Ухвала
від 27.02.2022 по справі 914/490/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

28.02.2022 р. Справа № 914/490/22

Господарський суд Львівської області у складі судді Трускавецького В. П., розглянувши матеріали справи

за позовом: Комунального підприємства «Центр електронних платежів» Криворізької міської ради, м. Кривий Ріг,до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондор Логістик», м. Львів,про:стягнення 1'200,00 грн матеріальної шкоди та 44'496,00 грн неустойки, визнав подані матеріали недостатніми для відкриття провадження у справі, враховуючи наступне.

Господарський процесуальний кодекс України у статтях 162, 164, 172 встановлює низку вимог до позовної заяви та до документів, які додаються до неї. Однак позивач не дотримався деяких з них, що є підставою для залишення позовної заяви без руху.

Статтею 164 Господарського процесуального кодексу України передбачено документи, що додаються до позовної заяви. Так, підпунктом 1 частини 1 вказаної статті передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують: відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів

Згідно з частиною 1 статті 172 Господарського процесуального кодексу України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Однак, заявником не долучено до поданих позовних матеріалів доказів надіслання відповідачу позовної заяви з додатками. Відтак, суд роз`яснює позивачу необхідність виконання вказаних вище норм процесуального закону та надання суду відповідних доказів (опису вкладення, фіскального чеку, тощо) надіслання іншій стороні позовної заяви з усіма додатками доданими до неї.

Крім того, згідно з даними, що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань найменуванням юридичної особи з ідентифікаційним кодом 39046990, що визначена відповідачем у справі, є «Товариство з обмеженою відповідальність «Кондор Логістик». Натомість, у тексті позовної заяви позивач вживає найменування ТзОВ «Конкорд Логістик». Суд звертає увагу заявника на вказаний недолік.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити) (ч. 2 ст. 174 ГПК України).

Отже, суд встановивши, що поданий позов не відповідає вимогам процесуального закону, дійшов висновку про залишення такого без руху з наданням заявнику строку встановлено законом для усунення вказаних недоліків.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 162, 164, 172, ч. 1 та 2 ст. 174, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позовну заяву Комунального підприємства «Центр електронних платежів» Криворізької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондор Логістик» про стягнення 1'200,00 грн матеріальної шкоди та 44'496,00 грн неустойки залишити без руху.

2.Надати позивачу строк у 10 (десять) календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, зазначених у цій ухвалі.

У разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Трускавецький В.П.

Дата ухвалення рішення27.02.2022
Оприлюднено01.03.2022
Номер документу103570804
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/490/22

Ухвала від 03.07.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Рішення від 02.07.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 02.05.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

Ухвала від 27.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Трускавецький В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні