Постанова
від 15.08.2006 по справі а25/178-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А25/178-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

15.08.06р.

Справа № А25/178-06

За позовом  Софіївського районного центру зайнятості, смт. Софіївка 

до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Флагман", с. Кам'янка Софіївського району Дніпропетровської області 

про стягнення 6304,30 грн.

Суддя  Чередко А.Є.

Представники сторін:

  Від позивача: Зілінко В.С. дор. № 565 від 11.07.06р.

Від відповідача: не з'явився 

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся з позовом до відповідача та просить господарський суд стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість по страховим внескам до Фонду загальнообов'язкового державного страхування України на випадок безробіття в сумі 5780,20грн. та пеню у сумі 524,10грн., а всього 6304,30грн.

Позовні вимоги обгрунтовані посиланням на порушення відповідачем ст. 35  Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття ”.

Відповідач не забезпечив явку представника до судового засідання та не надав витребувані судом матеріали. Суд вважає за можливе розглянути справу в його відсутності, оскільки відповідач був належним чином попереджений про час та місце судового засідання у справі, що підтверджується наявними у справі відповідними доказами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд, -

                                                                                 ВСТАНОВИВ:          

ТОВ „Флагман” є платником страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного страхування України на випадок безробіття та знаходиться на обліку у Софіївському районному центрі зайнятості.

Станом на день розгляду справи відповідач має заборгованість по сплаті внесків до Фонду загальнообов'язкового державного страхування України на випадок безробіття в сумі 5780,20грн., що підтверджується актом позивача № 3/06  від 18.04.2006р. перевірки правильності нарахування, своєчасності і повноти перерахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття  до Фонду загальнообов'язкового державного страхування України на випадок безробіття за період з 01.01.2004р. по 01.01.2005р., актом звірки взаємних розрахунків підписаним сторонами та розрахунковою відомістю відповідача про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за перше півріччя 2005р.  

Також, за наслідками проведеної перевірки позивачем до відповідача застосовані фінансові санкції у вигляді пені у сумі 524,10грн. за несвоєчасну сплату страхових внесків.

Доказів сплати заборгованості та пені відповідачем не надано.

Відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття ”, Фонд    загальнообов'язкового    державного    соціального

страхування   України   на   випадок   безробіття  (далі  -  Фонд) створюється для управління  страхуванням  на  випадок  безробіття, провадження  збору  та  акумуляції страхових внесків,  контролю за використанням коштів,  виплати забезпечення та надання  соціальних послуг,  здійснення інших функцій згідно із цим Законом і статутом Фонду.

          Згідно з ч. 1, 2 ст. 12 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття ”, виконавча  дирекція  Фонду  є виконавчим органом правління Фонду,  який  забезпечує  виконання  рішень   правління.   Функції виконавчої  дирекції Фонду покладаються на органи державної служби зайнятості. Виконавча дирекція   Фонду   організовує   виконання   рішень правління Фонду та забезпечує дотримання законодавства України про страхування  на  випадок  безробіття,  діє  від  імені  Фонду   та підзвітна йому в межах та порядку, передбачених статутом Фонду.

Функції   робочих   органів   виконавчої   дирекції  Фонду покладаються  на  центр  зайнятості  Автономної  Республіки  Крим, обласні,    Київський    і   Севастопольський   міські,   районні, міськрайонні, міські та районні у містах центри зайнятості.

За ч. 2. ст. 35 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, роботодавець, зокрема  зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Згідно з ч. 3 ст. 17 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, роботодавці  та  застраховані  особи  сплачують   страхові внески  один  раз  на  місяць  в  день  одержання  роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці.

Відповідачем зазначені вимоги законодавства не виконувались, що призвело до утворення заборгованості у сумі 6531,00грн.

           За ч. 1 ст. 38 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, роботодавець   несе   відповідальність  за  несвоєчасність реєстрації як платник страхових внесків,  несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків,  у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців.

У разі     несвоєчасної     сплати     страхових   внесків страхувальниками,  у  тому  числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків,  або неповної їх сплати страхувальники сплачують   суму   донарахованих  контролюючим  органом  страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

          Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків  облікової  ставки Національного   банку   України,   що   діяла  на  момент  сплати, нарахованої на повну суму недоїмки  (без  урахування  штрафів)  за весь її строк.

За п. 2 ст. 38 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, строк давності  у  разі стягнення страхових внесків,  пені та фінансових санкцій, передбачених цією статтею, не застосовується.

          Враховуючи вищевикладене позовні вимоги позивача підлягають задоволенню.

Керуючись Законом України України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, ст.ст. 17-19, 87, 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд,  –                                                                                        

                                                                      

                                                                                ВИРІШИВ:

Позовні вимоги позивача задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Флагман” (с. Кам'янка Софіївського району Дніпропетровської області, вул.. Центральна, 36,  п/р 2600831624001, код ЄДРПОУ 00847914) 6304,30грн. на користь Софіївського районного центру зайнятості (смт. Софіївка Дніпропетровської області, вул.. Шкільна, 7, р/р 37177304900326, код платежу 50040400 УДКУ в Дніпропетровській області, МФО 805012, ЄДРПОУ 24231017).

Постанова може бути оскаржена у порядку та строки, передбачені ст. 186 КАСУ.

Постанова набирає законної сили у відповідності до ст. 254 КАСУ.

Суддя

А.Є. Чередко

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення15.08.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу103596
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а25/178-06

Постанова від 15.08.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

Ухвала від 13.07.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

Ухвала від 21.06.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Чередко А.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні