Ухвала
від 21.02.2022 по справі 333/2414/21
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/2414/21

Пр.№1-кс/333/222/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2022 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчої Відділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області ОСОБА_3 , заявлене в межах досудового розслідування кримінального провадження № 42020081060000028 від 11.06.2020 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.191 та ч. 1 ст. 366 КК України, про огляд нежитлового приміщення і земельної ділянки, та додані до нього матеріали, -

ВСТАНОВИЛА:

До Комунарського районного суду м. Запоріжжя надійшло дане клопотання слідчого Відділу поліції № 4 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області, яке обґрунтоване наступним.

Слідчим відділенням відділу поліції № 4 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені № 42020081060000028 відомості про яке були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.06.2020, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.191 та ч. 1 ст. 366 КК України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Шевченківська окружна прокуратура м. Запоріжжя.

Відомості про дане кримінальне провадження були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за рапортом прокурора ЗМП № 2 на підставі аналізу «Prozzoro» в ході якого було встановлено, що у 2020 році Департаментом освіти і науки ЗМР та його відокремленими підрозділами (територіальними відділами освіти в Олександрівському, Шевченківському, Заводському, Хортицькому, Дніпровському та Вознесенівському районах м. Запоріжжя) було укладено ряд договорів про закупівлю послуг з поточного ремонту приміщень, систем опалення, інженерних мереж тощо в будівлях навчальних закладів м. Запоріжжя з ТОВ «Автометтрейд ЛТД» (ЄДРПОУ 43380912), яке було зареєстроване у грудні 2019 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Оскільки вартість предмета закупівлі послуг, не перевищує 200 тисяч гривень, положення Закону України «Про публічні закупівлі» на вказані закупівлі не розповсюджуються на підставі чого у замовника відсутнє зобов`язання щодо проведення процедури закупівлі з використанням електронної системи «Prozzoro». У вказаній системі наявні звіти про укладені угоди, без вказівки номеру та дати укладеного договору та відмітки щодо його виконання.

В ході аналізу сайту «Е-дата» було встановлено, що територіальним відділом освіти Вознесенівського району Департаменту освіти та науки Запорізької міської ради у 2020 році було здійснено оплату грошових коштів на розрахунковий рахунок ТОВ "АВТОМЕТТРЕЙД ЛТД" на підставі акту приймання виконаних робіт (ф.КБ-2в) № 25 від 20.10.2020 складеного за договором № 04-07 вiд 03.04.2020 щодо поточного ремонту: заміна дверей на шляхах евакуації дошкільного навчального закладу № 25 "Горобинка" Запорізької міської ради Запорізької області за адресою: вул. Залізнична, 19, м. Запоріжжя у сумі 26 630 грн.

Крім того досудовим розслідуванням встановлено, що директор ТОВ "АВТОМЕТТРЕЙД ЛТД" - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , двічі притягувався до кримінальної відповідальності: у 2018 році за ч. 1 ст. 185 КК України та у 2020 році за ч. 2 ст.125 КК України. Під час інтерв`ю 09.06.2020 журналістам інтернет-видання «Наші гроші. Запоріжжя» ОСОБА_4 повідомив, що ніколи не чув про діяльність підприємства ТОВ «Автометтрейд ЛТД», дії щодо його реєстрації не вчиняв і не володіє інформації щодо діяльності цього підприємства. Аналогічну інформацію ОСОБА_4 надав прокурору під час телефонної розмови 06.07.2020.

У подальшому, на допит, який відбувся 10.07.2020, ОСОБА_4 прибув із адвокатом та повідомив, що він є директором ТОВ «Автометтрейд ЛГД», разом з цим, відмовився від дачі свідчень у кримінальному провадженні (слід зазначити, що назву підприємства ОСОБА_4 назвати не зміг, запис у протоколі допиту свідка ОСОБА_4 зроблено зі слів адвоката).

Крім цього, підписи у документах, які посадові особи ТОВ "АВТОМЕТТРЕЙД ЛТД" надавали до Департаменту освіти та науки Запорізької міської ради та його відокремлених структурних підрозділів, а також у договорів підряду, у графі «ПІДРЯДНИК» « ОСОБА_4 » відрізняються від підписів ОСОБА_4 , поставлених ним у протоколі допиту, який був проведений прокурором Запорізької міської ради № 2.

Також, посадовими особами ТОВ "АВТОМЕТТРЕЙД ЛТД" до Департаментів Запорізької міської ради про наявність на підприємстві 5 працівників (довідка датована 20.04.2020 № 03-02) та підписана ОСОБА_4 , разом з цим, відповідно до інформації Вознесенівського управління м. Запоріжжя ГУ ДПС у Запорізькій області, працівники на ТОВ "АВТОМЕТТРЕЙД ЛТД" (ЄДРПОУ 43380912) відсутні.

З огляду на викладене, у слідства наявні обґрунтовані сумніви щодо особи, яка складала та підписувала офіційні документи угоди, акти виконаних робіт за ними та інші від ім`я ТОВ "АВТОМЕТТРЕЙД ЛТД", які в подальшому були надані посадовим особам територіального відділу освіти Вознесенівського району Департаменту освіті і науки Запорізької міської ради та на підставі яких, в тому числі було здійснено оплату грошових коштів за надані послуги. Крім того виникають сумніви щодо об`ємів виконаних робіт, їх відповідності умовам договорів та фактично вказаним у актах приймання передачі виконаних робіт форми КБ-2в.

З метою встановлення або спростування факту виконання підрядником послуг за договором № 04-07 вiд 03.04.2020 у сумі 26 630 грн. щодо поточного ремонту: заміна дверей на шляхах евакуації дошкільного навчального закладу № 25 "Горобинка" Запорізької міської ради Запорізької області за адресою: вул. Залізнична, 19, м. Запоріжжя, укладеного з ТОВ «Автометтрейд ЛТД» (ЄДРПОУ 43380912), у слідства виникла необхідність в проведенні огляду школи, яка є місцем надання послуг відповідно до умов договору.

Слідчим для проведення вищевказаної перевірки залучено спеціалістів Головного управління ДСНС України у Запорізькій області та управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.

На підставі вищевикладеного слідча просить надати дозвіл на проведення огляду із залученням спеціалістів Головного управління ДСНС України у Запорізькій області та управління Східного офісу Держаудитслужби Запорізькій області земельної ділянки, території, усіх будівель, споруд, обладнання, устаткування дошкільного навчального закладу № 25 "Горобинка" Запорізької міської ради Запорізької області за адресою: вул. Залізнична, 19, м. Запоріжжя.

Слідча в судове засідання не з`явилась, надала заяву з проханням розглянути дане клопотання за її відсутності, на його задоволенні наполягає.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали у їх сукупності, слідча суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно доч.2,ч.3,ч.5ст.234КПК України,обшук проводитьсяна підставіухвали слідчогосудді місцевогозагального суду,в межахтериторіальної юрисдикціїякого знаходитьсяорган досудовогорозслідування. До клопотаннятакож маютьбути доданіоригінали абокопії документівта іншихматеріалів,якими прокурор,слідчий обґрунтовуєдоводи клопотання,а такожвитяг зЄдиного реєструдосудових розслідуваньщодо кримінальногопровадження,в рамкахякого подаєтьсяклопотання. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчим суддею встановлено, що 11.06.2020 р. до Єдиного реєстру внесені відомості про кримінальне провадження № 42020081060000028 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.191 та ч. 1 ст. 366 КК України. Наразі Відділом поліції №4 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування по вищевказаному кримінальному провадженню.

З доданихдо клопотанняслідчого документіввбачається,що наразіорганом досудовогорозслідування недосліджений акт приймання виконаних робіт (ф.КБ-2в) № 25 від 20.10.2020 складеного за договором № 04-07 вiд 03.04.2020 щодо поточного ремонту: заміна дверей на шляхах евакуації дошкільного навчального закладу № 25 "Горобинка" Запорізької міської ради Запорізької області за адресою: вул. Залізнична, 19, м. Запоріжжя, на який посилається слідча в клопотанні; питання про визнання його речовим доказом у даному кримінальному провадженні не вирішено; його копія для дослідження слідчим суддею та об`єктивного розгляду даного клопотання не додано до нього. Також в клопотанні не зазначені відомості про власника, користувача нежитлових приміщень та земельної ділянки, щодо яких слідчим ініційовано проведення огляд. Тобто, слідчим не доведено наявність достатніх підстав вважати, що булі вчинені вищевказані кримінальні правопорушення по епізоду щодо дошкільного навчального закладу № 25 "Горобинка" Запорізької міської ради Запорізької області за адресою: вул. Залізнична, 19, м. Запоріжжя.

З урахуванням вищевказаного, слідча суддя приходить до висновку, що заявлене клопотання слідчого є передчасним та необґрунтованим, тому в його задоволенні слід відмовити.

Керуючись ст.ст.233, 237,309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Відмовити взадоволенні клопотанняслідчогоВідділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області ОСОБА_3 , заявлене в межах досудового розслідування кримінального провадження № 42020081060000028 від 11.06.2020 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.191 та ч. 1 ст. 366 КК України, про огляд земельної ділянки, території, усіх будівель, споруд, обладнання, устаткування дошкільного навчального закладу № 25 "Горобинка" Запорізької міської ради Запорізької області за адресою: вул. Залізнична, 19, м. Запоріжжя.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу103809730
СудочинствоКримінальне
Сутьогляд нежитлового приміщення і земельної ділянки, та додані до нього матеріали

Судовий реєстр по справі —333/2414/21

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 21.02.2022

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні