Ухвала
від 21.03.2022 по справі 240/871/22
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №240/871/22

провадження № 2-а/563/6/22

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

22.03.2022 року м. Корець

Суддя Корецького районного суду Рівненської області Кулик Є.В. при вирішенні питання про відкриття провадження у адміністративній справі за позовом Відділу освіти, охорони здоров`я, культури, молоді та спорту Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області до Відділу примусового виконання рішення Управління забезпечення примусового виконання рішення у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про скасування постанов державного виконавця та визнання причини невиконання рішення суду поважними,-

в с т а н о в и в:

Розпорядженням голови Верховного Суду «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» №4/0/9-22 від 10.03.2022 року, відповідно до частини сьомої статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» змінено територіальну підсудність судових справ, зокрема, підсудність Овруцького районного суду Житомирської області визначена Корецькому районному суду Рівненської області.

На виконання вказаного розпорядження головою Овруцького районного суду Житомирської області надіслано адміністративну справу за позовом Відділу освіти, охорони здоров`я, культури, молоді та спорту Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області до Відділу примусового виконання рішення Управління забезпечення примусового виконання рішення у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про скасування постанов державного виконавця та визнання причини невиконання рішення суду поважними - для розгляду Корецькому районному суду Рівненської області.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленим статями 160, 161 КАС України.

Позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності та її належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Адміністративний позов подано у строк, встановлений законом.

Справу належить розглядати за правилами ст.287 КАС України.

Виходячи із вищенаведеного вважаю, що у даній адміністративній справі необхідно відкрити провадження та призначити справу до розгляду.

Керуючись ст. ст. 12, 171, 256, 268, 287, 294 КАС України, суд -

п о с т а н о в и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у адміністративній справі за позовом Відділу освіти, охорони здоров`я, культури, молоді та спорту Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області (зареєстроване місце знаходження: 11500, вул. Грушевського, 60/2, м.Коростень, Житомирська область) до Відділу примусового виконання рішення Управління забезпечення примусового виконання рішення у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) (зареєстроване місцезнаходження: 10014, м.Житомир, майдан Соборний, 1) про скасування постанов державного виконавця та визнання причини невиконання рішення суду поважними.

Розгляд адміністративної справи здійснювати за правилами ст. 287 КАС України.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 31 березня 2022 року о 11 год. 00 хв. в приміщенні Корецького районного суду Рівненської області (м.Корець, Рівненська область, вул.Титова, 7, факс (03651) 2-17-06, E-mail: inbox@kr.rv.court.gov.ua).

З метою дотримання строків розгляду даної категорії справ, визначених ст. 287 КАС України, відповідач має право подати відзив на позов протягом п`яти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження, але не пізніше дати судового розгляду, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена лише з мотивів порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Є.В. Кулик

СудКорецький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення21.03.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу103741944
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів

Судовий реєстр по справі —240/871/22

Рішення від 26.07.2022

Адміністративне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

Ухвала від 21.03.2022

Адміністративне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

Ухвала від 24.01.2022

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні