Постанова
від 09.07.2010 по справі 2а-6154/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

09.07.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2010 р. Справа № 2а-6154/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Юхно І. В. < Текст > при секретарі Чупіній О.В. за участю: < найм. Пр. > < ПІБ Пр. > розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Д ніпропетровську адміністра тивну справу за адміністрати вним позовом Управління Пенс ійного фонду України в Кіров ському районі м. Дніпропетро вська до Товариства з обм еженою відповідальністю «Ре алді» про стягнення боргу, -

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного фон ду України в Кіровському рай оні м. Дніпропетровська звер нулося до Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду з позовом до Товари ства з обмеженою відповіда льністю «Реалді» про стягнен ня заборгованості зі сплати страхових внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування.

В обґрунтування позовних в имог позивачем було вказано, що відповідачем - Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю «Реалді» було подано д о Управління Пенсійного фонд у України в Кіровському райо ні м. Дніпропетровська Розра хунок суми страхових внесків на загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування з а березень 2010р., відповідно до я кого йому належало до сплати страхові внески у сумі 316,80 грн . Однак, внаслідок того, що від повідачем в порушення вимог ст. 20 Закону України «Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування» не було сплачено зазначену суму стр ахових внесків до настання о станнього строку їх сплати, у нього виникла прострочена з аборгованість, тобто недоїмк а на загальну суму 316,80 грн.

Позивач в судове засідання не з' явився, про день, час та місце розгляду справи був по відомлений належним чином ві дповідно до вимог ст.ст. 35, 36 КАС України, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення від 2 5.05.2010р., надав до суду 03.06.2010р. клопот ання про розгляд справи без й ого участі, в якому зазначив, щ о позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився повторно, пр о день, час та місце розгляду с прави був повідомлений належ ним чином відповідно до вимо г ч. 8 ст. 35 КАС України, що підтве рджується повідомлення про в ручення поштового відправле ння від 17.06.2010р., а також, конверта ми, які повернулись на адресу суду з примітками поштового відділення про причини невр учення - за зазначеною адре сою не проживає.

За даних обставин суд, керую чись положеннями ст.128 КАС Укр аїни, вважає за можливе розгл янути справу за відсутності сторін.

Дослідивши матеріали спра ви та подані до суду докази, оц інивши їх за своїм внутрішні м переконанням, що ґрунтуєть ся на всебічному, повному та о б' єктивному розгляді у судо вому процесі всіх обставин с прави, суд встановив наступн е.

Відносини, що виникають між суб'єктами системи загально обов'язкового державного пен сійного страхування, регулюю ться Законом України «Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування» від 09.07.2003 року, який набрав чинності з 01.01.2004 року (далі - Закон № 1058- IV).

Статтею 15 Закону №1058-IV передба чено, що платники внесків є ро ботодавці, підприємства, уст анови і організації, створен і відповідно до законодавств а України, незалежно від форм власності, виду діяльності т а господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політи чні партії, фізичні особи-суб 'єкти підприємницької діяльн ості та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб-с уб'єктів підприємницької дія льності, що обрали особливий спосіб оподаткування - фіксо ваний податок, єдиний подато к, фіксований сільськогоспод арський податок, придбали сп еціальний торговий патент), я кі використовують працю фізи чних осіб на умовах трудовог о договору ( контракту) або на інших умовах, передбачених з аконодавством або за договор ами цивільно-правового харак теру.

Відповідач Товариство з обмеженою відповідальніс тю «Реалі» (код ЄДРПОУ 34229602) заре єстроване як юридична особа 09.03.2006р. рішенням Виконавчого ко мітету Дніпропетровської мі ської ради; місцезнаходження юридичної особи: 49000, м. Дніпроп етровськ, вул. Благоєва, будин ок 31 Г. Даний факт підтверд жується Довідкою з Єдиного д ержавного реєстру підприємс тв та організацій України № 243 408 від 14.10.2009р.

Відповідач є страхувальни ком, який повинен сплачувати страхові внески на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування та зареєстрова ний в управлінні Пенсійного фонду України в Кіровському районі м. Дніпропетровська з а № 04060314060.

В силу ч. 3 ст. 18 вищевказаного Закону страхові внески є ціл ьовим загальнообов'язковим п латежем, який справляється н а всій території України в по рядку, встановленому цим Зак оном.

Відповідно до п. 6 ч.2 ст.17 Закон у України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування» та п. 5.1 Інструкції п ро порядок обчислення і спла ти страхувальниками та застр ахованими особами внесків на загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування до Пе нсійного фонду України, затв ердженої Постановою правлін ня Пенсійного фонду України 19.12.2003 року №21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції Україн и 16.01.004 року №64/8663 (далі Інструкція ) передбачено, що страхувальн ики зобов'язані нараховувати , обчислювати і сплачувати в у становлені строки та в повно му обсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 «Інструкції» пер едбачено, що платники страхо вих внесків щомісяця складаю ть у двох примірниках розрах унок сум страхових внесків н а загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування, у якому зазначають самостійно обчислені суми страхових вн есків за формою згідно додат ку 23.

Згідно з ч. 6 ст. 20 Закону Украї ни «Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння» та п. 5.1.4 названої Інструкц ії передбачено, що страхува льники зобов' язані сплачув ати страхові внески, нарахов ані за відповідний базовий з вітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із д ня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом дл я страхувальників є календар ний місяць.

Таким чином відповідач є зо бов'язаним на підставі ст.20 За кону України №1058-1V та п.5 Інструк ції до 20 числа наступного за з вітним щомісяця сплачувати с трахові внески.

Проте відповідач не сплати в до Пенсійного фонду Україн и за березень 2010р. страхові вн ески, визначені у відповідни х розрахунках суму страхових внесків за формою згідно дод атку 23, в результаті чого вини кла заборгованість у загальн ому розмірі 316,80 грн.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни «Про загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння» передбачено, що суми стр ахових внесків, своєчасно не нараховані та/або не сплачен і страхувальниками у строки, визначені ст. 20 цього Закону, вважаються простроченою заб оргованістю із сплати страхо вих внесків (далі - недоїмка ). Тобто відповідач не виконав покладених на нього законод авством обов' язків, що приз вело до утворення недоїмки в загальній сумі 316,80 грн.

Відповідно до п. 3 ст. 106 вказан ого Закону, територіальні ор гани Пенсійного фонду за фор мою і у строки, визначені прав лінням Пенсійного фонду, над силають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Протягом десяти днів із дня одержання вимоги про с плату недоїмки, страхувальни к зобов'язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

На виконання вимог наведен ої норми Закону позивачем бу ла направлена вимога про спл ату недоїмки № Ю-137 від 05.05.2010р. яка отримана відповідачем 12.05.2010р., що підтверджується підписом уповноваженої особи відпові дача на корінці вищезазначе ної вимоги

Отже, сума заборгованості відповідача складає 316,80 грн. і є узгодженою.

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

Приймаючи до уваги викладе не та враховуючи, що на час роз гляду справи сума боргу відп овідачем добровільно не спла чена, відповідних доказів су ду не надано, суд дійшов висно вку, що позовні вимоги є обґру нтованими, а тому підлягають задоволенню в повному обсяз і.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України судові витрати по справі з відповідача не ст ягуються.

Керуючись ст. ст. 94, 128, 160, 161, 162, 163 Ко дексу адміністративного суд очинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Кіровському районі м . Дніпропетровська до Товар иства з обмеженою відповід альністю «Реалді» про стягне ння заборгованості зі сплати страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування - задоволь нити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Реалді» (код ЄДРПОУ 34229602) на ко ристь Управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі м. Дніпропетровська (к од ЗКПО 21910597, р/р 25608303123180 в Обл. Управ лінні Ощадбанку України, МФО 305482) заборгованість зі сплати внесків на загальнообов' яз кове держане пенсійне страху вання за березень 2010р. у сумі 316,8 0 грн. (триста шістнадцять грив ень 80 коп.).

Постанова суду набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, постанова суду наб ирає законної сили після зак інчення цього строку.

Постанова суду може бути ос каржена до Дніпропетровсько го апеляційного адміністрат ивного суду шляхом подачі за яви про апеляційне оскарженн я через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня ск ладання постанови у повному обсязі, а апеляційна скарга н а постанову суду подається п ротягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови скл адений 22.06.2010 року

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > І.В. Юхно

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення09.07.2010
Оприлюднено23.07.2010
Номер документу10393782
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6154/10/0470

Ухвала від 28.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 02.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Постанова від 09.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні