Ухвала
від 28.03.2022 по справі 712/694/22
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/694/22

Провадження 2/712/1263/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2022 року м. Черкаси

Суддя Соснівського районного суду м. Черкаси м. Черкаси Романенко В.А. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Полірітм-Інвест» про стягнення шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Полірітм-Інвест» про стягнення шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 26 січня 2022 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

16.03.2022 року представником відповідача наданий відзив на позов, з доданням доказів надіслання копії позивачу, в якому просить визнати причини пропуску для подачі даного відзиву поважними та поновити процесуальні строки; задовольнити клопотання та розгляд справи провести з викликом сторін; залучити третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, а саме приватне акціонерне товариство «УПС».

У встановлений судом строк відповіді на відзив позивачем не надано.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Вивчивши доводи сторін у заявах по суті, суд доходить висновку, що для з`ясування усіх обставин справи, повного та об`єктивного її розгляду, необхідно призначити судове засідання для розгляду справи з викликом (повідомленням) сторін.

Відповідно до ч. 1ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Представника відповідача у відзиві зазначає, що ухвала суду разом із позовною заявою надійшли на адресу відповідача 18.02.2022 року, однак у зв`язку із запровадженням в Україні з 24.02.2022 року воєнного стану, подати даний відзив у встановлений судом строк не можливо.

З урахуванням наведеного, з метою забезпечення права на доступ до правосуддя, суд дійшов висновку про наявність підстав для поновлення ТОВ «Полірітм-Інвест» пропущеного строку для подання відзиву на позовну заяву.

Відповідно дост. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи вище наведе, суд вважає, що для повного та об`єктивного розгляду справи необхідно залучити до даної справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, приватне акціонерне товариство «УПС».

Керуючись ст. 53, 127, 279 Цивільного процесуального кодексу України, суддя -

У Х В А Л И В:

Поновити товариству з обмеженою відповідальністю «Полірітм-Інвест» процесуальний строк на подання відзиву на позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Полірітм-Інвест» про стягнення шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Перейти від розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Полірітм-Інвест» про стягнення шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, в порядку спрощеного провадження без виклику (повідомлення) сторін в розгляд справи порядку спрощеного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Призначити судове засідання на 11 год. 00 хв. 17 травня 2022 року.

Залучитидо участі у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Полірітм-Інвест» про стягнення шкоди завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, приватне акціонерне товариство «УПС».

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://sn.ck.court.gov.ua/sud2316/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Соснівського

районного суду м. Черкаси В.А. Романенко

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення28.03.2022
Оприлюднено22.06.2022
Номер документу103786304
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —712/694/22

Рішення від 18.10.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Рішення від 12.10.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні