному обсязі 09 липня 2010 р.

Суддя < підпис > А.П.Огородник

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10356427
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1735/10/2470

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Огородник Анатолій Петрович

Ухвала від 16.06.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Огородник Анатолій Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні