Ухвала
від 06.04.2022 по справі 296/1522/22
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/1522/22

1-кс/296/640/22

У Х В А Л А

Іменем України

06 квітня 2022 рокум. Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області капітан поліції ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в квартирі за місцем проживання та реєстрації ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування поданого клопотання зазначає, що у провадженні Слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєструдосудових розслідувань за №№12022060000000108 від 22.02.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадові особи ЦОВТ ДП "Укроборонсервіс" (код ЄДРПОУ 2155117) та службові особи ПП "Ювел" (код ЄДРПОУ 13579409) діючи за попередньою змовою групою осіб, впродовж 2019-2020 років, шляхом зловживання своїм службовим становищем, здійснили привласнення коштів Державного бюджету України під час закупівель товарно-матеріальних цінностей.

Окрім цього встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (власник та директор ПП "Ювел"), за попередньою змовою з посадовими особами ДП "Укроборонсервіс", запровадив протиправний механізм заволодіння коштами державного підприємства, шляхом здійснення безтоварних господарських операцій, а також постачання до ДП "Укроборонсервіс", під час виконання ремонтних робіт, військової техніки протиповітряної оборони ЗС України, неякісних (бракованих) деталей.

Крім того, отримано інформацію, що ОСОБА_5 підтримує контакти із громадянами Російської Федерації, які мають відношення до ЗС та спеціальних служб РФ, за допомогою яких здійснював ввезення на територію та вивезення з території України деалей та коплектуючих до військової техніки, а також можливо вчиняв інші протиправні дії на шкоду обороноздатності ЗС України.

Відповідно до наявних матеріалів встановлено, що ОСОБА_5 , проживає та зареєстрований за адресою : АДРЕСА_1 , у користуванні має приміщення гаражів №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , розташованих на території Міської громадської організації гаражний кооператив "Простір" (ЄДРПОУ 20427226, адреса: м. Житомир, пров. 1-й Танкистів, 15) та офісне приміщення розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , за вищевказаними адресами ОСОБА_5 може зберігати: документи щодо походження 17 шт. БКФС 1,5 до складових ЗРК С-300ПТ (8 пускових установок 5П851А), які у ПП «Ювел» були поставлені до ДП «Укроборонсервіс»; мобільні телефони які могли використовуватись для координації між співучасниками вчиненого кримінального правопорушення; військове обладнання, техніка та документи щодо їх походження; чорнові записи із зафіксованими обставинами вчиненогого кримінального правопорушення; комп`ютерну техніку на якій може зберігатись інформація щодо взаємодії з військовими та спецслужбами російської федерації; інші документи які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання про проведення обшуку підтримав у повному обсязі з підстав, викладених у клопотанні.

Заслухавши думку слідчого в обґрунтування доводів і вимог клопотання, вивчивши клопотання та долучені до нього документи, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Згідно з ч.1 ст.234 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України), обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Положеннями частини другої та третьої статті 234 КПК України закріплено, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Частиною п`ятою статті 234 КПК України встановлено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчим доведено, що існують достатні відомості, які вказують на можливість досягнення мети обшуку; відшукуванні речі які можуть зберігатися за місцем проживання та реєстрації ОСОБА_5 , а саме: АДРЕСА_1 .

Також матеріалами клопотання доведено, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування.

Враховуючи вищевикладене та з метою всебічного повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, суд дійшов висновку про необхідність надання дозволу на проведення обшуку, а тому клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Житомирській області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання та реєстрації: ОСОБА_5 , а саме: АДРЕСА_1 , з метою виявлення, відшукання і вилучення предметів та майна: документів щодо походження 17 шт. БКФС 1,5 до складових ЗРК С-300ПТ (8 пускових установок 5П851А), які у ПП «Ювел» були поставлені до ДП «Укроборонсервіс»; мобільних телефонів які могли використовуватись для координації між співучасниками вчиненого кримінального правопорушення; військове обладнання, техніку та документів щодо їх походження; чорнові записи із зафіксованими обставинами вченого кримінального правопорушення; комп`ютерну техніку на якій може зберігатись інформація щодо взаємодії з військовими та спецслужбами російської федерації.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дати її постановлення - до 06 трявня 2022 року включно.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.04.2022
Оприлюднено10.04.2023
Номер документу103876630
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —296/1522/22

Ухвала від 06.04.2022

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні