Ухвала
від 10.04.2022 по справі 459/605/22
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/605/22

Провадження № 2/459/137/2022

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

11 квітня 2022 року м. Червоноград

Суддя Червоноградського міського суду Львівської області Мельникович М. В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу

УСТАНОВИВ:

Ознайомившись із позовною заявою суд встановив, що така подана без додержання вимог, передбачених ч. 3, ч.4 ст. 177 ЦПК України.

Так, у відповідності до ч.4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. У разі необхідності до позовної заяви додаються клопотання та заяви позивача про звільнення (відстрочення, зменшення) від сплати судового збору, про призначення експертизи, витребування доказів, тощо (ч.3 ст.177 ЦПК України).

Згідно з ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви про розірвання шлюбу ставка судового збору становить - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (станом на день звернення до суду із позовною заявою розмір судового збору становить 992,40 грн.).

З матеріалів справи вбачається, що до позовної заяви не додано доказів сплати судового збору за подання позовної заяви, або документів, які б свідчили про підстави звільнення від сплати судового збору, або його відстрочення чи зменшення.

Згідно ч. 9 ст. 185 ЦПК України, заяви, скарги, клопотання, визначені цим Кодексом, за подання яких передбачено сплату судового збору, залишаються судом без руху також у випадку, якщо на момент відкриття провадження за відповідною заявою, скаргою, клопотанням суд виявить, що відповідна сума судового збору не зарахована до спеціального фонду державного бюджету. Правила цієї частини не застосовуються до заяв про забезпечення доказів або позову.

Згідно ч.4 ст. 175 ЦПК України якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Суду не надано документів, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону та не подано клопотання чи заяви про звільнення (відстрочення, зменшення) від сплати судового збору.

Віповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин та у відповідності до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя вирішив постановити ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Вказаний недолік підлягає усуненню шляхом сплати судового збору у сумі 992,40 грн.або подання документів, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Керуючись ст. 175, 185 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву залишити без руху.

Надати позивачу строк 10 (десять) днів для усунення недоліків, вказаних в ухвалі, з дня отримання копії останньої.

У разі якщо недоліки не будуть усунені у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: М. В. Мельникович

Дата ухвалення рішення10.04.2022
Оприлюднено25.06.2022

Судовий реєстр по справі —459/605/22

Рішення від 04.09.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 16.06.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 10.04.2022

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні