Рішення
від 29.03.2022 по справі 605/56/22
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/56/22

РІШЕННЯ

Іменем України

"30" березня 2022 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі:

головуючого судді Горуц Р.О.

за участю:

секретаря судового засідання Лежигубської О.В.

заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань в м.Підгайці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Підгаєцька міська рада Тернопільського району Тернопільської області, Підгаєцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Івано-Франківськ) про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 вказуючи, що в документах, які підтверджують родинні відносини із її матір`ю, є розбіжності, зокрема в її свідоцтві про народження прізвище, ім`я та по батькові її матері записано - ОСОБА_2 , при цьому в свідоцтві про смерть останньої, її прізвище, ім`я та по батькові зазначено - ОСОБА_3 , внаслідок чого вона не може у встановленому порядку прийняти спадщину після смерті своєї матері, а тому звернулася в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

В судовому засіданні заявник заявлені вимоги підтримала повністю та з підстав викладених у заяві просить їх задовольнити.

В судове засідання представники заінтересованих осіб - Підгаєцької міської ради Тернопільського району Тернопільської області, Підгаєцького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Івано-Франківськ) не з`явилися, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи. Крім того, прохання про розгляд справи у їх відсутності викладено у адресованих суду письмових заявах, які долучено до матеріалів справи.

В судовому засіданні свідок ОСОБА_4 пояснив, що він проживає по сусідству із заявницею, а тому йому відомо, що матір`ю заявниці була ОСОБА_3 , яка проживала разом з нею останні 7 років до своєї смерті.

Аналогічні пояснення в судовому засіданні надала свідок ОСОБА_5 .

Суд, заслухавши пояснення заявника, свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне заяву ОСОБА_1 задовольнити, виходячи із наступних підстав.

У відповідності до п.1 ч.1, ч.2 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

У судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Судом встановлено, що заявник народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Литвинів Бережанського (на даний час Тернопільського) району Тернопільської області, в сім`ї: батька - ОСОБА_6 та матері - ОСОБА_2 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , у якому ім`я матері заявниці вказано - ОСОБА_2 .

Заявниця 09 серпня 1980 року одружилась із ОСОБА_7 у зв`язку з чим змінила прізвище із дошлюбного ОСОБА_8 на прізвище чоловіка ОСОБА_9 , що стверджується свідоцтвом про укладення шлюбу серії НОМЕР_2 від 09 серпня 1980 року.

ОСОБА_3 належало дві земельні ділянки площами 0,57 га та 0,63 га, відповідно з кадастровими номерами 6124883500:01:001:1217 та 6124883500:01:001:0552, які розташовані на території Литвинівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області (на даний час Литвинівського старостинського округу Підгаєцької міської ради Тернопільського району), що видно із державних актів на право власності на земельну ділянку серії ЯЗ за №№337798, 337868 від 15 червня 2009 року.

Батько заявниці - ОСОБА_6 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_3 від 23 травня 2014 року.

ОСОБА_3 померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , що вбачається із свідоцтва про смерть серії НОМЕР_4 від 30 червня 2021 року.

У вищевказаному свідоцтві про смерть, яке видавалось на підставі паспорта матері заявниці, її прізвище, ім`я та по батькові записано вірно, а саме: ОСОБА_3 .

Заявниця зверталася до Підгаєцького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Івано-Франківськ) із заявою про внесення змін до актового запису про своє народження №21 складеного 29 червня 1959 року, стосовно виправлення імені матері з ОСОБА_10 на ОСОБА_11 , однак їй в цьому було відмовлено, що видно із висновку про внесення змін до актового запису цивільного стану від 29 грудня 2021 року.

Встановлено, що заявниця у зв`язку із розбіжностями у документах, що підтверджують її родинні відносини із матір`ю, не може оформити право власності на спадкове майно, що залишилось після смерті останньої, що підтверджено ОСОБА_1 в судовому засіданні.

Той факт, що заявниця є дочкою ОСОБА_3 , крім вищезазначеного, підтверджується також інформацією Литвинівського старостинського округу за вих.№33 від 28 січня 2022 року з якої видно, що на території вказаного старостинського округу інших осіб із прізвищем ОСОБА_2 , окрім ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка проживала в АДРЕСА_1 і померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , не було і немає.

За наведених вище обставин, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 підставна, а тому підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 10, 12, 263, 265, 319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Підгаєцька міська рада Тернопільського району Тернопільської області, Підгаєцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління юстиції (м. Івано-Франківськ) про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами - задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 є дочкою - ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_5 .

Заінтересовані особи: Підгаєцька міська рада Тернопільського району Тернопільської області, місцезнаходження: 48000, м. Підгайці вул.Шевченка, 39, код ЄДРПОУ 04058462;

Підгаєцький відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тернопільському районі Тернопільської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), 48000, м. Підгайці вул. Шевченка, 26 Тернопільський район Тернопільська область, код ЄДРПОУ 21161598.

Головуючий: Р. О. Горуц

Дата ухвалення рішення29.03.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103802755
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —605/56/22

Рішення від 29.03.2022

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 13.03.2022

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні