Постанова
від 15.06.2010 по справі 2-а-28472/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-28472/08

категорія 6.6.2

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 червня 2010 р. м.Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого - судді Капино с О.В.,

при секретарі - Господар чук І.В.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у м. Жито мирі адміністративну справу

за позовом Держав ної податкової інспекції у м . Житомирі < Текст >

до Громадської орган ізації "Союз споживачів Жито мирщини" < Текст >

про припинення юриди чної особи,-

встановив:

У вересні 2008 року Державна п одаткова інспекція у м. Житом ирі звернулася до суду з позо вом до Громадської організац ії "Союз споживачів Житомирщ ини" про припинення юридично ї особи, в якому вказала, що Гр омадська організація "Союз с поживачів Житомирщини" зміни ло юридичну адресу, проте не н адало відомостей про це держ авному реєстраторові, що суп еречить Закону України " Про д ержавну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців".

Постановою від 21 грудня 2009 ро ку позов Державної податково ї інспекції в м.Житомирі було задоволено.

У червні 2010 року Громадська о рганізація "Союз споживачів Житомирщини" подало до суду з аяву про перегляд судового р ішення за нововиявленими обс тавинами в якій просить скас увати постанову від 21 грудня 2 009 року і винести нову постано ву про відмову в задоволенні позову, мотивуючи тим, що 31 тра вня 2010 року внесено зміни до ві домостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в у становчих документах.

В судовому засіданні предс тавник заявника заяву про пе регляд судового рішення за н ововиявленими обставинами п ідтримав в повному обсязі. Пр осив скасувати постанову від 21.12.2009 року та відмовити ДПІ у м. Ж итомирі в задоволенні позовн их вимог. Пояснив, що про поста нову Житомирського окружног о адміністративного суду від 21 січня 2010 року стало відомо ли ше 27 травня 2010 року після телеф онного дзвінка працівника Де ржавної податкової інспекці ї у м. Житомирі. Також зазначив , що Громадська організація "С оюз споживачів Житомирщини" не повідомлялася про розгляд вказаної справи, копії адмін істративного позову не отрим увала та у встановленому пор ядку здає до державного пода ткового органу відповідно до законів декларації, бухгалт ерської звітності та інших д окументів і відомостей, пов'я заних з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов' яз кових платежів).

Представник ДПІ у м. Житомир і в судовому засіданні заяву про перегляд судового рішен ня за нововиявленими обстави нами визнав. Проти задоволен ня заяви не заперечував.

Суд, вислухавши пояснення с торін, дослідивши матеріали справи, всебічно та повно з'яс увавши обставини, на яких ґру нтується заява, об'єктивно оц інивши в сукупності докази, я кі мають значення для розгля ду справи і вирішення спору п о суті вважає, що заява підляг ає задоволенню з таких підст ав.

Відповідно до ст. 136 КАС Украї ни визнання відповідачем зая ви є підставою для її задовол ення.

Судом встановлено, що вимог и заявника є законними, а тому суд приймає визнання заяви п редставником ДПІ у м. Житомир і.

Відповідно до ст.19 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців”, у разі, я кщо зміна відомостей про юри дичну особу, які містяться в Є диному державному реєстрі, н е пов' язані зі змінами до ус тановчих документів юридичн ої особи або не підлягає держ авній реєстрації, виконавчій орган юридичної особи або уп овноважена ним особа зобов' язана подати (надіслати реко мендованим листом) державном у реєстратору за місцезнаход женням реєстраційної справи юридичної особи заповнену р еєстраційну картку про внесе ння змін до відомостей про юр идичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Статтею 38 Закону України „П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців” підставою для при пинення юридичної особи є на явність в Єдиному державном у реєстрі запису про відсутн ість юридичної особи за вказ аним її місцезнаходженням.

Із матеріалів вбачається, щ о на час винесення постанови суду від 21 грудня 2009 року Грома дська організація "Союз спож ивачів Житомирщини" не були п овідомлені про день, час та мі сце розгляду справи, в судово му засіданні присутні не бул и, а тому не могли знати про рі шення суду щодо припинення ю ридичної особи. З довідки Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців серія АД 568131 провед еною 31.05.2010 року державним реєст ратором було внесено запис, в якому підтверджено відомост і про юридичну особу.

Дана обставина є підставою для перегляду справи за ново виявленими обставинами, а ві дповідно скасуванню прийнят ого рішення.

Підстав для припинення юри дичної особи немає.

Враховуючи викладене, суд в важає, що заява підлягає задо воленню.

Керуючись ст.9 Закону Україн и „Про систему оподаткування ”, п.2 ст.46 Закону України „ Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців”, ст.ст. 9-11, 18, 71, 136, 160-162, 253,254 КАС У країни суд, -

постановив:

Заяву задовольнити.

Постанову суду від 21 грудня 2009 року за позовом Державної п одаткової інспекції у м. Жито мирі до Громадської організа ції "Союз споживачів Житомир щини" про припинення юридичн ої особи скасувати.

Відмовити Державній подат ковій інспекції у м.Житомирі в задоволенні позову до Гром адської організації "Союз сп оживачів Житомирщини" про пр ипинення юридичної особи (ко д ЄДРПОУ 33128449, зареєстроване за адресою: вул. Слобідська, 17, м . Житомир).

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем реєстрації фізичної ос оби-підприємця для внесення запису до Єдиного державного реєстру.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строків подання заяви про а пеляційне оскарження та апел яційної скарги.

Заява про апеляційне оска рження подається через Житом ирський окружний адміністра тивний суд до Київського апе ляційного адміністративног о суду протягом 10 днів з дня пр оголошення постанови. Апеляц ійна скарга подається у тому ж порядку протягом 20 днів піс ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Головуючий суддя: О.В. Капинос

Повний текст постанови в иготовлено: < Дата >

присуджено до стягення < сума > грн.

матеріальну шкоду < сума > гр н.

моральну шкоду < сума > грн.

Дата ухвалення рішення15.06.2010
Оприлюднено28.07.2010

Судовий реєстр по справі —2-а-28472/08

Постанова від 15.06.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні