Ухвала
від 24.06.2021 по справі 757/33360/21-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/33360/21-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 червня 2021 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12019000000000795,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019000000000795 від 27.08.2019 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2 ст.ст. 204, ч.ч. 2 ст.ст. 209, ч. 4 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «ТД Альянс ОЙЛ» (код ЄРДПОУ 42504640) організували незаконне виробництво, зберігання та збут підакцизних товарів, а саме пального, без сплати відповідних обов`язкових платежів до державного бюджету, з подальшою легалізацією грошових коштів отриманих злочинним шляхом.

Так, службові особи ТОВ «ТД Альянс ОЙЛ», в порушення вимог закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» та «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927, організували незаконне виробництво з переробки не облікованої сирої нафти та газового конденсату на прямогонні нафтопродукти (сировина вуглеводна та абсорбент газоконденсатний), які в подальшому використовують при виробництві бензинів та дизельного пального неналежної якості, без сплати акцизного податку, «кустарним» способом, шляхом додавання до них октанопідвищуючих, змащувальних, деприсаторних, детонаційних присадок, а також інших сильнодіючих речовин.

В подальшому, з метою приховання своєї протиправної діяльності та легалізації незаконного виготовленого ресурсу посадовцями ТОВ «ТД Альянс Ойл» купуються фінансово-господарські документи у підприємств реального сектору економіки, що здійснюють торгівлю пально-мастильними матеріалами, без фактичного переміщення товарів.

Після чого, незаконно виготовлений ресурс з міні-НПЗ, під виглядом придбаного у реальних підприємств пального, постачається на нафтобази підконтрольні групі компаній «Укр-Петроль» та мережу АЗС групи компаній «Укр-Петроль», в яку входять: ТОВ «ПТФ Укр-Петроль» (код 41579579) (має 61 ліцензію на роздрібну торгівлю пальним), ПП «КФ Укр-петроль» (код 42640984) (має 13 ліцензій на роздібну торгівлю пальним), ПП «Укр-Петроль» (код 25092598) (має 1 ліцензію на роздрібну торгівлю пальним) та інші, для реалізації кінцевим споживачам.

Крім того, службові особи ТОВ «ТД Альянс ОЙЛ» організували та створили групу компаній, до складу якої залучили суб`єктів господарювання із ознаками фіктивності, а саме: ТОВ «Укр-Ойл Трейд (код ЄДРПОУ: 43083766), ТОВ «Енерготрейд-ОЙЛ» (код ЄДРПОУ: 40459717) та ТОВ «Будсервіс-Лайн» (код ЄДРПОУ: 43709355), а також інших афілійованих фіктивних підприємств, які з метою отримання не облікованої готівки, невідображеної в бухгалтерських документах здійснюють фіктивні правочини, предметом яких є постачання неіснуючих товарно-матеріальних цінностей (будівельні матеріали).

Так, ТОВ «ТД Альянс Ойл» з метою незаконного збуту підакцизних товарів, а саме сурогатного пального, використовує підконтрольні автозаправні станції «Укр-Петроль» на території Київської, Волинської та інших областей, зокрема АЗС за адресою: м. Київ, Подільський район, вул. Електриків 21.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку на автозаправній станції «Укр-Петроль», в усіх приміщеннях, будівлях та спорудах за адресою: м. Київ, Подільський район, вул. Електриків, 21.

Відповідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, будівля, операторська автозаправна станція літ. «У», загальною площею 8,2 кв.м. за адресою: м. Київ, вул. Електриків, 21 на праві приватної власності належить ТОВ «АГРО-ПЕТРОЛІУМ» (код ЄДРПОУ 21660019).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи у кримінальному №12019000000000795 від 27.08.2019 на проведення обшуку на автозаправній станції «Укр-Петроль», в усіх приміщеннях, будівлях та спорудах за адресою: м. Київ, Подільський район, вул. Електриків, 21, що на праві приватної власності належить ТОВ «АГРО-ПЕТРОЛІУМ» (код ЄДРПОУ 21660019), з метою відшукання та вилучення:

- документів щодо придбання, зберігання, реалізації нафтопродуктів, присадок, інших хімічних реагентів, необхідних для виготовлення суміші нафтових фракцій; паливо-мастильних матеріалів, якість яких може не відповідати вимогам ТУ і ДСТУ; компонентів, присадок та інших складових, із яких їх виготовлено; ємностей для зберігання таких речовин, обладнання, необхідного для виготовлення та транспортування нафтових фракцій та паливно-мастильних матеріалів; договорів з додатками та додатковими угодами; видаткових, податкових, товарно-транспортних накладних; заявок, рахунків-фактури, платіжних доручень, якими підтверджено факти їх збуту та придбання; свідоцтв відповідності та паспортів якості на них; технічних умови; градуювальних таблиць; чорнових записів, блокнотів; ноутбуків, системних блоків, планшетів та інших носів інформації, на яких можуть міститися зазначені документи в електронному вигляді; мобільних телефонів; печаток; сім-карток стільникового зв`язку; чорнових записів ведення фінансово-господарської діяльності; сідлових тягачів та причепів із цистернами, бензовозів, якими транспортуються виготовлені нафтопродукти, ємностей в яких вони зберігаються, зразків нафтопродуктів для проведення необхідних досліджень.

Визначити строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено28.03.2023
Номер документу103767410
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 12019000000000795

Судовий реєстр по справі —757/33360/21-к

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 24.06.2021

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні