Постанова
від 12.07.2010 по справі 2а-4942/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.13

ПОСТАНОВА

Іменем України

12 липня 2010 року Справа № 2а-4942/10/1270

Луганський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

судді Ірметової О.В.,

при секретарі судового зас ідання Ліпко Т.М.,

За участю сторін:

прокурор-заявник: Майбор ода О.О.,

представник позивача: Жа ров Д.О.,

представник відповідача: н е з' явився,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали за адміністративним позовом прокурора м.Краснодон Луган ської області в інтересах де ржави в особі управління пен сійного фонду України в м.Кра снодон Луганської області до комунальної установи «Красн одонський пологовий будинок » про стягнення фактичних ви трат на виплату та доставку п ільгових пенсій за віком на п ільгових умовах за списком № 1 у сумі 2522,10 грн.,-

В С Т А Н О В И В:

21 червня 2010 року до суду надійшов адміністративний п озов прокурора м.Краснодон в інтересах держави в особі уп равління пенсійного фонду Ук раїни в м.Краснодон Луганськ ої області до комунальної ус танови «Краснодонський поло говий будинок» про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсі й за віком на пільгових умова х за Списком №1 у сумі 2522,10 грн.

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що КУ "Краснодо нський пологовий будинок» ма є заборгованість до Пенсійно го фонду України по відшкоду ванню виплачених пільгових п енсій за Списком № 1, яка залиш илася непогашеною по теперіш ній час у розмірі 2522,10 грн.

У зв' язку з чим позивач був змушений звернутись до суду з адміністративним позовом про стягнення зазначеної сум и боргу.

Прокурор в судовому засіда нні підтримав позовні вимоги в повному обсязі, надав поясн ення аналогічні викладеним у позовній заяві, просив суд ст ягнути з відповідача заборго ваність з відшкодування витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги, дав пояснення а налогічні викладеним у позов ній заяві, просив суд їх задов ольнити.

Представник відповідача н адав заяву, в якій визнав позо вні вимоги щодо стягнення з К У «Краснодонський пологовий будинок» заборгованості по відшкодуванню виплачених пі льгових пенсій у сумі 2522,10 грн.

Заслухавши пояснення прокурора представника відп овідача, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позов пі длягає задоволенню з наступн их підстав.

Судом встановлено, що відповідач - комунальна ус танова «Краснодонський поло говий будинок» зареєстрован о в управлінні Пенсійного фо нду України в м.Краснодон Луг анської області як платник з бору на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння, що підтверджується мате ріалами справи.

Також з матеріалів адмініс тративної справи, а саме з роз рахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгов их пенсій вбачається, що КУ «К раснодонський пологовий буд инок» має заборгованість до Пенсійного фонду України по відшкодуванню виплачених пі льгових пенсій за Списком № 1, яка на теперішній час залиши лася непогашеною, у розмірі 252 2,10 грн. Зазначена сума боргу ви никла за період з 01.02.2010 р. по 26.04.2010 р ., що підтверджується повідом леннями про фактичні витрати на виплату та доставку пенсі й, призначених відповідно до пунктів "а" ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» .

Відповідно до акту звірки р озрахунків від 26 квітня 2010 року вбачається, що заборгованіс ть КУ «Краснодонський полого вий будинок» по відшкодуванн ю виплачених пільгових пенсі й за списком № 1 складає 2522,10 грн. , за період з 01.02.2010 р. по 26.04.2010 р.

Згідно з п. 1 ст. 1 Закону Украї ни «Про збір на обов' язкове державне пенсійне страхуван ня» платниками збору на обов ' язкове державне пенсійне с трахування є суб' єкти підпр иємницької діяльності незал ежно від форм власності, їх об ' єднання, бюджетні, громадс ькі та інші установи та орган ізації, об' єднання громадян та інші юридичні особи, а тако ж фізичні особи-суб' єкти пі дприємницької діяльності, як і використовують працю найма них працівників.

Пунктом 1 ст. 2 Закону Україн и «Про збір на обов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» передбачено, що для платни ків збору, визначених пункта ми 1 та 2 статті 1 цього Закону, о б' єктом оподаткування є так ож фактичні витрати на випла ту і доставку пенсій, признач ених відповідно до пунктів “ б" - “з” статті 13 Закону Украї ни «Про пенсійне забезпеченн я» до досягнення працівникам и пенсійного віку, передбаче ного статтею 12 Закону України «Про пенсійне забезпечення» . Таким чином виплати по оплат і пільгових пенсій відшкодов уються Пенсійному фонду за р ахунок відповідних підприєм ств.

Згідно п. «а», «б», «з» ст. 13 Зак ону України "Про пенсійне заб езпечення" відповідач, з кошт ів, призначених на оплату пра ці, зобов'язано внести до Пенс ійного фонду України плату, я ка покриває витрати на випла ту та доставку пенсій за віко м, призначених на пільгових у мовах особам, які мають стаж, я кий дає право на призначення цих пенсій.

Порядок надіслання підпри ємствам повідомлень про розр ахунок сум фактичних витрат на виплату і доставку пільго вих пенсій встановлений п. 6 Ін струкції про порядок обчисле ння сплати страхувальниками та застрахованими особами в несків на загальнообов' язк ове державне пенсійне страху вання до Пенсійного фонду Ук раїни, затвердженої Постанов ою Правління Пенсійного Фонд у України від 19.12.03 № 231-1 та зареєс трованої в Мінюсті України 16.0 1.04 № 64/8663.

Розрахунки підп риємство отримувало, не оска ржувало в установленому поря дку, тобто суму по відшкодува нню виплачених пільгових пен сій визнало, але до теперішнь ого часу добровільно суму бо ргу підприємство не сплатило .

Крім того представником ві дповідача - КУ «Краснодонсь кий пологовий будинок» було надано заяву про визнання по зовних вимог.

Частиною 1 ст. 136 КАС України в становлено, що позивач може в ідмовитися від адміністрати вного позову, а відповідач - визнати адміністративний по зов протягом всього часу суд ового розгляду, зробивши усн у заяву. Якщо відмову від адмі ністративного позову чи визн ання адміністративного позо ву викладено в адресованій с уду письмовій заяві, ця заява приєднується до справи.

Згідно з ч.3 ст. 136 КАС України с удове рішення у зв' язку з ві дмовою від адміністративног о позову, визнанням адмініст ративного позову чи примирен ням сторін ухвалюється за пр авилами, встановленими статт ями 112, 113 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 112 КАС Украї ни позивач може відмовитися від адміністративного позов у повністю або частково, а від повідач - визнати адмініст ративний позов повністю або частково. Відмова від адміні стративного позову чи визнан ня адміністративного позову під час підготовчого провад ження мають бути викладені в адресованій суду письмовій заяві, яка приєднується до сп рави.

За таких підстав, приймаючи до уваги те, що матеріалами сп рави підтверджено правомірн ість вимог позивача щодо стя гнення боргу у розмірі 2522,10 грн ., а також те, що представник ві дповідача в судовому засідан ні визнав позовні вимоги у по вному обсязі, визнання позов у прийнято судом, оскільки ці дії відповідача не супереча ть закону та не порушують чиї -небудь права, свободи або інт ереси, та представник відпов ідача, відповідно до матеріа лів справи, має право на визна ння позову, суд вважає, що позо вні вимоги підлягають задово ленню.

Відповідно до ч.2 ст. 94 КАС Укр аїни, якщо судове рішення ухв алене на користь сторони - с уб' єкта владних повноважен ь, суд присуджує з іншої сторо ни всі здійснені нею докумен тально підтверджені судові в итрати, пов' язані із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз. Оскільки позивачем не були здійснені судові витрати, та відповіда ч звільнений від їх сплати, пи тання про розподіл судових в итратах не вирішується.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 2, 17, 87, 94, 98, 112, 136, 158 - 163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовні вимоги проку рора м.Краснодон Луганської області в інтересах держави в особі управління пенсійног о фонду України в м.Краснодон Луганської області до комун альної установи «Краснодонс ький пологовий будинок» про стягнення фактичних витрат н а виплату та доставку пільго вих пенсій за віком на пільго вих умовах за списком №1 у сумі 2522,10 грн. задовольнити повніст ю.

Стягнути з Комуналь ної установи «Краснодонськи й пологовий будинок» (вул..Ко мсомольська, 2, м.Краснодон, Лу ганська область, 94400, р/р 35416001001367 в У ДК Луганської області, МФО 804013, код 01987304) на користь управління Пенсійного фонду України в м .Краснодон Луганської област і (Мікроцентр, 20, м.Краснодон, Лу ганська область, 94407, п/р 25602301731 в ЛО У «Ощадбанк», м.Луганськ, МФО 3 04665, код 21792382) заборгованість по в ідшкодуванню виплачених піл ьгових пенсій у розмірі 2522,10 гр н. (дві тисячі п' ятсот двадця ть дві гривні 10 коп.)

Постанова суду першо ї інстанції набирає законної сили після закінчення строк у подання заяви про апеляцій не оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо та ку заяву не було подано. Якщо б уло подано заяву про апеляці йне оскарження, але апеляцій на скарга не була подана в стр ок, встановлений цим Кодексо м, постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення цього строк у.

Постанова суду може бути ос каржена до Донецького апеляц ійного адміністративного су ду. Заява про апеляційне оск арження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення, а в разі складення пос танови у повному обсязі відп овідно до статті 160 цього Коде ксу - з дня складення в повно му обсязі. Якщо постанову бул о проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови. Апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом двадцяти днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження.

Суддя Ірметова О.В.

Дата ухвалення рішення12.07.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10382871
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4942/10/1270

Постанова від 12.07.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ірметова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні