Постанова
від 07.07.2010 по справі 2а-5094/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІС ТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 липня 2010 р. Справа № 2а-5094/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Кунець О.М.

за участю:

секретаря судового з асідання-Мороз Т.М.,

представника позивач а - Чернадчука О.В.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в примі щенні суду в м. Суми адміністр ативну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м. Шостка до Комуналь ного підприємства "Шосткинс ький комбінат комунальних пі дприємств" про стягнення заб оргованості зі сплати страхо вих внесків в сумі 883 грн. 09 коп. , -

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного ф онду України в м. Шостка зверн улося до суду з позовом до Ком унального підприємства "Шос ткинський комбінат комуналь них підприємств" про стягнен ня заборгованості зі сплати страхових внесків за квітень 2010 року в сумі 883 грн. 09 коп. Свої в имоги мотивує тим, що відпові дно до п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону Україн и "Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня" від 09.07.2003 р. № 1058-IV відповідач є с трахувальником, зареєстрова ний як платник страхових вне сків в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Шостка та в ідповідно до п.п. 6 п. 2 ст. 17 цього Закону зобов' язаний нарахо вувати, обчислювати і сплачу вати в установлені строки та в повному обсязі страхові вн ески у розмірах, передбачени х Законом України "Про збір на обов' язкове державне пенсі йне страхування". Відповідно до поданого розрахунку за кв ітень 2010 року відповідачем са мостійно нараховані страхов і внески в сумі 883 грн. 09 коп., які не були сплачені в визначені строки.

В судовому засіданні, предс тавник позивача Чернадчук О.В. позовні вимоги підтрим ав у повному обсязі, зазначив ши, що заборгованість на моме нт розгляду справи відповіда чем не погашена.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про день, час і місце розгл яду справи повідомлений нале жним чином /а.с.15/. Про причини н еявки, суд не повідомив, запер ечень стосовно позовних вимо г не надсилав. Крім того, клопо тань про відкладення розгляд у справи до суду не надходило , тому суд визнає можливим спр аву розглядати без участі в с удовому засіданні представн ика відповідача.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача та вивч ивши матеріали справи, вважа є, що позов обґрунтований і пі длягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступног о:

В судовому засіданні встан овлено, що Комунальне підпри ємство "Шосткинський комбін ат комунальних підприємств" відповідно до ст. 14 Закону Укр аїни "Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання" зареєстроване як платн ик внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування та зобов' язане сам остійно сплачувати визначен е ним зобов' язання.

Відповідно до поданого від повідачем розрахунку за квіт ень 2010 року ним самостійно бул и нараховані страхові внески в сумі 883 грн. 09 коп. /а.с.5-7/, які не б ули сплачені в строки, визнач ені ст. 20 закону України "Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування", а сам е до 20 числа місяця наступного за звітним.

Згідно ст. 106 Закону України " Про загальнообов'язкове держ авне пенсійне страхування" с уми страхових внесків, своєч асно не сплачені страхувальн иком у строки, визначені ст. 20 в казаного Закону вважаються п ростроченою заборгованістю зі сплати страхових внесків (недоїмкою).

Сума боргу відповідача під тверджується розрахунком, зг ідно якого станом на 25.05.2010 року заборгованість зі сплати вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння за квітень 2010 року складає 883 грн. 09 коп. /а.с.4/.

На час розгляду даної адмін істративної справи докази пр о погашення відповідачем заб оргованості в сумі 883 грн. 09 коп . відсутні.

Таким чином, з Комунального підприємства "Шосткинський комбінат комунальних підпри ємств" на користь Управління Пенсійного фонду України в м . Шостка необхідно стягнути з аборгованість зі сплати стра хових внесків у сумі 883 грн. 09 ко п. за квітень 2010 року.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Управління Пенсійного фон ду України в м. Шостка до Кому нального підприємства "Шост кинський комбінат комунальн их підприємств" про стягнен ня заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 883 гр н. 09 коп. - задовольнити в повн ому обсязі.

Стягнути з Комунального пі дприємства "Шосткинський ко мбінат комунальних підприєм ств" (41100, Сумська область, м. Шост ка, вул. Шевченка, 45, код 03352923) на ко ристь Управління Пенсійного фонду України в м. Шостка (41100, Су мська область, м. Шостка, вул. Д епутатська, 1, код 22977058) заборгов аність зі сплати страхових в несків в сумі 883 грн. 09 коп. /вісім сот вісімдесят три грн. 09 коп./ з а квітень 2010 року.

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі заяви про апеляційне ос карження постанови суду в де сятиденний строк з дня склад ення постанови в повному обс язі та подання після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, або без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо апеля ційна скарга подається у стр ок, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарж ення. Якщо постанову було про голошено у відсутності особи , яка бере участь у справі, то с трок подання заяви про апеля ційне оскарження обчислюєть ся з дня отримання нею копії п останови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана у встановл ений строк, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги поста нова, якщо її не скасовано, наб ирає законної сили після зак інчення апеляційного розгля ду справи.

Повний текст постанови скл адено 12.07.2010 року.

Суддя (підпис) О.М. Кунець

< Список > < Дата >

З оригіналом згідно

Суддя О.М. Кунець

Дата ухвалення рішення07.07.2010
Оприлюднено04.08.2010
Номер документу10368105
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5094/10/1870

Постанова від 07.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Ухвала від 02.06.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

Постанова від 07.07.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.М. Кунець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні