Ухвала
від 13.04.2022 по справі 388/1494/21
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 388/1494/21

провадження № 1-в/388/34/2022

УХВАЛА

13.04.2022м. Долинська

Суддя Долинського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 розглянувши у порядку підготовки до розгляду заяву лікаря-психіатра комунального некомерційного підприємства «Долинська центральна районна лікарня Долинської районної ради» ОСОБА_2 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

встановив:

у провадження Долинського районного суду Кіровоградської області надійшла заява лікаря-психіатра комунального некомерційного підприємства «Долинська центральна районна лікарня Долинської районної ради» ОСОБА_2 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_3 .

Зазначена заява подана з дотриманням вимог ч. 1 ст. 514 КПК України до суду в межах територіальної юрисдикції якого відбувається лікування.

Згідно з ч. 2 ст. 48 КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням у випадках та в порядку, визначених статтями 49 та 53 цього Кодексу.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 49 КПК України слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо відповідно до вимог статті 52 цього Кодексу участь захисника є обов`язковою, а підозрюваний, обвинувачений не залучив захисника.

За змістом п. п. 3, 5 ч. 2 ст. 52 КПК України обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні щодо осіб, які внаслідок психічних вад не здатні повною мірою реалізувати свої права; щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування.

Відповідно до вимог ст. 507 у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру участь захисника є обов`язковою.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають, зокрема, особи, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, а також особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі, - на всі види правових послуг, передбачені частиною другою статті 13 цього Закону.

Відповідно до положень ч. 2, ч. 3 ст. 49 КПК України у випадках, передбачених ч. 1 ст. 49 КПК України, слідчий, прокурор виносить постанову, а слідчий суддя та суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені у постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні. Постанова (ухвала) про доручення призначити адвоката негайно направляється відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, і є обов`язковою для негайного виконання. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання постанови (ухвали) про доручення призначити адвоката тягнуть відповідальність, встановлену законом.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги те, що предметом розгляду цього кримінального провадження є вирішення питання щодо примусових заходів медичного характеру відносно особи, яка є психічнохворим, - суд дійшов висновку про необхідність забезпечення права останнього на захист, шляхом призначення захисника для здійснення його захисту у даному кримінальному провадженні під час розгляду судом заяви про припинення застосування примусових заходів медичного характеру.

Керуючись статтями 48, 49, 53, 54, 369-372, 514 КПК України, Законом України «Про безоплатну правову допомогу», -

постановив:

призначити судове засідання у кримінальному провадженні за заявою лікаря-психіатра комунального некомерційного підприємства «Долинська центральна районна лікарня Долинської районної ради» ОСОБА_2 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_3 , на 13год.00хв.20.04.2022 у приміщенні Долинського районного суду Кіровоградської області.

Про день, час та місце проведення судового засідання повідомити прокурора.

У судове засідання викликати учасників кримінального провадження: заявника - лікаря-психіатра КНП «Долинська центральна районна лікарня Долинської районної ради» ОСОБА_2 , особу, щодо якого вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_3 .

Залучити захисника для здійснення захисту ОСОБА_3 за призначенням для розгляду заяви про припинення застосування примусових заходів медичного характеру.

Доручити керівнику Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області призначити адвоката для здійснення захисту ОСОБА_3 за призначенням для розгляду заяви про припинення застосування примусових заходів медичного характеру.

Керівнику Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області забезпечити прибуття призначеного захисника о 13 год. 00 хв. 20.04.2022 до Долинського районного суду Кіровоградської області за адресою: 28500, Кіровоградська обл., м. Долинська, вул. Нова, 110, для участі у судовому засіданні.

Направити копію даної ухвали керівнику Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області для забезпечення її виконання.

Ухвала набирає законної сили після її оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.04.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу103936019
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —388/1494/21

Ухвала від 20.04.2022

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 13.04.2022

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 29.10.2021

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 29.10.2021

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 24.09.2021

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні