Постанова
від 24.06.2010 по справі 2а-1752/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

24.06.10 Справа №2а-1752/10/2770

Окружний адміністративн ий суд міста Севастополя у ск ладі:

головуючий - суддя Плієва Н .Г.,

при секретарі - Зарапіні О.В .,

за участю:

представника позивача - М ішуткіна М.В., довіреність № 7731/10 від 14.10.09

представник відповідача - н е з`явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Севас тополі адміністративну спра ву за позовом Державної пода ткової інспекції у Балаклавс ькому районі м. Севастополя

до Громадської організаці ї "Рада ФСТ (фізкультурно-спор тивного товариства) "Колос"

про припинення юридичної о соби

Суть спору:

Державна податкова інспек ція у Балаклавському районі м. Севастополя звернулась д о суду з адміністративним по зовом до Громадської органі зації "Рада ФСТ (фізкультурно -спортивного товариства) "Кол ос" про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обгрунтова ні тим, що відповідач з 2 кварт алу 2007 року не надає до Державн ої податкової інспекції у Ба лаклавському районі м. Севас тополя податкову звітність.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя від 10 червня 2010 р. відкрит о провадження в адміністрати вній справі № 2а-1752/10/2770.

Ухвалою суду від 10.06.10 було зак інчено підготовче проваджен ня та справа призначена до су дового розгляду на 24.06.10.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про причини неявки суд не пов ідомив, про час та місце судов ого розгляду був повідом лен у встановленому законо м порядку за адресою, вказаною у свідоцтві про державну реєстрацію юридичної особи, яка співп адає з адресою, зазначеною позові: 99042, м. Севастоп оль, вул. Новікова, 1. Однак, до с уду повернулась судова повіс тка з додатками з відміткою п оштового відділення "за заз наченою адресою не знаходить ся".

Оскільки до повноважень ад міністративних судів не відн есено встановлення фактично го місцезнаходження юриди чних осіб або місця пр оживання фізичних осіб - уч асників судового процесу на час вчинення тих чи інших про цесуальних дій, суд вважає, що примірники повідомлень про вручення рекомендованої кор еспонденції, які повернені о рганами поштового зв'язку з позначками „адресат вибув”, „адресат не знаходиться” і т аке інше, можуть вважатися на лежними доказами виконання а дміністративним судом обов' язку щодо повідомлення учасн иків судового процесу про вч инення цим судом певних проц есуальних дій.

Суд вважає за можливе роз глянути справу у відсутност і представника відповідач а на підставі наявних в ній до казів.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, розглянув ши матеріали справи, досліди вши надані докази, суд -

ВСТАНОВИВ:

Громадська організація "Р ада ФСТ (фізкультурно-спорти вного товариства) "Колос" 24.06.05 зареєстрована Балаклавськ ою районною державною а дміністрацією м. Севастополя як юридична ос оба (а.с. 5).

Відповідач знаходиться на обліку в Державній податко вій інспекції у Балаклав ському районі м. Севастопо ля (далі- ДПІ у Балаклавськом у районі м. Се вастополя) як платник податк ів з 14.07.05 за № 114/05 (а.с. 11).

Згідно з свідоцтвом про дер жавну реєстрацію, відповідач знаходиться за адресою: ву л. Новікова, 1, м. Севастополь, 990 42.

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України від 16.01.03 № 436-IV усі суб'єкти господарю вання, відокремлені підрозді ли юридичних осіб, виділені н а окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативни й) облік результатів своєї ро боти, складати та подавати ві дповідно до вимог закону ста тистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а так ож вести (крім громадян Украї ни, іноземців та осіб без гром адянства, які провадять госп одарську діяльність і зареєс тровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерськ ий облік та подавати фінансо ву звітність згідно із закон одавством.

На підставі п.п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Зако ну України від 21.12.2000 № 2181-III "Про пор ядок погашення зобов'язань п латників податків перед бюдж етами та державними цільовим и фондами" податкові деклара ції надаються за базовий (зві тний) період, який дорівнює ка лендарному кварталу або кале ндарному півріччю (у тому чис лі при сплаті квартальних аб о піврічних авансових внескі в), - протягом 40 календарних дні в, наступних за останнім кале ндарним днем звітного (подат кового) кварталу (півріччя).

Згідно з п. 2 ч. 1 статті 9 Закон у України від 25.06.1991 № 1251-XII "Про сис тему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язков их платежів) зобов'язані пода вати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України від 15.05.03 № 755-IV "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" неподання юридичною осо бою протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону є підстава ми для постановлення судовог о рішення про припинення юри дичної особи.

У порушення законодавства про оподаткування, Громад ська організація "Рада ФСТ (фі зкультурно-спортивного това риства) "Колос" з 2 кварталу 2007 ро ку не надає до ДПІ у Балаклавському районі м . Севастополя податкову з вітність.

Відповідно до п. 17 ч. 1 ст. 11 Зако ну України від 04.12.1990 № 509-XII "Про дер жавну податкову службу в Укр аїни" органи державної подат кової служби у випадках, в меж ах компетенції та у порядку, в становлених законами Україн и, мають право звертатися у пе редбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасува ння державної реєстрації суб 'єкта підприємницької діяльн ості.

Враховуючи наведене, суд ді йшов висновку, що позовні вим оги ДПІ у Балаклавському рай оні міста Севастополя п ідлягають задоволенню, юридична особа- Громадська організація "Рада ФСТ (фізкул ьтурно-спортивного товарист ва) "Колос" підлягає припиненн ю.

Оскільки Громадська орган ізація "Рада ФСТ (фізкультурн о-спортивного товариства) "Ко лос" також була зареєстрован а 24.06.05 Балаклавським районним управлінням юстиції м. Севастополя, суд вважає за необхідне надіслати копі ю постанови до Балаклавськог о районного управління юстиц ії м. Севастополя після набра ння постановою законної сили .

Згідно з ч. 4 ст. 94 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, у справах, в яких позив ачем є суб'єкт владних повнов ажень, а відповідачем - фізичн а чи юридична особа, судові ви трати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Відповідно до ч. 4 ст. 167 Кодекс у адміністративного судочин ства України у судовому засі данні проголошені тільки вст упна та резолютивна частини постанови.

Постанова складена та підп исана в порядку частини трет ьої статті 160 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни 29.06.10 о 17-00 годин.

На підставі наведеного, кер уючись ст. ст. 94, 122, 158-163, 167 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Адміністративний позов з адовольнити.

2.Припинити юридичну особу- Громадську організацію "Рад а ФСТ (фізкультурно-спортивн ого товариства) "Колос" (вул. Но вікова, 1, м. Севастополь, 99042, ЄДРПОУ 33624417).

3.Проведення ліквідаційних заходів для державної реєст рації припинення юридичної о соби покласти на Громадську організацію "Рада ФСТ (фізкул ьтурно-спортивного товарист ва) "Колос".

4.Надіслати копію постанови державному реєстратору Бала клавської районної державно ї адміністрації м. Севастопо ля, після набрання постаново ю законної сили, для внесення до Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців запису пр о державну реєстрацію припин ення юридичної особи та Бала клавському районному управл інню юстиції м. Севастополя.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Севастопольського апеляці йного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в 10-денний стр ок з дня складення постанови в повному обсязі заяви про ап еляційне оскарження і поданн ям після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подаче ю її копії до апеляційної інс танції або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністра тивного судочинства України .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана в строк, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку.

Суддя Н.Г. Пліє ва

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення24.06.2010
Оприлюднено04.08.2010
Номер документу10356484
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1752/10/2770

Постанова від 24.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Плієва Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні