Постанова
від 08.07.2010 по справі 2а-2649/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 липня 2010 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-2649/10/1670

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Амел ьохіна В.В.,

при секретарі - Чудак В.М.,

за участю:

представника позивача -Д яченка С.С.

представника відповідача - не з"явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни Київського району в м. П олтаві до Товариства з обмеж еною відповідальністю "Полта вська пересувна механізован а колона 1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій призначени х за списком №2, -

В С Т А Н О В И В:

09 червня 2010 року Управ ління Пенсійного фонду Украї ни Київського району в м. Полт аві звернулося до Полтавськ ого окружного адміністратив ного суду з адміністративним позовом до Товариства з обме женою відповідальністю "Полт авська пересувна механізова на колона 1" про відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій призначени х за списком №2 в сумі 3 959 грн. 88 к оп.

В обґрунтування позовних в имог позивач посилається на те, що в порушення пункту "б" та “з”статті 13 Закону України “П ро пенсійне забезпечення”, ч астини 2 прикінцевих положен ь Закону України “Про загаль нообов'язкове державне пенсі йне страхування” відповідач не сплатив відшкодування пі льгових пенсій за травень 2010 р оку в розмірі 3 959 грн. 88 коп., яка п ідлягає стягненню на користь Управління Пенсійного фонду України Київського району в м. Полтаві.

Представник позивача в суд ове засідання з"явився підт римавши позовні вимоги в пов ному об»ємі.

Представник відповідача в судове засідання не з"явився будучи належним чином повід омленим про день, час та місце розгляду справи.

Відповідно до ст. 128 КАС Украї ни, суд на місці ухвалив продо вжити розгляд справи у відсу тність представника відпові дача за наявними в матеріала х справи доказами.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Полтавська пересувн а механізована колона 1»пере буває на обліку як платник ст рахових внесків в Управлінні Пенсійного фонду України К иївського району в м. Полтаві .

Як вбачається з матеріалів справи гр. ОСОБА_2, гр.ОС ОБА_3 та гр.ОСОБА_4 працюв али на підприємстві з шкідли вими та важкими умовами прац і, у зв»язку з чим їм було приз начено пенсію на пільгових у мовах за списком №2, що підтве рджується Протоколами №10303 ві д 02.09.2005, №2559 від 09.01.2007 та № 80203 від 04.11.2005 п ро призначення пенсій та уто чнюючими довідками.

Відповідно до п. 2 Прикінцев их положень Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування" пе нсійне забезпечення застрах ованих осіб, які працювали аб о працюють на роботах із шкід ливими і важкими умовами пра ці за списком N 2 виробництв, ро біт, професій, посад і показни ків, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за резу льтатами атестації робочих м ісць, на посадах, що дають прав о на призначення пенсії за ві ком на пільгових умовах.

Витрати на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах особам , які м ають стаж, що дає право на приз начення цих пенсій на декіль кох підприємствах, покривают ься цими підприємствами проп орційно стажу роботи. При цьо му стаж роботи на останньому підприємстві враховується у повному розмірі, а з поперед ніх місць роботи осіб він дод ається до стажу, необхідного для призначення пенсій на пі льгових умовах.

Згідно пункту другого част ини першої статті 4 Закону Укр аїни "Про збір на обов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я" від 26.06.1997 року № 400 та п. 6.1 п.6 Інст рукції про порядок обчисленн я і сплати страхувальниками та застрахованими особами вн есків на загальнообов»язков е державне пенсійне страхува ння до Пенсійного фонду Укра їни від 19.12.2003 р. № 21-1 зареєстрован ого в Мінюсті України від 16.01.2004 р.№ 64/8663 (Інструкція 21-1) суб»єкти п ідприємницької діяльності н езалежно від форм власності, їх об»єднання, бюджетні, гром адські та інші установи і орг анізації, об»єднання громадя н та інші юридичні особи, а так ож їх філії, відділення та інш і відокремлені підрозділи, щ о не мають статусу юридичної особи повинні відшкодовуват и витрати Пенсійного фонду н а виплату та доставку пенсій , призначених на пільгових ум овах відповідно до частини д ругої «Прикінцевих положень »Закону України «Про загальн ообов»язкове державне пенсі йне страхування»№ 1058-ІV, а саме призначених відповідно до пу нктів «б-з»статті 13 Закону Укр аїни «Про пенсійне забезпече ння до досягнення працівника ми пенсійного віку, передбач еного статтею 12 Закону Україн и «Про пенсійне забезпечення »в розмірі 100% , від фактичних в итрат.

Пунктом 6 Інструкції передб ачено, що розмір сум до відшко дування на поточний рік визн ачається відділами доходів о рганів Пенсійного фонду Укра їни щорічно в повідомленнях про розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставк у пільгових пенсій, призначе них відповідно до частини 2 «П рикінцевих положень»Закону України «Про загальнообов» язкове державне пенсійне стр ахування», які надсилаються підприємствам до 20-го січня по точного року та протягом 10 дні в з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії.

Підприємства щомісяця до 25- го числа повинні вносити до П енсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму ф актичних витрат на виплату т а доставку пенсій, призначен их на пільгових умовах.

В порушення 6 Інструкції ві дповідач не сплатив позивачу суму фактичних витрат на вип лату та доставку пільго вих пенсій, призначених за сп иском №2, в розмірі 3 959 грн.88 коп з а травень 2010 року.

Факт нарахування суми за боргованості по відшкодуван ню витрат на виплату та доста вку пільгових пенсій за спис ком №2, що стягуються та підляг ають сплаті-підтверджено док ументально.

Як вбачається з матеріалі в справи, відповідачем сума заборгованості на момент ро згляду справи по сплаті суми заборгованості по відшкодув анню витрат на виплату та дос тавку пільгових пенсій за сп иском №2 перед Управлінням Пе нсійного фонду України Київ ського району в м. Полтаві в до бровільному порядку сплачен а не була, та складає в цілому 3 959 грн. 88 коп.

Відповідно до частини перш ої статті 11 КАС України розгля д і вирішення справ в адмініс тративних судах здійснюютьс я на засадах змагальності ст орін та свободи в наданні ним и суду своїх доказів і у дов еденні перед судом їх переко нливості.

Згідно із частиною першою с татті 71 КАС України кожна стор она повинна довести ті обста вини, на яких ґрунтуються її в имоги та заперечення.

Суд перевіривши матеріа ли справи, оцінивши надані до кази, дійшов висновку, що позо вні вимоги обґрунтовані, під тверджені матеріалами справ и та підлягають задоволенню. .

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний п озов Управління Пенсійного фонду України Київського ра йону в м. Полтаві до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю « Полтавська пересувна ме ханізована колона 1» про відш кодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій призначених за списком №2 - зад овольнити повністю .

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю « По лтавська пересувна механізо вана колона 1» ( 36000 м. Полтава вул . Ковпака, 51а р/р 26003100004452 в АППБ «Ава ль», МФО 331605, код ЄДРПОУ 03585662) на ко ристь Управління Пенсійного фонду України Київського ра йону в м. Полтаві ( 36000 м. Полтава вул.. Червоноармійська, 3 кім 705, код 22529729, р/р 25607301299 в філії Полтавс ького облуправління ВАТ «Дер жавний ощадний банк України» , МФО 331467) невідшкодовану суму в итрат на виплату і доставку п енсій призначених за списком №2 в сумі 3 959 грн. 88 коп. ( три тисяч і дев»ятсот п»ятдесят дев»ят ь грн. 88 коп.)

Постанова відповідн о до статті 254 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни набирає законної сили пі сля закінчення строку поданн я заяви про апеляційне оскар ження, встановленого цим Код ексом, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяв у про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не бул а подана у строк, встановлени й Кодексом адміністративног о судочинства України, поста нова набирає законної сили п ісля закінчення цього строку . У разі подання апеляційної с карги судове рішення, якщо йо го не скасовано, набирає зако нної сили після закінчення а пеляційного розгляду справи .

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повно му обсязі відповідно до стат ті 160 цього Кодексу - з дня ск ладення в повному обсязі. Як що постанову було проголоше но у відсутності особи, яка бе ре участь у справі, то строк подання заяви про апеляці йне оскарження обчислюєтьс я з дня отримання нею копії постанови. Апеляційна скарг а може бути подана у 20-денний с трок після подачі заяви про а пеляційне оскарження в поряд ку, визначеному статтею 186 Код ексу адміністративного суд очинства України.

Повний текст постанови виг отовлено 13.07.2010

Суддя В.В. Амельохін

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено01.02.2011
Номер документу10367484
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2649/10/1670

Ухвала від 10.06.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

В.В. Амельохін

Ухвала від 10.06.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

В.В. Амельохін

Постанова від 08.07.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Амельохін В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні