Постанова
від 08.06.2010 по справі 2а-3124/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

Вн. № 27/94

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 08 червня 2010 року           14:01                     Справа № 2а-3124/10/2670

За позовом

 Державної податкової інспекціїу  у Дніпровському районі м. Києва

до

3-я особа

 Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОБРОКЕР КОНСАЛТИНГ"

 Дніпровська районна у м. Києві державна адміністрація

про

 скасування державної реєстрації юридичної особи,

Суддя  Головань О.В.

Секретар  Колесникова Г.В.

Представники:

Від позивача:       не з'яв. (клопотання про розгляд справи за відсутності представника),           

Від відповідача:   не з'яв.,

Від 3-ї особи:       не з'яв.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся з позовом про припинення (скасування) державної реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОБРОКЕР КОНСАЛТИНГ (ідентифікаційний код 35550384).

Ухвалою суду від 03 березня 2010 року відкрито провадження у справі та призначено її до розгляду у судовому засіданні на 09 квітня 2010 року.

В судових засіданнях 09 та 30 квітня оголошувалися перерви.

До судових засідань  представник відповідача не з'являвся; за адресою, що міститься у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців - 02152, м. Київ, вул. Серафимовича, 21, кв. 134 - відповідач не знаходиться, направлена за адресою поштова кореспонденція повернулася до суду з поміткою "за закінченням терміну зберігання".

Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.  

Направлена судом кореспонденція доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, і не змогла бути вручена відповідачу з незалежних від суду причин.

В судовому засіданні 08 червня 2010 року оголошено резолютивну частину постанови про задоволення позову.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстрований  Дніпровською районною у м. Києві державною адміністрацією як юридична особа 13 січня 2007 року < Текст > за адресою: 02152, м. Київ, вул. Серафимовича, 21, кв. 134.  Відповідача взято на облік у Дніпровській ДПІ м. Києва 14.01.07 р.

Відповідач з моменту реєстрації не подає до ДПІ у Дніпровському районі м. Києва податкові декларації, документи податкової звітності згідно вимог законодавства.

Виходячи з п. 2 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування"  платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно п. 15 ст. 58 Господарського кодексу  України скасування (припинення) державної реєстрації суб‘єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ст. 238 Господарського кодексу України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб‘єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративного-господарські санкції, тобто заходи майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб‘єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Статтею 239 Господарського кодексу України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб‘єктів  господарювання адміністративно-господарські санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб‘єкта господарювання.

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб’єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб’єкта та його ліквідації.

Відповідно до ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" однією з підстав для прийняття судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

За таких обставин судом встановлено, що відповідач протягом понад один рік не подає органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України компетенція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом.

Право органу державної податкової служби звертатися до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності передбачене п. 17 ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні".

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність задоволення позовних вимог в повному обсязі.

На підставі вищевикладеного,  ст. ст. 160-163, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст. 58, 238, 239, 247 Господарського кодексу України, ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", п. 17 ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні",  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позовні вимоги задовольнити.

2.          Припинити (скасувати) державну реєстрацію  Товариства з обмеженою відповідальністю "АВТОБРОКЕР КОНСАЛТИНГ" (ідентифікаційний код 35550384 ).

3.          Постанову надіслати сторонам по справі,  державному реєстратору для здійснення заходів по ліквідації юридичної особи у встановленому законом порядку.

4.          Постанова може бути оскаржена в порядку ст. 186 КАС України.

Суддя                                                                                                Головань О.В.

Дата ухвалення рішення08.06.2010
Оприлюднено04.08.2010
Номер документу10368412
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3124/10/2670

Ухвала від 03.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

Постанова від 08.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Головань О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні