Постанова
від 06.07.2010 по справі 2а-1514/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

06.07.10 Справа №2а-1514/10/2770

Окружний адміністративн ий суд міста Севастополя у ск ладі:

головуючого - судді Плієво ї Н.Г.,

при секретарі - Зарапіні О.В .,

за участю:

представника позивача - Б ойко І.В., довіреність №356/10-004 в ід 11.06.10

представник відповідача - н е з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Сева стополі адміністративну спр аву за позовом Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Севастополя

до Політичної партії "Ленін ська районна у м. Севастополі організація політичної парт ії "Нова демократія"

про припинення юридичної о соби

Суть спору:

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. Се вастополя звернулась до су ду з адміністративним позово м до Політичної партії "Ленін ська районна у м. Севастополі організація політичної парт ії "Нова демократія" про прип инення юридичної особи.

Позовні вимоги обгрунтова ні тим, що Політична партія "Ле нінська районна у м. Севастополі організація п олітичної партії "Нова демок ратія" з 02.02.07 не надає до Держ авної податкової інспекці ї у Ленінському районі м. Сева стополя податкову звітність .

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя від 21 травня 2010 р. відкрит о провадження в адміністрати вній справі № 2а-1514/10/2770.

Ухвалою суду від 21.05.10 було зак інчено підготовче проваджен ня та справа призначена до су дового розгляду на 14.06.10.

У зв`язку з неявкою предста вника відповідача розгляд справи було відкладено на 06.07.10.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала у повному обся зі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про причини неявки суд не пов ідомив, про час та місце судов ого розгляду був повідомлен у встановленому законом пор ядку за адресою, вказаною у д овідці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та ф ізичних осіб- підприємців, як а співпадає з адресою, з азначеною у позові: 99011, м. Севастополь, вул. Балакла вська, 3, кв. 11.

Суд вважає за можливе розгл янути справу у відсутності п редставника відповідача.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, розглянув ши матеріали справи, досліди вши надані докази, суд -

ВСТАНОВИВ:

Політична партія "Ленінсь ка районна у м. Севастополі ор ганізація політичної партії "Нова демократія" 14.09.05 зареєстр ована Ленінською районною де ржавною адміністрацією м . Севастополя як юридична ос оба. (а.с. 9).

Відповідач знаходиться на обліку в Державній податко вій інспекції у Ленінськ ому районі м. Севастополя (д алі- ДПІ у Ленінському район і м. Севастополя) як платник п одатків з 26.10.05 за № 7490 (а.с. 7).

Місцезнаходження Політич ної партії "Ленінська районн а у м. Севастополі організаці я політичної партії "Нова дем ократія": вул. Балаклавська , 3, кв. 11, м. Севастополь, 99011.

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господ арського кодексу України від 16.01.03 № 436-IV усі суб'єкти господарю вання, відокремлені підрозді ли юридичних осіб, виділені н а окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативни й) облік результатів своєї ро боти, складати та подавати ві дповідно до вимог закону ста тистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а так ож вести (крім громадян Украї ни, іноземців та осіб без гром адянства, які провадять госп одарську діяльність і зареєс тровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерськ ий облік та подавати фінансо ву звітність згідно із закон одавством.

На підставі п.п. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Зако ну України від 21.12.2000 № 2181-III "Про пор ядок погашення зобов'язань п латників податків перед бюдж етами та державними цільовим и фондами" податкові деклара ції надаються за базовий (зві тний) період, який дорівнює ка лендарному кварталу або кале ндарному півріччю (у тому чис лі при сплаті квартальних аб о піврічних авансових внескі в), - протягом 40 календарних дні в, наступних за останнім кале ндарним днем звітного (подат кового) кварталу (півріччя).

Згідно з п. 2 ч. 1 статті 9 Закон у України від 25.06.91 № 1251-XII "Про сист ему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язков их платежів) зобов'язані пода вати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисл енням і сплатою податків і зб орів (обов'язкових платежів).

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України від 15.05.03 № 755-IV "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" неподання юридичною осо бою протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону є підстава ми для постановлення судовог о рішення про припинення юри дичної особи.

У порушення законодавства про оподаткування, Політич на партія "Ленінська районна у м. Севастополі організація політичної партії "Нова демо кратія" з 02.02.07 не надає до ДПІ у Ленінському районі м. Сев астополя податкову звітніст ь.

Відповідно до п. 17 ч. 1 ст. 11 Зако ну України від 04.12.1990 № 509-XII "Про дер жавну податкову службу в Укр аїні" органи державної подат кової служби у випадках, в меж ах компетенції та у порядку, в становлених законами Україн и, мають право звертатися у пе редбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасува ння державної реєстрації суб 'єкта підприємницької діяльн ості.

Враховуючи наведене, суд ді йшов висновку, що позовні ви моги ДПІ у Ленінському райо ні міста Севастополя під лягають задоволенню, юрид ична особа- Політична парт ія "Ленінська районна у м. Сева стополі організація політич ної партії "Нова демократія" п ідлягає припиненню.

Згідно з ч. 4 ст. 94 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, у справах, в яких позив ачем є суб'єкт владних повнов ажень, а відповідачем - фізичн а чи юридична особа, судові ви трати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Відповідно до ч. 4 ст. 167 Кодекс у адміністративного судочин ства України у судовому засі данні проголошені тільки вст упна та резолютивна частини постанови.

Постанова складена та підп исана в порядку частини трет ьої статті 160 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни 12.07.10 о 17-00 годин.

На підставі наведеного, кер уючись ст. ст. 94, 122, 158-163, 167 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Адміністративний позов з адовольнити.

2.Припинити юридичну особу - Політичну партію "Ленінська районна у м. Севастополі орга нізація політичної партії "Н ова демократія" (АДРЕСА_2, 99011 ЄДРПОУ 33848049).

3.Проведення ліквідаційних заходів для державної реєст рації припинення юридичної о соби покласти на Політичну п артію "Ленінська районна у м. С евастополі організація полі тичної партії "Нова демократ ія".

4.Надіслати копію постанови державному реєстратору Лені нської районної державної ад міністрації м. Севастополя, п ісля набрання постановою зак онної сили, для внесення до Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців запису про держ авну реєстрацію припинення ю ридичної особи.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Севастопольського апеляці йного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї шляхом подачі в 10-денний стр ок з дня складення постанови в повному обсязі заяви про ап еляційне оскарження і поданн ям після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подаче ю її копії до апеляційної інс танції або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністра тивного судочинства України .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана в строк, пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку.

Суддя Н.Г. Плієва

Дата ухвалення рішення06.07.2010
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу10391725
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1514/10/2770

Постанова від 06.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Плієва Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні