Постанова
від 14.06.2010 по справі 2а-1624/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

Копія

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

14.06.10 Справа №2а-1624/10/2770

м. Севастополь

12 год. 00 хв.

Окружний адміністративни й суд міста Севастополя в скл аді:

головуючого судді - Мінько О .В.;

при секретарі - Трігуб Г.В. ,

з участю: представник пози вача - Державної податкової і нспекції у Ленінському райо ні м. Севастополя - не з'яви вся;

представник відповідача - Товариства з обмеженою від повідальністю "Рибальська ко мпанія "Форос" - не з'явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду в м. Севастополі адмін істративну справу за позовом Державної податкової інспе кції у Ленінському районі м. Севастополя до Това риства з обмеженою відпові дальністю "Рибальська компан ія "Форос" про припинення юри дичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. Се вастополя звернулася до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмежено ю відповідальністю "Рибальсь ка компанія "Форос" про припин ення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтова ні тим, що Товариство з об меженою відповідальністю "Ри бальська компанія "Форос" зар еєстровано в Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м. Севастополя (далі ДПІ у Ленінському районі м. Се вастополя) як платник податк ів та зборів, проте понад рік, а саме з 20.02.2009 року, не надає под аткову звітність.

В судове засідання позивач повноважного представника н е направив, надав клопотання , з якого вбачається, що позива ч позов підтримує, просить йо го задовольнити, та просить р озглянути справу за відсутні стю представника.

В судове засідання відпові дач Товариство з обмежен ою відповідальністю "Рибальс ька компанія "Форос" повноваж ного представника не направи в, про день, час та місце розгл яду справу повідомлявся нале жним чином. Про причини непри буття суд не повідомив.

Відповідач був повідомлен ий згідно вимог глави 3 Кодекс у адміністративного судочин ства України за місцем реєст рації фізичної особи-підприє мця особи, яка є місцем здійс нення підприємницької діяль ності. Згідно вимог ст. 45 Закон у України від 15.02.2003 р. № 7550-IV “Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підпри ємців”ред. від 14.02.2009р., проведен ня змін щодо місця проживанн я фізичної особи-підприємця здійснюються ним, шляхом под ання даних державному реєстр атору для внесення змін до Єд иного державного реєстру. Да них про зміну місця реєстрац ії відповідача матеріали спр ави не містять. В порядку стат ті 128 Кодексу адміністративно го судочинства України суд в важає можливим розглянути сп раву у відсутності відповіда ча за наявними у справі матер іалами.

На підставі частини 3 статті 122 Кодексу Адміністративного судочинства України, справу розглянуто у порядку письмо вого провадження.

Суд, встановивши обставини по справі, дослідивши матері али справи, вважає, що позовні вимоги підлягають задоволен ню з наступних підстав.

Відповідно пункту 4 частини 1 статті 17 Кодексу адміністра тивного судочинства України , компетенція адміністративн их судів поширюється на спор и за зверненням суб'єкта влад них повноважень у випадках, в становлених законом.

Відповідно до статті 4 Закон у України «Про державну пода ткову службу в Україні», від 04.12.1990р. № 509 Державна податков а адміністрація України є це нтральним органом виконавчо ї влади, у підпорядкуванні як ої, зокрема, знаходиться Держ авна податкова інспекція в Л енінському районі м. Севасто поля.

Згідно пункту 8 статті 19 Госп одарського Кодексу України, усі суб' єкти господарюванн я зобов' язані здійснювати п ервинний (оперативний) та бух галтерський облік результат ів своєї роботи, складати ста тистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимо г закону фінансову звітність та статистичну інформацію щ одо своєї господарської діял ьності, інші дані, визначені з аконом.

Відповідно до сттатті 4 Зако ну України “Про систему опод аткування” від 25.06.1991р. № 1251- XII (далі - Закон України № 1251) плат никами податків і зборів (обо в'язкових платежів) є юридичн і та фізичні особи, на яких від повідно до Закону покладено обов'язок сплачувати податки і збори (обов'язкові платежі).

Відповідно до пункту 1 части ни 2 статті 9 Закону України “П ро систему оподаткування”, п латники податків та зборів (о бов' язкових платежів) зобов ' язані подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов' яз кових платежів).

Встановлено, що Товарист во з обмеженою відповідаль ністю "Рибальська компанія "Ф орос" має державну реєстраці ю юридичної особи, що підтвер джується свідоцтвом про держ авну реєстрацію юридичної ос оби (а.с. 12), та зареєстрований у ДПІ Ленінського району м. Сев астополя як платник податків та зборів, що підтверджуєтьс я довідкою про взяття на облі к платника податків від 26.07.2004р. (а.с. 8).

Юридична особа Товариств о з обмеженою відповідальн істю "Рибальська компанія "Фо рос" зареєстрована за адресо ю: вул. Гоголя, будинок 2 м. Сев астополь.

Згідно з довідкою ДПІ у Лені нському районі міста Севасто поля відповідач заборговано сті перед бюджетом немає, (а.с. 6).

Проте понад року, а саме з 20.02.2 009 року, відповідач не надає по даткову звітність.

Відповідно до частки 2 статт і 38 Закону України “Про держав ну реєстрацію юридичних та ф ізичних осіб-підприємців”, п ідставою про постановлення с удом рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, зокрема є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону.

З урахуванням наведе них норм, а також того, що відп овідач не надавав до державн ої податкової служби податко вих декларацій та документів фінансової звітності більше одного року; вказані дії пору шують встановлені законодав чими актами правила здійснен ня господарської діяльності та є підставою для припиненн я такого суб'єкта господарюв ання, враховуючи право орган ів державної податкової служ би звертатися до суду з заяво ю (позовною заявою) про скасув ання державної реєстрації су б' єкта підприємницької дія льності, вважає позовні вимо ги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 158-163, стат тею 167 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд ,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Севастополя, задовол ьнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою від повідальністю "Рибальська ко мпанія "Форос" (юридична адрес а - вул. Гоголя, будинок 2 м. Сев астополь, ЄДРПОУ 32428087).

Заходи щодо здійснення лік відаційної процедури поклас ти на Товариство з обмеже ною відповідальністю "Рибаль ська компанія "Форос".

Копію постанови, після набр ання законної сили, направит и до Державного реєстратора у Ленінському районі м. Севас тополя.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му статтею 254 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, та може бути оскаржена до С евастопольського апеляційн ого адміністративного суду у порядок і строки, передбачен і статтею 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Постанова не набрала зако нної сили.

Суддя < п ідпис > О.В. Мінько

< Суддя >: < п ідпис > < Суддя >

З оригіналом згідно

Суддя < підпис > О.В. Мінько

< Суддя >: < п ідпис > < Суддя >

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення14.06.2010
Оприлюднено05.08.2010
Номер документу10368608
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1624/10/2770

Постанова від 14.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Мінько О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні