Постанова
від 15.07.2010 по справі 2а-3478/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Категорія №6.6.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

15 липня 2010 року Справа № 2а-3478/10/1270

Луганський окружни й адміністративний суд у скл аді:

судді Ушакова Т.С.

при секретарі судового зас ідання Фенічевій О.М.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовною за явою Ленінської міжрайонно ї державної податкової інспе кції у м. Луганську до Приватн ого підприємства «Сантер» пр о припинення юридичної особи ,

ВСТАНОВИВ:

05 травня 2010 року до Луган ського окружного адміністра тивного суду надійшла позовн а заява Ленінської міжрайонн ої державної податкової інсп екції у м. Луганську до Приват ного підприємства «Сантер» п ро припинення юридичної особ и.

Представник позивача в судовому засіданні підтрим ав позовні вимоги у повному о бсязі, просив суд припинити ю ридичну особу - Приватне підп риємство «Сантер».

Представник відповіда ча в судове засідання не з' я вився, причин неявки суду не п овідомив, про дату, час та місц е судового розгляду справи н а адресу відповідача направл ялося відповідне повідомлен ня, конверт з яким повернувся до суду із позначкою «за закі нченням терміну зберігання» .

Вислухавши пояснення представника позивача, досл ідивши матеріали справи, суд вважає, що позовна заява підл ягає задоволенню з наступни х підстав.

Судом встановлено, що П риватне підприємство «Санте р» 29.01.2003 року зареєстровано у як ості юридичної особи виконав чим комітетом Луганської міс ької ради, ідентифікаційний код 32371256, за адресою: м. Луганськ , вул. Войкова, 41.

Відповідач як платник п одатків знаходиться на облік у в Ленінській міжрайонній д ержавній податковій інспекц ії у м. Луганську з 05.02.2003 року за № 594-01.

Висновком Ленінсько ї міжрайонної державної пода ткової інспекції у м. Лугансь ку від 28.04.2010 року за № 18508/10 підтвер джується, що дата останньої з дачі податкової декларації, документів фінансової звітн ості - декларація підприємс тва з податку на прибуток від 15.01.2009 року № 132505 за дванадцять міс яців 2008 року, тобто звітність н е надається з січня 2009 року. Заб оргованість по платежам до б юджету відсутня.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Зак ону України «Про систему опо даткування» платники податк ів і зборів (обов' язкових пл атежів) зобов' язані своєчас но надавати податковим орган ам декларації про доходи, інш і необхідні відомості для на рахування податків та інших обов' язкових платежів.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону У країни від 15.05.2003р. № 755 - IV «Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців» підставою для поста новлення судового рішення пр о припинення юридичної особ и є неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону.

Оскільки відповідач біл ьше року не подає органам дер жавної податкової інспекції документів фінансової звітн ості, то це є підставою припин ення його юридичної особи.

Таким чином, суд вважає п озовні вимоги обґрунтованим и та такими, що підлягають зад оволенню.

Питання по судових витр атах не вирішується, оскільк и позивач звільнений від їх с плати у встановленому порядк у, а ст. 94 Кодексу адміністрати вного судочинства України не передбачено їх стягнення у д аних випадках.

На підставі викладеного , керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Ленінс ької міжрайонної державної п одаткової інспекції у м. Луга нську до Приватного підприєм ства «Сантер» про припинення юридичної особи задовольнит и.

Припинити юридичну о собу - Приватного підприємс тва «Сантер», яке 29.01.2003 року зар еєстровано у якості юридично ї особи виконавчим комітетом Луганської міської ради, іде нтифікаційний код 32371256, за адре сою: м. Луганськ, вул. Войкова, 41 .

Копію постанови напр авити виконавчому комітету Л уганської міської ради (91000, м.Л уганськ, вул. Коцюбинського, 14 ) після набрання постановою з аконної сили.

Постанова суду може бу ти оскаржена до Донецького а пеляційного адміністративн ого суду. Заява про апеляційн е оскарження постанови суду першої інстанції подається п ротягом десяти днів з дня її п роголошення, а в разі складен ня постанови у повному обсяз і відповідно до статті 160 цьог о Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна с карга на постанову суду перш ої інстанції подається протя гом двадцяти днів після пода ння заяви про апеляційне оск арження. Якщо постанову було проголошено у відсутності о соби, яка бере участь у справі , то строк подання заяви про ап еляційне оскарження обчислю ється з дня отримання нею коп ії постанови.

Апеляційна скарга мож е бути подана без попередньо го подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо скарга п одається у строк, встановлен ий для подання заяви про апел яційне оскарження.

Постанова суду першої і нстанції набирає законної си ли після закінчення строку п одання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Ко дексом адміністративного су дочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщо бул о подано заяву про апеляційн е оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк , встановлений цим Кодексом, п останова суду першої інстанц ії набирає законної сили піс ля закінчення цього строку.

Суддя Ушаков Т.С.

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.07.2010
Оприлюднено26.07.2010
Номер документу10394236
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3478/10/1270

Постанова від 15.07.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ушаков Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні