Ухвала
від 30.03.2022 по справі 4/59-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ



майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

Від "31" березня 2022 р. м. Житомир Справа № 4/59-Б

Господарський суд Житомирської області у складі: судді Макаревича В.А., за участю секретаря судового засідання Підгаєцької М.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу №4/59-Б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Баранівському районі Житомирської області (м.Баранівка Житомирської області)

До боржника Дочірного підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" (смт. Кам`яний Брід Баранівського району Житомирської області)

про визнання банкрутом

за участі представників:

від кредиторів: не з`явились;

від боржника: не з`явився;

інші учасники провадження у справі: не з`явились;

У провадженні господарського суду Житомирської області перебуває справа №4/59-Б про банкрутство Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" (смт. Кам`яний Брід Баранівського району Житомирської області).

Відповідно до ч.6 ст.12 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою суду від 21.08.2009 р. господарський суд порушив провадження у справі про визнання банкрутом Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" (смт. Кам`яний Брід Баранівського району) за правилами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції, чинній до 19.01.2013 року.

У подальшому справа розглядалась відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції, яка діяла після 19.03.2013.

20.04.2019 в офіційному друкованому виданні "Голос України" опубліковано Кодекс України з процедур банкрутства.

Згідно п.1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом.

Відтак, 21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

У відповідності п.2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" втратив чинність.

За приписами п.4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Відповідно до ч.3. ст. 3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Судом встановлено, що всі учасники провадження були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання.

У процесі здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором підприємства - банкрута вжито відповідні заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

06.11.2020 на адресу суду від ліквідатора Терещука О.В. надійшов звіт ліквідатора № 02-04/02/55 від 06.11.2020 та ліквідаційний баланс Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс" ( смт. Кам`яний Брід Баранівського району ).

Ухвалою суду від 19.11.2020 було прийнято та призначено для розгляду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс" .

До початку розгляду справи на адресу Господарського суду Житомирської області від ліквідатора Терещука О.В. надійшли наступні документи:

- заява від 31.03.2022 №02-01/04/35 у якій ліквідатор повідомив, що повністю підтримує поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс" та клопотання від 06.11.2020 №02-04/02/56 про затвердження поданого звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс"; додатково повідомив, що на адресу ліквідатора зауважень та заперечень до поданого до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу від кредиторів та інших учасників провадження у справі не надходило; додано акт знищення печатки банкрута Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс" від 31.03.2022.

У судовому засіданні 02.11.2021 ліквідатор Терещук О.В. повідомив, що у зв`язку з відсутністю коштів та майна боржника неможливо погасити повністю вимоги кредиторів у справі. Пояснив, що ним було вжито всіх необхідних заходів при виконанні повноважень ліквідатора Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс" (смт. Кам`яний Брід Баранівського району) для завершення ліквідаційної процедури. У тому числі всі члени комітету кредиторів були належним чином повідомлені про необхідність прибути на засідання для обговорення звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс" ( смт. Кам`яний Брід Баранівського району ).

Кодексом України з процедур банкрутства передбачено обов`язок ліквідатора здійснення повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника та вказано перелік додатків, які додаються до звіту ліквідатора і є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, що проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

У судовому засіданні 26.01.2021 присутній представник Головного управління ДПС у Житомирській області не заперечив щодо затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс", оскільки на засіданні комітету кредиторів, було погоджено даний звіт. Присутні представники кредиторів: Головного управління Пенсійного фонду України та Житомирського обласного центру зайнятості підтримали позицію представника ГУ ДПС у Житомирській області та не заперечували проти затвердження судом звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Присутній в судовому засіданні представник Міністерства юстиції України не заперечувала проти затвердження судом звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс".

Присутні у судовому засіданні 02.11.2021, 02.12.2021 представники кредиторів та учасників провадження у справі не заперечували проти затвердження остаточного звіту ліквідатора Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" та закриття провадження у справі.

На засіданні комітету кредиторів згідно протоколу № 90 від 25.01.2021 вирішено схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута станом на 05.11.2020.

Судом встановлено, що письмових заперечень проти затвердження остаточного звіту ліквідатора Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" та закриття провадження у справі на адресу суду не надходило.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" та матеріали справи, заслухавши у судовому засіданні 02.11.2021 пояснення ліквідатора Терещука О.В. та у судових засіданнях 02.11.2021, 02.12.2021 представників кредиторів та учасників провадження у справі, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою від 21.08.2009 р. господарський суд порушив провадження у справі про визнання банкрутом Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс" ( смт. Кам`яний Брід Баранівського району ) за правилами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції, чинній до 19.01.2013.

У відповідності до ст. 11 Закону (у редакції, чинній до 19.01.2013) в офіційному друкованому органі Кабінету Міністрів України - газеті "Урядовий кур"єр" № 192 від 17.10.2009 р. було опубліковано оголошення про порушення справи про банкрутство.

Після публікації оголошення в порядку, встановленому ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції, чинній до 19.01.2013) надійшли заяви кредиторів з грошовими вимогами до боржника.

Ухвалою від 06.05.2010 р. господарський суд затвердив реєстр вимог кредиторів боржника з віднесенням сум боргу до відповідних черг задоволення вимог кредиторів:

- Житомирської обласної дирекції "Райффайзен банк "Аваль" на суму 16659,10 грн основного боргу - до першої черги;

- УПФУ в Баранівському районі на суму 1 250 302,50 грн основного боргу - до другої черги.

Внесено окремим рядком до реєстру вимог кредиторів боржника суми пені у розмірі 361 243,26 грн та фінансової санкції у розмірі 1 188 115,96 грн - до шостої черги;

- ВД ЖОВ ФССзТВП на суму 37 685,24 грн основного боргу - до другої черги;

- ВВД ФССНВВП України у Баранівському районі на суму 54 697,41 грн основного боргу - до другої черги;

- ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" на суму 4 401,10 грн основного боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу - до першої черги;

- Баранівського РЦЗ на суму 37 750,22 грн основного боргу - до другої черги.

Внесено окремим рядком до реєстру вимог кредиторів боржника суму пені у розмірі 4 010,04 грн - до шостої черги;

- ДПІ у Баранівському районі на суму 812 358,58 грн основного боргу - до третьої черги.

Внесено окремим рядком до реєстру вимог кредиторів боржника суму пені у розмірі 20 518,49 грн - до шостої черги;

- ТОВ "Проско ресурси", смт. Просяна, Покровський район, Дніпропетровська обл. на суму 30 997,80 грн основного боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на ІТЗ судового процесу - до першої черги.

Внесено окремим рядком до реєстру вимог кредиторів боржника суму пені у розмірі 79,99 грн - до шостої черги;

- ВАТ по газопостачанню та газифікації "Житомиргаз" на суму 617 277,50 грн основного боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на ІТЗ судового процесу - до першої черги.

Внесено окремим рядком до реєстру вимог кредиторів боржника суму пені у розмірі 45652,29 грн - до шостої черги;

- ВАТ "Українська іноваційно - фінансова компанія", м. Київ на суму 94 109,67 грн основного боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на ІТЗ судового процесу - до першої черги.

Внесено окремим рядком до реєстру вимог кредиторів боржника суму пені у розмірі 10 027,52 грн - до шостої черги;

- СП "Армзбут", м. Житомир на суму 4 339,85 грн основного боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу - до першої черги.

- ВАТ "Укртелеком" на суму 5 343,37 грн основного боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу - до першої черги.

Внесено окремим рядком до реєстру вимог кредиторів боржника суму пені у розмірі 94,05 грн - до шостої черги;

- гр. ОСОБА_1 , смт. Олександрівка, Олександрівський район, Кіровоградська обл. на суму 380 690,00 грн боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на ІТЗ судового процесу - до першої черги;

- МПП "Електросервіс", м. Новоград - Волинський на суму 5 500,00 грн боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу - до першої черги;

- ФОП Вашуріна В. А., м. Слов`янськ, Донецька обл. на суму 41 344,45 грн основного боргу - до четвертої черги; на суму 85,00 грн витрат зі сплати державного мита та 40,00 грн витрат на ІТЗ судового процесу - до першої черги;

- заборгованість по зарплаті перед колишніми працівниками боржника та виплаті аліментів на суму 247 240,16 грн - до першої черги; 50 342,18 грн - до другої черги.

Ухвалою господарського суду від 17.06.2010, зокрема, введено процедуру санації боржника на дванадцять місяців - до 17.06.2011 та призначено керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Терещука О. В.

Ухвалою господарського суду від 10.09.2010 надано дозвіл керуючому санацією Терещуку О. В. на продаж десяти автотранспортних засобів боржника.

Ухвалою господарського суду від 25.11.2010, зокрема, затверджено план санації ДП "Кам`янобрідський фаянс" ТОВ "Поліський фаянс", погоджений на засіданні комітету кредиторів 10.11.2010.

У звіті № 223/59 від 30.05.2011 керуючим санацією Терещуком О.В. повідомлено про проведену роботу в ході здійснення процедури санації боржника та зроблено висновок, зокрема, що причиною невиконання плану санації є відсутність попиту на придбання майнового комплексу, тому відновлення платоспроможності боржника у процедурі санації є неможливим

З метою захисту інтересів кредиторів, керуючись ч. З ст. 21 Закону до суду керуючим санацією Терещуком О.В. надано клопотання № 224/59 від 30.05.2011 р. про припинення процедури санації боржника, визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Кредиторами боржника погоджено заявлене керуючим санацією Терещуком О.В. клопотання, про що свідчить протокол засідання комітету кредиторів № 17 від 30.05.2011.

Постановою суду від 16.06.2011 визнано банкрутом Дочірнє підприємство "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" ( смт. Кам`яний Брід Баранівського району ), відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Терещука Олександра Володимировича.

Ліквідаційна процедура боржника здійснювалася відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», чинного до 19.01.2013 та у редакції чинній після 19.01.2013, а з 21.10.2019 у відповідності до норм Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до наказу ліквідатора боржника від 17.06.2011 №2 створено інвентаризаційну комісію та проведено інвентаризацію основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків Дочірнього підприємства «Кам`янобрідський фаянс» Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліський фаянс» з 17 червня 2011 року по 30 червня 2011 року станом на 16 червня 2011 року.

В результаті проведеної інвентаризації майна виявлено нестачу. На подану заяву ліквідатора боржника до правоохоронного органу - Баранівського відділення поліції про виявлену нестачу майна при проведенні інвентаризації, від Баранівського відділення поліції отримано відповідь від 16.06.2016 №4902/221/01-2016 згідно якої повідомлено про відсутність ознак злочину в діях колишнього керівника.

На підставі матеріалів проведеної інвентаризації активів, наказом ліквідатора від 01.07.2011 №9 створено ліквідаційну масу Дочірнього підприємства «Кам`янобрідський фаянс» Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліський фаянс» у сумі 4 130 873 грн.20 коп., у тому числі:

-рах.10 (Основні засоби) - 3 669 016,63 грн;

-рах.112 (МШП в експлуатації) - 20 556,92 грн;

-рах.152 (Придбання основних засобів) - 8 4351,52 грн;

-рах.153/1 (Придбання інших необоротних активів) - 3 991,80 грн;

-рах.201 (Сировина та матеріали) - 177 582,19 грн;

-рах.203 (ПММ) - 775,10 грн;

-рах.205 (Будівельні матеріали) - 26 514,80 грн;

-рах.207 (Запасні частини) - 8 953,29 грн;

-рах.22 (МШП) - 29 337,87 грн;

-рах.26 (Готова продукція) - 69 521,23 грн;

-рах.26/1 (Несортовий посуд) - 40 270,85 грн.

Матеріали, які свідчать про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси, а саме: договори купівлі - продажу майна, акти приймання - передачі майна, протоколи аукціонів з реалізації майна банкрута, докази погашення кредиторської заборгованості, докази списання майна (відповідно до прийнятих рішень комітету кредиторів) оглянуті та перевірені судом, долучені до матеріалів поданого звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, а також до поданих ліквідатором проміжних звітів у справі. До матеріалів справи ліквідатором додано копії актів списання та додаткового оприбуткування майна банкрута (т. 41, а. с. 179-249, т. 42, а. с. 1-24).

Як вбачається зі звіту ліквідатора, за період проведення ліквідаційної процедури реалізовано майна на суму 2 772 519,88 грн (загальна вартість майна згідно оформлених з покупцями актів приймання - передавання та доданих накладних).

Отримані від реалізації майна кошти були направлені ліквідатором на погашення існуючої перед працівниками банкрута заборгованості по заробітній платі та кредиторської заборгованості в порядку черговості .

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором здійснено запити до реєструючих органів та отримані наступні відповіді (т. 42, а. с. 29 - 93).

З витягу Державного реєстру обтяжень рухомого майна про податкової застави №45492963 від 29.10.2014 вбачається, що в реєстрі обтяжень інформація відсутня.

Житомирська митниця ДФС у листі від 08.12.2014 №06-70-24/856 повідомила ліквідатора, що за наявними базами даних Житомирської митниці факти наявності зареєстрованого майна та інших активів ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» відсутні.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку у листі від 16.12.2014 № 09/04/23639/НК повідомила, що ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів (10 відсотків і більше статутного капіталу), відсутнє.

З витягу Державного реєстру обтяжень рухомого майна №46525997 від 06.03.2015 вбачається, що в реєстрі обтяжень інформація відсутня.

Управління державної архітектурно - будівельної інспекції у Житомирській області у листі від 27.08.2015 №1006-3-12/2590/15 повідомило, що звернень від боржника щодо здійснення господарської діяльності до управління не надходило.

Державне космічне агентство України у листі від 08.09.2015 №3986/10-М4.2/15 повідомляє про відсутність відомостей щодо наявності або відсутності активів за боржником.

Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті у листі від 03.10.2015р. №1445-08/2/3-15 повідомила, що записи щодо суден, власником яких є боржник, відсутні.

На офіційному веб - порталі Державної служби інтелектуальної власності України 27.10.2015 повідомляється про відсутність зареєстрованої інформації щодо наявності об`єктів інтелектуальної власності за ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «ПоліськийІ фаянс».

Філія «Головний інформаційно - обчислювальний центр» ПАТ «Українська залізниця» листом №36/572 від 29.04.2016 повідомила ліквідатора, що за ДП «Кам`янобрідський фаянс» вантажні вагони не зареєстровані.

Відділ Держгеокадастру у Баранівському районі Житомирської області у листі від 09.11.2015р. №0-608-0.1-2672/2-15 повідомило, що станом на 01.11.2015 в оренді обліковується всього земель -12,3049 га. У зв`язку з реалізацією нерухомого майна божника, з вищевказаної площі виділялися окремі земельні ділянки з подальшим виготовленням технічної документації за рахунок покупців. На кінець ліквідаційної процедури термін дії укладеного договору оренди земельної ділянки з Кам`янобрідською селищною радою Баранівського району Житомирської області закінчився.

Баранівський районний відділ державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області в листі від 15.07.2016 №7.2- 37/10/2016/2943 повідомив ліквідатора, що відкритих виконавчих проваджень на виконанні у відділі не перебуває.

Територіальний сервісний центр №1841 УМВС України в Житомирській області у листі від 26.07.2016 №1113 повідомив, що зареєстровані транспортні засоби за ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» не значаться.

Управління держпраці у Житомирській області у відповіді від 01.08.2016 №3247 повідомило, що за боржником не зареєстровані машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки (активи).

Державна інспекція сільського господарства в Житомирській області в листі від

01.09.2016 №01 /797 зазначила, що сільськогосподарська техніка не зареєстрована за боржником.

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 27.01.2017 №1002078434 вбачається, що боржник не є засновником інших юридичних осіб.

Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань від 15.02.2017 №№1002181215,1002181434 підтверджується відсутність відокремлених підрозділів у банкрута.

Регіональний сервісний центр УМВС України в Житомирській області у листі від

17.03.2017 №31/6-520 повідомив, що зареєстровані транспортні засоби за ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» не значаться.

На офіційному веб - порталі Державної авіаційної служби України 09.10.2018 повідомляється, що цивільних повітряних суден за ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» не зареєстровано .

Листом Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Житомирській області від 03.11.2017 №7649/32/3.3-12/297 повідомлено про відсутність відкритих виконавчих проваджень, стягувачем у яких є ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс».

На балансі ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» обліковувалась захисна споруда з обліковим номером №21631

Ліквідатор повідомив про прийняття рішення ДСНС України про виключення протирадіаційного укриття №21631 з фонду та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту Баранівського району (лист Баранівської РДА від 16.09.2020 №169/01). Про виключення з електронної бази обліку захисних споруд цивільного захисту області протирадіаційного укриття №21631 на ім`я ліквідатора боржника надійшло повідомлення з Управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської ОДА від 23.10.2020 №1133/2-12 (том 42 а.с.89).

З огляду на викладене, ліквідатором до ліквідаційної маси боржника включено протирадіаційне укриття літера «ж» цілісного майнового комплексу та вжиті заходи з його продажу.

У зв`язку з відсутністю майна боржника непогашеною є кредиторська заборгованість у сумі 8 405 659,77 грн, яка підлягає погашенню.

На підставі акту приймання - передавання справ до Комунальної установи «Трудовий архів Баранівського району» передано на зберігання документи ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» довготривалого зберігання , про що складено акт передавання документальних матеріалів на державне зберігання.

Згідно довідки Баранівського відділення Новоград - Волинської ОДПІ за банкрутом рахується один відкритий розрахунковий рахунок у Державному Казначействі України.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Господарський суд після розгляду звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатором банкрута Терещуком О.В. до суду подано звіт ліквідатора з додатками та ліквідаційний баланс ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс»

На засіданні комітету кредиторів згідно протоколу засідання комітету кредиторів № 90 від 25.01.2021 вирішено схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс».

Також представники кредиторів та учасники провадження у судових засіданнях 26.01.2021, 02.11.2021, 02.12.2021 повідомили, що ними було розглянуто проведений ліквідатором аналіз фінансового стану банкрута та прийнято рішення у поєднанні дослідженням ліквідатором підстав виникнення заборгованості боржника перед кредиторами у справі про банкрутство, виявлення наявності чи відсутності дій засновників (учасників, акціонерів) або інших осіб, у тому числі керівника боржника щодо доведення до банкрутства, визнати недоцільним заявлення вимог до третіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсидіарну відповідальність, за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства, відповідно до ч.2 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства, оскільки відсутні документи та матеріали як докази, які б давали такі підстави та у зв`язку з невиправданим зільшенням витрат ліквідатора у справі та кредиторів для оплати послуг ліквідатора, а також затягування справи. При цьому представники не заперечували проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» у зв`язку із здійсненням ліквідатором Терещуком О.В. всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс».

Відтак, судом встановлено та не заперечується кредиторами та учасниками провадження у справі здійснення ліквідатором Терещуком О.В. всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів Дочірнього підприємство "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс", що підтверджуються доказами у справі.

Як свідчать матеріали справи, майнові активи та грошові кошти, які б можливо було включити до складу ліквідаційної маси на дату складання звіту та ліквідаційного балансу у банкрута відсутні.

Банкрут не має в своєму розпорядженні коштів чи інших активів для погашення кредиторських вимог.

У зв`язку з відсутністю у банкрута майнових активів та грошових коштів залишається непогашеною заборгованість перед кредиторами..

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» .

На засіданні комітету кредиторів 25.01.2021 комітетом кредиторів прийнято рішення схвалити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» станом на 05.11.2020.

Відповідно до акту від 31.03.2022 про знищення печатки, штампу, печатку ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» було знищено.

З урахуванням зазначеного та за наслідками дослідження судом матеріалів справи встановлено, що ліквідатором банкрута Терещуком В.О. у ході ліквідаційної процедури здійснено усі необхідні заходи, передбачені Кодексом про банкрутство.

Згідно п. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо, зокрема, затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Враховуючи зазначене в сукупності, звіт ліквідатора арбітражного керуючого Терещука В.О. та ліквідаційний баланс ДП «Кам`янобрідський фаянс» ТОВ «Поліський фаянс» підлягають затвердженню, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Керуючись ст.2, ч.4 ст.9, ст.ст. 60, 65, пунктом 5 частини 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 233 - 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Житомирської області

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора Терещука О.В. №02-04/02/56 від 06.11.2020 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Дочірнього підприємства "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс".

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Терещука О.В. та ліквідаційний баланс Дочірнього підприємство "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" (смт. Кам`яний Брід Баранівського району, вул. Кірова, 5, 12720, ідентифікаційний код 32476785).

3. Ліквідувати юридичну особу - Дочірнє підприємство "Кам`янобрідський фаянс" Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліський фаянс" ( смт. Кам`яний Брід Баранівського району , вул. Кірова, 5, 12720, ідентифікаційний код 32476785).

4. Припинити повноваження ліквідатора Терещука Олександра Володимировича після внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

5. Вимоги кредиторів у справі, які не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

6. Провадження у справі закрити.

7. Арбітражному керуючому Терещуку О.В. вжити заходів внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

8. Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу арбітражному керуючому Терещуку О.В., кредиторам у справі, органу державної статистики для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 31.03.2022 та підлягає оскарженню.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Північно - Західного апеляційного господарського суду або через Господарський суд Житомирської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного тексту ухвали.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Дата підписання ухвали: 04.04.2022.

Суддя Макаревич В.А.

Список розсилки:

1 - в справу

2 - а/к Терещук О.В. - ІНФОРМАЦІЯ_1( на електронну адресу)

3 - Прокуратура Житомирської області - вулиця Святослава Ріхтера, 11, Житомир, Житомирська область, 10002, zvern@zhit.gp.gov.ua (на електронну адресву )

4 - ЖОД "Райффайзен банк "Аваль" (10014, м. Житомир, пл. Перемоги, 10)) - (реком.)

5 - Житомирський обласний центр зайнятості, E-mail: zhitom@ocz.ic.zt.ua, 10001, м. Житомир, вул. Київська, 83, ( на електронну адресу та рек.)

6 - ТОВ "Проско ресурси" (49001, м. Дніпро, вул. Челюскіна, 5) - (реком)

7 - ВАТ по газопостачанню та газифікації "Житомир газ" - вулиця Фещенка-Чопівського, 35, Житомир, Житомирська область, 10002- рек.

8 - ПрАТ "Українська іноваційно-фінансова компанія" (04212, м. Київ, вул. Маршала Малиновського, 12-А) - (реком.)

9 - СП "Армзбут" (10029, м. Житомир, вул. Монтана, 18) - (реком.)

10 - ПАТ "Укртелеком" в особі Житомирської філії (10014, м. Житомир, вул. Київська, 20) - (реком.)

11 - МПП "Електросервіс" (11700, Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Урицького, 36) - (реком.)

12 - СПД ФОП Вашурін В. А. ( АДРЕСА_1 ) - (реком )

13 - ПФ "Юрекс" Юридична консультація та майнова експертиза (м. Житомир, вул. Перемоги, 11, кв. 3) - (реком.)

14 - ПП "Україна-Експерт-Центр" (10030, м. Житомр, вул. Грушевського, 60, кв. 11) - (реком.)

15 - ГУ ДПС у Житомирській області - 10003, м. Житомир, вул. Юрка Тютюнника, 7, елект.адр.: zy.official@tax.gov.ua - на електр.рошт.

16 - ПАТ "ЕК "Житомиробленерго" - вулиця Пушкінська, 32/8, Житомир, Житомирська область, 10001, -рек.

17 - Управління ВД ФСС України у Житомирській області - 10003, Житомирська обл., 10014, Житомирська обл., місто Житомир, Корольовський район, МАЙДАН КОРОЛЬОВА, будинок 2, zt.fssu@ukr.net ( на електронну адресу)

18 - ГУ ПФУ в Житомирській області - вулиця Ольжича, 7, Житомир, Житомирська область, 10002, gupfu@zt.pfu.gov.ua - на електронну адресу

19 - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ) - (реком.)

20 - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ) - (реком.)

21 - Міністерство юстиції України - 01001 м.Київ, вул.Городецького, 13., bankrut@zt.minjust.gov.ua - на електронну пошту

22 - Головне управління статистики у Житомирській області - вулиця Миколи Сціборського, 6А, Житомир, Житомирська область, 10002 - реком.

Дата ухвалення рішення30.03.2022
Оприлюднено24.06.2022
Номер документу103836440
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство

Судовий реєстр по справі —4/59-б

Ухвала від 07.06.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 30.03.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 28.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 02.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 02.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 16.09.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 17.06.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні