Ухвала
від 24.02.2022 по справі 227/2973/17
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

25.02.2022 227/2973/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2022 року м.Добропілля

Суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Здоровиця О.В., розглянувши заяву Миколаївської філії Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи ОСОБА_2 , Добропільський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків),

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з вказаною заявою, в якій просить, керуючись вимогами ст.442 ЦПК України замінити стягувача у виконавчому провадженні № 58321852 на його правонаступника Миколаївську філію Парасковіївської спеціальної шкоди № 40 Донецької облради (, яке було відкрито на підставі виконавчого листа 227/2973/17, виданого Добропільським міськрайонним судом 10.01.2019 року про стягнення з ОСОБА_2 аліментів в розмірі Ѕ частини усіх видів заробітку на утримання малолітнього сина ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вирішуючи питання чи підлягає дана заява призначенню до розгляду, суд вважає, що вказану заяву слід повернути заявнику без розгляду виходячи з такого.

Відповідно до ст.442 ЦПК України, суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до ст.182 ЦПК України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Вимог до заяви про заміну сторони виконавчого провадження розділом VI ЦПК України не передбачено.

В той же час, стаття 183 ЦПК України передбачає загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення. Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити (ч.1 ст.183 ЦПК України):

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України);

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Як вбачається з наведеного до суду з вказаними заявами можуть звертатися юридичні або фізичні особи.

З доданої до заяви виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що від імені Парасковіївської спеціальної шкоди № 40 Донецької обласної ради (ЄДРПОУ 25107733) без довіреності мають право вчиняти юридичні дії, у тому числі підписувати договори має право керівник Василенко О.І.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 990/5-21 від 28.09.2021 року підтверджується припинення юридичної особи публічного права Миколаївської спеціальної загальноосвітньої шкоди-інтернату № 7 Донецької області шляхом її приєднання до Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради та утворення філії Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради Миколаївської філії Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради.

Відповідно до ст.95 ЦК України, філії не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.

Зі змісту заяви вбачається, що до суду з даною заявою звернулась філія Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради, яка не юридичною особою. Крім того вказана заява підписана завідувачем МФПСШ № 40 облради Суріною О.

Тобто з наведеного вбачається, що заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності та заяву підписано особою, яка не має права її підписувати.

Відповідно доч.4ст.185ЦПК України,заява повертаєтьсяу випадках,коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Частиною 4 ст.183 ЦПК України передбачено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи наведене, заяву Миколаївської філії Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 слід повернути останньому без розгляду, як таку що подана без додержання вимог ч.1 ст.183 ЦПК України, що не позбавляє заявника в подальшому звернутися до суду з аналогічною заявою з урахуванням виправлення зазначених недоліків.

Керуючись ст. 442,182-183, 353 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Заяву Миколаївської філії Парасковіївської спеціальної школи № 40 Донецької обласної ради в інтересах неповнолітнього ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи ОСОБА_2 , Добропільський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) - повернути заявнику без розгляду.

Роз`яснити заявнику,що поверненняпозовної заявине перешкоджаєповторному зверненнюіз заявоюдо суду,якщо перестанутьіснувати обставини,що сталипідставою для повернення заяви.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Донецького апеляційного суду або через Добропільський міськрайонний суд Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В.Здоровиця

25.02.22

Дата ухвалення рішення24.02.2022
Оприлюднено01.03.2022
Номер документу103568694
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи ОСОБА_2 , Добропільський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків

Судовий реєстр по справі —227/2973/17

Ухвала від 24.02.2022

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Рішення від 26.03.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Рішення від 16.03.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

Ухвала від 05.10.2017

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні