Постанова
від 16.07.2010 по справі 2а-522/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

16.07.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2010 р. Справа № 2а-522/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Єфанової О. В < Текст >

при секретарі Кашигін Є.С.

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Управління Пен сійного фонду України в Апос толівському районі до Відкри того акціонерного товариств а "Апостолівське автотранспо ртне підприємство № 11206" про стя гнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду надійшов позов Управ ління пенсійного фонду Украї ни у Апостолівському районі Дніпропетровської області, в якому позивач просить стягн ути з Відкритого акціонерног о товариства «Апостолівське автотранспортне підприємст во № 11206» заборгованість в су мі 2158,00 грн.

В обґрунтування позову заз начено, що відповідач не спла чує внески на загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування, в результаті чого д опустився заборгованості у в ищезазначеному розмірі.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, н адав до суду заяву про розгля д справи за його відсутності та просив позовні вимоги зад овольнити в повному обсязі

Відповідач заперечень на п озовну заяву та повноважного представника у судове засід ання не направив. Про час і міс це розгляду справи відповіда ч повідомлявся належним чино м. Частиною 1 ст. 18 Закону Україн и «Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців» передбаче но, що якщо відомості, які внес ені до Єдиного державного ре єстру, були внесені до нього, т о такі відомості вважаються достовірними і можуть бути в икористані в спорі з третьою особою. Згідно із ст.35 Кодексу адміністративного судочинс тва України, вважається пові стка врученою, якщо вона вруч ена за адресою вказаною у дов ідці з Єдиного державного ре єстру, тому суд вважає, що він здійснив всіх заходів для по відомлення відповідача про с удовий розгляд справи.

Таким чином, за можливе розг лянути справу без участі від повідача відповідно до полож ень ст.128 КАС України.

Дослідивши матеріали спра ви, всебічно і повно з'ясувавш и всі фактичні обставини, на я ких ґрунтуються позовні вимо ги, об'єктивно оцінивши доказ и, які мають юридичне значенн я для розгляду справи і виріш ення спору по суті, суд приход ить до наступних висновків.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що Відкрите акціонерне товарис тво «Апостолівське автотран спортне підприємство № 11206» є п латником страхових внесків ( страхувальником) на загально обов'язкове державне пенсійн е страхування та зареєстрова не в УПФУ у Апостолівському р айоні Дніпропетровської обл асті.

Згідно з ч. 2 ст. 17 Закону Укра їни "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня" від 09.07.2003р., страхувальники з обов'язані нараховувати, обч ислювати і сплачувати в уста новлені строки та в повному о бсязі страхові внески.

Пунктом 11.11 "Інструкції про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України", затв ердженою Постановою правлін ня ПФУ 19.12.2003 р. №21-1, передбачено, щ о платники страхових внесків щомісяця складають у двох пр имірниках розрахунок сум стр ахових внесків на загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування, у якому зазнача ють самостійно обчислені сум и страхових внесків за формо ю згідно додатку 23.

Частиною 6 ст. 20 Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування " та п. 5.1.4 названої Інструкції п ередбачено, що страхувальник и зобов'язані сплачувати стр ахові внески, нараховані за в ідповідний базовий звітний п еріод, не пізніше ніж через 20 к алендарних днів із дня закін чення цього періоду. Базовим звітним періодом для страху вальників є календарний міся ць.

Відповідач подав до УПФУ в А постолівському районі Дніпр опетровської області розрах унок сум страхових внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування за л истопад 2009 р., відповідно до яко го самостійно обчислена сума страхових внесків складає 2158 ,00 грн.

Нарахована сума внесків то вариством за вказаний період в установлені законодавство м терміни не сплачена. У зв'язк у з даними обставинами, у ньог о виникла прострочена заборг ованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання, тобто недоїмка, на зазн ачену суму.

Зазначена заборгованість є узгодженою, оскільки склад ається із суми самостійно об числених відповідачем страх ових внесків.

Частиною 2 ст. 106 Закону Украї ни "Про загальнообов'язкове д ержавне пенсійне страхуванн я" передбачено, що суми страх ових внесків, своєчасно не на раховані та/або не сплачені с трахувальниками у строки, ви значені ст. 20 цього Закону, вва жаються простроченою заборг ованістю із сплати страхових внесків.

Статтею 23 цього ж закону пер едбачено, що спори, що виникаю ть із правовідносин за цим За коном, вирішуються органами Пенсійного фонду та в судово му порядку.

Враховуючи, що відповідач в добровільному порядку не сп лачує прострочену заборгова ність зі сплати страхових вн есків, суд доходить висновку про обґрунтованість позовни х вимог та необхідність їх за доволення.

Керуючись ст.ст. 11, 70, 71, 94, 158-163, 186, 254 К АС України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Відкритого акці онерного товариства «Апосто лівське автотранспортне під приємство № 11206» (Дніпропетро вська область, 53800, м. Апостолов е, вул.Визволення, 109, ЄДРПОУ 03113584) , на користь управління пенсі йного фонду України в Апосто лівському районі Дніпропетр овської області заборговані сть зі сплати страхових внес ків за листопад 2009р. в сумі 2158,00 гр н.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку на апеляційне оскар ження відповідно статті 254 Код ексу адміністративного судо чинства України та може бути оскаржена шляхом подачі зая ви про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складе ння постанови в повному обся зі відповідно до статті 160 Код ексу адміністративного судо чинства України - з дня скла дення в повному обсязі, та под альшої подачі апеляційної ск арги протягом двадцяти днів після подання заяви про апел яційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та ап еляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляці йного адміністративного суд у через Дніпропетровський ок ружний адміністративний суд в порядку статті 186 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Повний текст постанови ск ладений 12.05.2010р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > О.В. Єфанова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.07.2010
Оприлюднено23.07.2010
Номер документу10393792
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-522/10/0470

Ухвала від 22.02.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Постанова від 16.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні