Ухвала
від 20.02.2022 по справі 548/332/22
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/332/22

Провадження №2/548/315/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

21 лютого 2022 року м. Хорол

Суддя Хорольського районного суду Полтавської області Миркушіна Н.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , що проживає за адресою АДРЕСА_1 , представник позивача - адвокат Бондаренко Ольга Володимирівна адреса м. Лубни Полтавської області, 3-й провулок Короленка, 47 доТОВ «СІСТЕМАГРО», що знаходиться за адресою м.Миколаїв, вул.Садова,1,оф.206за участютретьої особиСВК «Хильківський» с.Хильківка Хорольського району Полтавської області,вул.Шевченка,45 про розірвання договору оренди землі, перевіривши виконання вимог статей 184-187 ЦПК України,

ВСТАНОВИВ:

До Хорольського районного суду Полтавської області надійшла вищевказана позовна заява.

Судовий збір сплачено відповідно закону.

Позовна заява подана і оформлена в порядку, встановленому ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі на час постановлення ухвали відсутні.

Є підстави для відкриття провадження у цивільній справі у порядку загального позовного провадження.

Разом з тим, під час подання позову позивачем подано суду клопотання про витребування доказів по цивільній справі, на обгрунтування якого вона зазначає, що позбавлена можливості отримати докази іншим чином, крім, як витребувати їх у відповідача та Комунального підприємства «Реєстр нерухомого майна та бізнесу» Бричківської сільської ради Полтавської області у судовому порядку.

Розглянувши клопотання позивача, дослідивши матеріали справи, вважаю що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню, виходячи з таких підстав.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Судом встановлено, що клопотання про витребування доказів було подано разом з позовом, отже строк для подання такого клопотання позивачем не пропущено.

Виходячи з того, що докази, які просить витребувати позивач, не можуть бути надані останнім, оскільки знаходяться у володінні інших осіб, та беручи до уваги, що ці документи можуть підтвердити обставини, на які посилається позивач, обгрунтовуючи позовні вимоги, оскільки всі вищевказані документи стосуються предмета спору розірвання договору оренди землі, суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача та витребувати вказані документи від відповідача та Комунального підприємства «Реєстр нерухомого майна та бізнесу» Бричківської сільської ради Полтавської області.

Ураховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 20, 28, 56, 187-193, 353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «СІСТЕМАГРО» за участю третьої особи СВК «Хильківський» про розірвання договору оренди землі.

Призначити підготовче засідання за правилами загального позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи на 12.04.2022року о10:20 годині в залі судових засідань Хорольського районного суду за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, 82, Полтавської області.

Відповідач має право протягом 15днів з дня вручення цієї ухвали надіслати безпосередньо до канцелярії суду відзив на позов з доданими доказами на яких він ґрунтується, з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) такого відзиву і доданих доказів до нього позивачу.

Позивач вправі подати протягом 5днів з дня отримання вказаного відзиву відповідь на відзив з належно викладеними у ньому своїми поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) такої відповіді на відзив і доданих доказів до нього іншим учасникам справи.

В разі подання вказаної відповіді на відзив відповідач вправі подати протягом 5днів заперечення щодо наведених позивачем у цій відповіді вказаних пояснень, міркувань і аргументів і інше з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих доказів до нього іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що:

- у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи;

- у разі подання ним відзиву, він повинен подати суду докази разом з поданням такого відзиву.

Роз`яснити сторонам, що:

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч. 8 ст. 83 ЦПК України);

-копіївідзиву,відповідінавідзив,заперечень,доказів(крімречовихдоказів),щоподаютьсядо суду,заздалегідьнадсилаютьсяабо надаютьсяособою,якаїхподає,іншимучасникамсправи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 83 ЦПК України).

Згідно ч. 4ст. 83 ЦПК Україниякщо вказані вище документи та докази не можуть бути подані до суду у встановлений строк учасники справи повинні про це повідомити суд письмово із зазначенням причин їх неподачі.

Третя особа має право протягом 15днів з дня вручення цієї ухвали надіслати безпосередньо до канцелярії суду пояснення щодо позову з доданими доказами на яких вони грунтуються, з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) таких пояснень і доданих доказів до них іншим учасникам справи.

Третя особа має право протягом 10днів з дня отримання відзиву на позов надіслати пояснення щодо відзиву з доданими доказами на яких вони ґрунтуються, з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) таких пояснень і доданих доказів до них іншим учасникам справи.

Витребувати від відповідача, ТОВ «СІСТЕМАГРО» оригінал договору оренди землі від 23.07.2019 року, стосовно земельної ділянки площею 0,8755 га., з цільовим призначенням: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер: 5324886500:00:018:0122, зареєстрований державним реєстратором Комунального підприємства «Реєстр нерухомого майна та бізнесу» Бричківської сільської ради Полтавської області, ОСОБА_2 , номер запису про інше речове право: 32541194.

Витребувати відКомунального підприємства«Реєстр нерухомогомайна табізнесу» Бричківськоїсільської радиПолтавської області,адреса: 38722, Полтавська обл., Полтавський р-н, село Бричківка, ВУЛИЦЯ ПАРКОВА, будинок 5. належним чином завірену копію договору оренди землі від 23.07.2019 року, стосовно земельної ділянки площею 0,8755 га., з цільовим призначенням: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер: 5324886500:00:018:0122.

Зобов`язати відповідачаТО«ѲСТЕМАГРО» таКомунальне підприємство«Реєстр нерухомогомайна табізнесу» Бричківськоїсільської радиПолтавської області направити документи на адресу Хорольського районного суду Полтавської області (37800, м. Хорол, вул. Незалежності, буд. 82, Полтавської області) до 10.04.2022 року.

Відповідно до ч. 5ст. 95 ЦПК Українипри наданні доказів у копіях учасник справи підтверджує відповідність копії оригіналу своїм підписом із зазначенням дати такого посвідчення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою http://hr.pl.court.gov.ua /.

Надіслати учасникам справи копію ухвали, а відповідачеві також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Полтавського апеляційного суду щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності протягом 15-ти днів з дня її постановлення у порядку, передбаченому ст.ст. 351-356 ЦПК України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.С.Миркушіна

СудХорольський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення20.02.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103748153
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —548/332/22

Рішення від 04.09.2023

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

Ухвала від 11.04.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Миркушіна Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні